admin Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Publikujemy film ze szkółki. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) pisarz - to chyba Twoje ulubione muchy. Wyszły super.Jedyne co bym poprawił, to jeżynkę lekko położyłbym w tył, po marabucie. Obiecuję , że następna będzie miała położoną jeżynkę. To prawda że ta muszka mi pod pasowała . Jednak z pomiędzy much , które już ukręciłam w swoim życiu [ pominąwszy muchy z SzWM ] z lepszym bądź gorszym skutkiem , naprawdę dumny jestem tylko z dwóch muszek . Pomijając zaprezentowaną choinkę. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez pisarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Pijaweczka jajko ssie:) 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 I do tego chilijskie winko[emoji4][emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Pijaweczka jajko ssie:) Kawior i wino . To ma sens . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Coś tam ukręciłem 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Coś tam ukręciłem Mnie bardziej interesuje jak zdjęcie zrobiłeś, lampa z dyfuzorem ? Czy jeszcze inaczej ... . A mucha, jak zwykle, klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Bardzo Cie zdziwię, telefonem ;P Samsungiem A5 z podświetleniem od góry lampką do której używam przy kręceniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 pijawka na mokro 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Klasycznie i nowocześnie. Obiecałem położyć bardziej jeżynkę , to trzeba było dotrzymać słowa.A druga , no cóż nie byłbym sobą jakbym nie pokombinował . 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Dałeś do pieca ???????????? ale bardzo zgrabnie Ci to wyszło, muchy klasa. Edytowane 31 Grudnia 2017 przez Tomek.M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 partyzant - pijawkę zrobiłeś w wersji "welonka" - czyli z bardzo długim ogonkiem. To kapitalna wersja na jeziora, ładnie pracuje i ryby dobrze je zasysają.Na rzeki preferuję krótszego marabuta, bo często pstrągi szczypią za koniec.Jak dla mnie w Twojej pijawce ogonek jest za długi. Na szybko, można go "odszczypnąć", skrócić tak, aby uzyskać ładnie pracujące i ciekawie wyglądające poszarpane promienie, nie ucięte równo nożyczkami. Ew. można nożyczkami, ale tylko jednym ostrzem i palcem dociskając do niego promienie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Tomek.M - pijawka wzorcowa. Takie pewnie trzymają w Sèvres pod Paryżem, obok wzorca metra i kilograma . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 pisarz - ta poprawiona chyba jeszcze lepsza od Tomkowej. A ta "kombinatorska" super. Prosimy o więcej pomysłów i inspiracji! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Trochę się ociągałem ostatnio, ale już nadrabiam, pierwsza próba ... trochę niezgodnie z recepturą, zamiast dubingu taki tam wynalazek i teraz jak tak patrzę na zdjęcie to ogonek chyba ciut za długi i "przycięta" trochę Edytowane 31 Grudnia 2017 przez janusz.walaszewski 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 I jeszcze jedna, taka zestresowana kanonada fajerwerków 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Trochę się wyłamałem.... 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć Wszystkiego najlepszego w 2018. Nie miałem pomarańczowych slotted więc użyłem "stalowych"Ta z czerwoną kryzą ma chyba trochę ubogiego marabuta i "bałaganik" w jeżynce (to była pierwsza próba). Czy pas dubbingu nie jest za szeroki ?Pomarańczowa wg mnie wygląda lepiej. PozdrawiamSławek Edytowane 1 Stycznia 2018 przez sdd_ 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Irek i Sławek , piękne muchy . Mnie dzisiaj udało się przejść od teorii do praktyki . Wprawdzie nie z muchówką , tylko z spinningiem UL . Jednak cieszy. Edytowane 1 Stycznia 2018 przez pisarz 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Irek i Sławek , piękne muchy . Mnie dzisiaj udało się przejść od teorii do praktyki . Wprawdzie nie z muchówką , tylko z spinningiem UL . Jednak cieszy. Pewnie, że cieszy tym bardziej na własną przynętę. PozdrawiamSławek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Piotr, też dziś łowiłem tyle że ma muchę ;P Sezon wzdręgowy otwarty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Mnie dzisiaj udało się przejść od teorii do praktyki . Wprawdzie nie z muchówką , tylko z spinningiem UL . Jednak cieszy. Najlepsza nagroda dla tych, którzy są zaangażowani w tworzenie tej szkółki. Gratulacje! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Dzisiaj kolejne dwie wersje, niedługo będę mógł je przetestować, tej wielkości puchowce "robiły" na moim ciurku w zeszłym sezonie. Cały czas ogonki ciut za długie, ale to zawsze można skrócić, gorzej byłby z wydłużeniem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Ze skróconym ogonkiem. Trochę go wyskubałem 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 W nawiązaniu do długich ogonków, zeszłej wiosny zrobiłem takie "coś" z długim ogonkiem i na moim ciurku to coś się sprawdzało. Puchowce z normalnym ogonkiem czy muchy typu "wooly bugger" wzbudzały zainteresowanie i owszem, ale "coś" było zdecydowanie częściej i agresywniej atakowane ... nie mam pojęcia dlaczego, niemniej tak było 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi