alphard28 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jak wszyscy wiemy od nowego roku 2018 wchodzi seria HOOK 2, jakie są wasze odczucia na temat tych echo?Ja osobiście patrzyłem na parametry to modele niższe np 5x wydaje się być gorszy od HOOK 1 , bynajmniej nawet dlatego ze nie ma CHRIP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Co oznacza skrót ROW w niektórych modelach serii HOOK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Hook ma fajną funkcje w DI czego mi brakuje w wyższych modelach.Podział ekranu na zasadzie jak przy blokadzie dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Masz jakieś foto tej funkcji ? Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Nie.Kolega zakupił Hooka 1 i przyszedł żeby mu trochę wyjaśnić .Jakie było moje zdzwienie jak włączyłem i uwierzyć nie mogłem że echo za taką kase ma taką funkcje ltórej nie ma nawet HDS Gen 3 i SIMRAD EVO2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ale to się tyczy zapisu ROW ( to jakaś funkcja ) - czy o co kaman ? Interesuje mnie konkretnie czym różni się klasyczny HOOK od HOOK z ROW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Potwierdzam, dzisiaj to sprawdzałem. Brak obsługi map rastrowych. W starej wersji Hook była opcja "Shaded Relief" i mapy ładnie się wyświetlały.Znalazłem taki komentarz w sieci "All raster maps are disabled intentionally on the Hook2." NC..O kurcze, zaczyna się jednak proces uszczelniana wpływów navico na rynku map. Złe wieści. Na hookach zaczynają, mogą pójść i w wyższe serie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ale to się tyczy zapisu ROW ( to jakaś funkcja ) - czy o co kaman ? Interesuje mnie konkretnie czym różni się klasyczny HOOK od HOOK z ROW ?W pewnym sensie funkcja - Rest of the World (ROW) czyli z paczkami językowymi i bez blokady GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norcem Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Macałem to w sklepie. Lowrance strzelił sobie w kolano z tym modelem. Stary hook5 był dużo lepszym sprzętem. 4cale w panoramie, wygląda komicznie. Klientela pójdzie do konkurencji. Także jak ktoś chce teraz kupować echo, to najlepiej brać hook'a pierwszej generacji póki są na nie promocje w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dorzucam kilka kolejnych uwag po testach na sucho Hook2-5TS 1) Poprzez nowe menu i nowe klawisze bardzo poprawiona egronomia obsługi. Łatwo się przyzwyczaić a powrót do obsługi menu starego Hooka boli.2) Wyraźnie cieńszy przewód zasilania i nieco cieńszy przewód od przetwornika. Również nowe cieńsze złącza są OK - montuje się wygodnie i trzymają się pewnie. Będzie to z pewnością ułatwienie w instalacji tymczasowej na małej jednostce gdzie grube i sztywne "pydy" przeszkadzają.3) Przetwornik TripleShot całkiem zgrabny w porównaniu do dużego TotalScan. Montaż przetwornika TripleShot jak zwykłego przetwornika na pojedynczym oczku.3) Wg. mnie uchwyt echosondy to krok wstecz. Ze zgrabnej, płaskiej obudowy echosondy [4 i 5"] wystają "uszy" [w które dopiero wchodzi podstawka] przez co trudno to zapakować na płasko a sama podstawa uchwytu echosondy nie obraca się [lewo-prawo] - trudno uwierzyć, że to przeszło. Szkoda, że projektując całkowicie nowe urządzenie nie poszli w kierunku super wygodnego montażu jak w Raymarine czy RAMmount. Z innych informacji:1) Potwierdzone w supporcie Lowrance: Currently, the Hook2 models do not currently do AT5 rasters. This may change if future software versions2) Gdzieś wyczytałem, że w tym roku w aktualizacji oprogramowania planowane jest wprowadzenie rysowania map na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dorzucam kilka kolejnych uwag po testach na sucho Hook2-5TS 1) Poprzez nowe menu i nowe klawisze bardzo poprawiona egronomia obsługi. Łatwo się przyzwyczaić a powrót do obsługi menu starego Hooka boli.2) Wyraźnie cieńszy przewód zasilania i nieco cieńszy przewód od przetwornika. Również nowe cieńsze złącza są OK - montuje się wygodnie i trzymają się pewnie. Będzie to z pewnością ułatwienie w instalacji tymczasowej na małej jednostce gdzie grube i sztywne "pydy" przeszkadzają.3) Przetwornik TripleShot całkiem zgrabny w porównaniu do dużego TotalScan. Montaż przetwornika TripleShot jak zwykłego przetwornika na pojedynczym oczku.3) Wg. mnie uchwyt echosondy to krok wstecz. Ze zgrabnej, płaskiej obudowy echosondy [4 i 5"] wystają "uszy" [w które dopiero wchodzi podstawka] przez co trudno to zapakować na płasko a sama podstawa uchwytu echosondy nie obraca się [lewo-prawo] - trudno uwierzyć, że to przeszło. Szkoda, że projektując całkowicie nowe urządzenie nie poszli w kierunku super wygodnego montażu jak w Raymarine czy RAMmount. Z innych informacji:1) Potwierdzone w supporcie Lowrance: Currently, the Hook2 models do not currently do AT5 rasters. This may change if future software versions2) Gdzieś wyczytałem, że w tym roku w aktualizacji oprogramowania planowane jest wprowadzenie rysowania map na żywo.Do wakacji się okaże że Hook 2 będzie miał więcej bajerów jak Elitka (pomijając TACZ SKRINA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Popatrz na test z obrazowania hook2 si ,w wątku o wyborze echosondy. Do Ti trochę brakuje... Nowa odsłona hook2 . To proste echo bez ficzerow. Możliwości. Ma co ma i więcej mieć nie będzie:) może jakiś lift i mapy rastrowe bo im użytkownicy nie wybacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Do wakacji się okaże że Hook 2 będzie miał więcej bajerów jak Elitka (pomijając TACZ SKRINA) Dla mnie pytanie nr jeden to jak w praktyce wypadnie ten szeroki stożek 200kHz bo to jednak potencjalnie znaczna mniejsza dokładność obrazowania nierówności dna, szczególnie przy nieco większych głębokościach gdyż średnica podstawy stożka przy 40 stopniach to będzie ok 73% głębokości.Chyba, że CHIRP ma szeroki zakres albo pod tym zaszyty jest jakiś dual beam jak w Raymarine [raczej wątpię] ? Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Crow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Popatrz na test z obrazowania hook2 si ,w wątku o wyborze echosondy. Do Ti trochę brakuje... Oglądałem tamten film. Nie widziałem na żywo obrazu z TotalScan, trudno mi do końca powiedzieć ale z mojego odczucia w trybie demo obraz z SideScan Hook2-5TS nie wygląda tak źle jak na tym pierwszym nagraniu. Ale możesz też porównać jeszcze z tym: Nowa odsłona hook2 . To proste echo bez ficzerow. Możliwości. Ma co ma i więcej mieć nie będzie:) może jakiś lift i mapy rastrowe bo im użytkownicy nie wybacza... Mam taką nadzieję i dałem już wyraz oczekiwaniom społeczności wędkarskiej przez support Lowrance'a Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Crow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Si i odczyt zależy od warunków. Jednak cena przetwornika mówi sama za siebie. Tu cudow nie będzie psiocza na ten model. Tylko jakość jest adekwatna do.ceny urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norcem Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Minitest hook2 połączony ze starym hst-wsbl. Mniejszy stożek, dużo lepsze odwzorowanie dna.Za jakiś czas powinien być test z totalscan.http://teamcolibri.blogspot.no/2018/04/bunnefjorden-140418-minitest-hook2-del.html?m=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Przykładowe screeny z podglądu SideScan Mosaic ReefMastera z logów Hook2-TS. Fragment 1, wycięta kolumna wody: Fragment 2, obraz z kolumną wody: Silny sygnał po lewej to betonowe nabrzeże kanału.Głębokość ok 3m. Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Crow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Chyba tam jakiś monocykl namierzyłeś Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryudo Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Czy jest jakaś istotna różnica między Hook2 5 Tripelshot a Elite 5 TI, pomijając ekran dotykowy i bezprzewodową łączność? Wybaczcie, ale nie mogę się doszukać w parametrach opisywanych w internecie, a stoję przed wyborem. Z góry dzięki za każdą podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Czy jest jakaś istotna różnica między Hook2 5 Tripelshot a Elite 5 TI, pomijając ekran dotykowy i bezprzewodową łączność? Elite TI ma inny przetwornik [Totalscan] - tutaj też znajdziesz róźnice [obsługa częstotliwości 83kHz i Medium CHIRP, oraz standardowy wąski stożek dla 200kHz i High CHIRP]. Elite ma też własną wersję oprogramowania - ostatnio wyszła aktualizacja z fajną funkcją FishReveal.Oprogramowanie Hook2 jak narazie ma wyciętą obsługę map rastrowych. Swoją drogą rad był bym dowiedzieć się jaki jest właściwie zakres częstotliwości CHIRP i faktyczny przedział kątów stożków tych częstotliwości, dla przetwornika SplitShot/TripleShot w Hook2 ? Edytowane 10 Maja 2018 przez Crow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Nie wiem jak się ma przetwornik Triple shot do totalscana ale wyglądają identycznie Podejrzewam że to ten sam przetwornik tylko elektronicznie okrojony , być może się mylę... Elite TI ma inny przetwornik [Totalscan] - tutaj też znajdziesz róźnice [obsługa częstotliwości 83kHz i Medium CHIRP, oraz standardowy wąski stożek dla 200kHz i High CHIRP]. Elite ma też własną wersję oprogramowania - ostatnio wyszła aktualizacja z fajną funkcją FishReveal.Oprogramowanie Hook2 jak narazie ma wyciętą obsługę map rastrowych. Swoją drogą rad był bym dowiedzieć się jaki jest właściwie zakres częstotliwości CHIRP i faktyczny przedział kątów stożków tych częstotliwości, dla przetwornika SplitShot/TripleShot w Hook2 ?Dodam od siebie że w Elitce masz obsługę silnika elektrycznego a w hook2 tego nie uświadczysz. Prostsza obsługa menu w Hook 2 w porównaniu do Elitki. Edytowane 10 Maja 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zander Hunter Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Czołem koledzy, Właśnie nadażyła się okazja zakupic HOOK2 5 tripelshot za kwotę1900 zł nową. Czy uważacie że w podobnej kwocie jest szansa nabyć echo o podobnych parametrach? Czy lepiej dopłacić max do 500 zł i kupić coś innego? Dziękuję z góry za pomoc ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Czołem koledzy, Właśnie nadażyła się okazja zakupic HOOK2 5 tripelshot za kwotę1900 zł nową. Czy uważacie że w podobnej kwocie jest szansa nabyć echo o podobnych parametrach? Czy lepiej dopłacić max do 500 zł i kupić coś innego? Jeśli chcesz mieć boczny sonar nie znajdziesz nic innego nawet w zbliżonej cenie.Wersja kupowana w USA działa bez problemu, jedynie nie będziesz miał j. polskiego do wyboru. Edytowane 20 Czerwca 2018 przez Crow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jeśli chcesz mieć boczny sonar nie znajdziesz nic innego nawet w zbliżonej cenie.Wersja kupowana w USA działa bez problemu, jedynie nie będziesz miał j. polskiego do wyboru. Czołem koledzy, Właśnie nadażyła się okazja zakupic HOOK2 5 tripelshot za kwotę1900 zł nową. Czy uważacie że w podobnej kwocie jest szansa nabyć echo o podobnych parametrach? Czy lepiej dopłacić max do 500 zł i kupić coś innego? Dziękuję z góry za pomoc ZHKup coś z wiekszym ekranem. 5" za małe do Structure Scan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zander Hunter Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Wersja europejska nie USA , Ok dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zandermafija Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Obraz z Hook2 4 GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
alphard28
Jak wszyscy wiemy od nowego roku 2018 wchodzi seria HOOK 2, jakie są wasze odczucia na temat tych echo?
Ja osobiście patrzyłem na parametry to modele niższe np 5x wydaje się być gorszy od HOOK 1 , bynajmniej nawet dlatego ze nie ma CHRIP .
Top użytkownicy dla tego pytania
11
9
7
6
Popularne dni
13 Mar
11
5 Kwi
6
22 Gru
6
1 Kwi
5
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 11 odpowiedzi
Crow 9 odpowiedzi
Koza11 7 odpowiedzi
psulek 6 odpowiedzi
Popularne dni
13 Mar 2018
11 odpowiedzi
5 Kwi 2018
6 odpowiedzi
22 Gru 2017
6 odpowiedzi
1 Kwi 2018
5 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Marketing czyni cuda druga sprawa, że połowa użytkowników i tak nie bardzo zglebia temat. Wystarczy .że są banany,I dno z głębokościa widać...
nurek28
Nie. Kolega zakupił Hooka 1 i przyszedł żeby mu trochę wyjaśnić . Jakie było moje zdzwienie jak włączyłem i uwierzyć nie mogłem że echo za taką kase ma taką funkcje ltórej nie ma nawet HDS Gen 3 i SIM
Opublikowane grafiki
58 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi