menduza Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Poszukuję kabłąka do STRADICA 4000 FH. Może Kotoś ma namiar na tą część. Na Servis (Normark) nie można liczyć- nie mają takej części. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Po pierwsze dzień dobry , po drugie nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Poszukuję kabłąka do STRADICA 4000 FH. Może Kotoś ma namiar na tą część. Na Servis (Normark) nie można liczyć- nie mają takej części. Proszę o pomoc. Witam. Co się dzieje z tym kabłąkiem ze szukasz nowego??, czasem jest taka przypadłość, ze plecionka potrafi wyrzeźbić rowek przed rolką. Zdarza się to w tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam, oj dzień dory:). Właśnie ten problem pojawił się w moim sprzęcie. Plecoionka wytrała rowek właśnie tam gdzie Biosteron zanaczył strzałką (na zdjęciu). Problem sie powtarza i pogłębia. PS.Pomyłkowo wskoczyłem na ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Ten problem opisany jest nawet TUTAJ. Pozostaje tylko wziąć ten rowek zamazać klejem lub żywicą, jak zastygnie ładnie przytrzeć papierem ściernym. W niektórych modelach FH końcówka łezki ma ostre końce i plecionka zawadza o to robiąc rowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dzięki za ten link. Myślałem właśnie o zalepieniu tego klejem epoksydowym. Ale nie wiem czy nie jest juz po jabłkach , bo powtały rowek zniwelowałem delikatnie drobnym papierem ściernym i wygładziełm końcówki łezki. Ale to pomogło na jakiś czas bo chwila nieuwagi i ponownie jest to samo. Może to dodatkowo wina sprężyny kabłąka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Sprężyna , nie tu trzeba szukać przyczyny, tak jak pisałem wcześniej, nie ma gładkiej powierzchni na styku rurka kabłąka a łezka, linka się nie ślizga nie wpada do rolki, zahacza o ostre krawędzie łezki, podczas zwijania żłobi rowek. Na eBay usa czasem są nowe kabłąki do Stradic FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Spróbuje coś z tym klejem pokombinować, bo już gorzej być nie może . No i zostaje polowanie na eBay. Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 chyba nawet można wymienić kabłąk na ten współczesny z jednego kawałka drutu(tam linka niema się o co zaczepić) od chociażby Ultegry czy biomastera 05, stradic FB, stradic FI. tylko trzeba odrobinkę pokombinować w miejscu rolki z kompatybilnością, nie wiem czy dodatkowe części z rolki, śrubka też nie będą potrzebne, gdzieś był nawet tutorial w tym temacie, jakaś japońska strona z artykułami o tuningu/konserwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 @menduza, zadzwoń do Pana Józefa Leśniaka 600156166, może mieć taki kabłąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Witam. Widzę, że ten problem z Stradic FH pojawił się już na forum więc nie będę powielał tematu. Pytanie, czy w przypadku tego problemu czyli wytarcia rowka w kabłonku przez plecionkę naprawa polegałaby tylko na wymianie całego elementu, czy istnieje jeszcze jakaś inna możliwość? Pytam, gdyż posiadam taki kołowrotek w bardzo dobrym stanie a w/w usterka uniemożliwia mi korzystanie z tego kołowrotka do spinningu. Więc leży i się tylko kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ten problem opisany jest nawet TUTAJ. Pozostaje tylko wziąć ten rowek zamazać klejem lub żywicą, jak zastygnie ładnie przytrzeć papierem ściernym. W niektórych modelach FH końcówka łezki ma ostre końce i plecionka zawadza o to robiąc rowek.Witam. Ja tak zrobiłem, zalepiłem wytarty rowek Distalem Rapid i podszlifowałem paiperkiem. Zrobiłem to w zeszłym roku i do tej pory mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Kolego dzięki za podpowiedź. Śmiga aż miło.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi