Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Tez uwazam, że Stella to najlepsze kołowrotki jakie są.Nie są idealne.Ale są najlepsze.Od nich każdy może oczekiwać, czego tylko chce.Nic mi do tego.Zastrzegam :Moje oczekiwania spełniają Wymieniam, bo mi się nudzą. Próbuje innych itd.Nie zużyłem żadnej... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Co do oczekiwan najwyzszej jakosci to chodzilo mi o powtarzalnosc jakosci montazu poszczegolnych egzlemplarzy (chyba jest. Nie spotkalem sie z przypadkiem stelki z ewidentnymi wadami fabrycznymi) oraz jakosci materialow (w tej kwestii tez nie mam wiekszych uwag). Niby lepsze jest wrogiem dobrego ale chyba wiekszosc z nas wolalaby fabrycznie nową 10 czy 14 od 98.Ps. Pytanie do p. Józka Lesniaka - czy posypal sie komus mikromoduł, tak ktytykowany za rzekomy brak mocy i slabosc konstrukcji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Pytanie do p. Józka Lesniaka - czy posypal sie komus mikromoduł, tak ktytykowany za rzekomy brak mocy i slabosc konstrukcji? Wprawdzie nie mam na imie Jozek . Ale pozwole sobie zacytowac. "Posyp mikromodulu" to chyba tylko w wyniku super spec serwisu jest mozliwy ?Czy nie doceniam umiejetnosci uzytkownikow Stellek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Tez uwazam, że Stella to najlepsze kołowrotki jakie są.Nie są idealne.Ale są najlepsze.Od nich każdy może oczekiwać, czego tylko chce.Nic mi do tego.Zastrzegam :Moje oczekiwania spełniają Wymieniam, bo mi się nudzą. Próbuje innych itd.Nie zużyłem żadnej... Ja z kolei uważam, że najlepszym kołowrotkiem jest Exist Hyper. Zwłaszcza- Branzino 2508R. Jednak stelle mają coś,czego bardzo pożądam- korbkę z modelu '10 (wielkość 2000) Edytowane 22 Grudnia 2017 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ja z kolei uważam, że najlepszym kołowrotkiem jest Exist Hyper. Zwłaszcza- Branzino 2508R. Jednak stelle mają coś,czego bardzo pożądam- korbkę z modelu '10 (wielkości 2000) Kilka rozmow na ten temat, niezwykle wazny dla ludzkosci, smy przeprowadzili I kazdy utwierdzil sie tylko w swoich preferencjach.Takze dobrze, ze Morethan Branzino 2508R powstal.I dobrze, ze Stelle powstaja.A Existy Hyper Custom chyba przestaly powstawac, aczkolwiek niby na SLP Works wciaz oferowana jest usluga customizacji polegajaca na przelozeniu przekladni na HC... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgadza się Na pewnym etapie doświadczeń, wchodzą w grę już niuanse.I bardzo dobrze, że jest taki wybór, bo inaczej świat byłby nudny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Wprawdzie nie mam na imie Jozek . Ale pozwole sobie zacytowac. "Posyp mikromodulu" to chyba tylko w wyniku super spec serwisu jest mozliwy ?Czy nie doceniam umiejetnosci uzytkownikow Stellek ? Niedoceniasz. Ja znam przypadek terkoczącej 14stki ale kręci nadal!!! Nie padła.Spotkałem na wodą jegomościa. Gość przez 2 lata zwiedził z nią podobno całą Skandynawie . Chwalił się że metrówki to u niego norma.Ale jak nad wodą zobaczyłem jak łowi to się za głowę łapałem.Kij do 150g, przynęty po 100g ale to jeszcze nic.89cm szczupak to może przez 1 metr był pod wodą po zacięciu a później to już bezwładnie był ciągnięty KORBĄ nie kijem po powierzchni do brzegu.Jeśli rzeczywiście łowił te metrówki w Skandynawii i holował je tak jak tego przy mnie to wytrzymała i tak długo.@hasior chyba podobne testy robił z 10tka i karpiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mam pytanko do Was chłopaki. Jest sens w stelli wstawiać łożysko w kosz wodzika ? Bo ostatnio czytam, że to dość modny zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Tam już orginalnie jest jedno łożysko!Modny zabieg dokładania drugiego łożyska? Po co? Wiem że tylko u jednego człowieka ( który udaje specjalistę) jest taka moda na facebooku....Teraz carbontex odkrył :-) i następne farmazony lecą..ale tak to jest jak się pojęcia nie ma. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez przemo_w 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Grobelny mistrz mistrzów opanował sztukę zen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Ze stelli mozna wyjac polowe lozysk i zastapic tulejami bedzie niewiele gorzej. Do stradica mozna dolozyc w miejsce slizgow nastepne pięć i bedzie niewiele leiej. Jak mowili starozytni rosjanie: lozyska to nie wszystko Edytowane 23 Grudnia 2017 przez smokwelski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Dołożenie lozyska w kosz wodzikaGdzies ostatnio o tym słyszałemAle potraktowałem to jako żarcik Okazuje się, że faktycznie nie doceniam myśli technicznej rodaków 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Tylko czekac na dyskusje czy do wodzika warto dac ceramiczne czy ezo nierdzewne wystarczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Tylko czekac na dyskusje czy do wodzika warto dac ceramiczne czy ezo nierdzewne wystarczyDo wodzika ?Tyltko tłuszcz z dzika Żadne smary 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) @Guzu żebyś nie wykrakał z tym tłuszczem z dzika :-)Ps. Aż się boję pomyśleć że w tej nowej Stelli nie da się dołożyć choć jednego łożyska...Niektórym świat się zawali.... :-) Edytowane 23 Grudnia 2017 przez przemo_w 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Ja bym obstawial bobrowe sadło. Jest bardziej waterproof. Swietne do rolki. I jak wiadomo z krzyzakow pomaga na gorączkę wiec chyba jak znalazł. W nowej gwiezdzie jak podejrzewam z tym elementem jest jak w 14, czyli mamy tu chyba juz powoli nową swiecką tradycję Edytowane 23 Grudnia 2017 przez smokwelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Tam już orginalnie jest jedno łożysko!Modny zabieg dokładania drugiego łożyska? Po co? Wiem że tylko u jednego człowieka ( który udaje specjalistę) jest taka moda na facebooku....Teraz carbontex odkrył :-) inastępne farmazony lecą..ale tak to jest jak się pojęcia nie ma. Po prostu widziałem ten manewr kilka razy w internetach, dlatego zapytałem o co chodzi, bo mnie to zaciekawiło ; )Bez żadnych ukrytych, niecnych zamiarów, a czysta, niewinna chęć zdobywania wiedzy ; ) Edytowane 23 Grudnia 2017 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Tu raczej pratyka i doswiadczenie nie sa potzebne bo zdrowy rozum podpowiada ze ze strasznymi oporami przekrecenia sie na cienkiej osce wodzika o pol obrotu jedno lozysko to juz dmuchanie nie na zimne ale na zamarzniete na amen.Ps. To drugie nic nie da poza dobrym wypelnieniem dziury na wodzik. Pozostanie nieruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Kminie. Czyli bezsensowne wsadzenie łożyska byleby było dodatkowo jedno więcej.Po prostu sam się zastanawiałem nad wysłaniem młynka do przesmarowania i czytałem co tam na fejsbukach piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 @Guzu żebyś nie wykrakał z tym tłuszczem z dzika :-)Ps. Aż się boję pomyśleć że w tej nowej Stelli nie da się dołożyć choć jednego łożyska...Niektórym świat się zawali.... :-)Gorzej jak podkładki nie będzie gdzie dołożyć???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Gorzej jak podkładki nie będzie gdzie dołożyćBedzie musiał zrobić Harakiri? Sepuku? Ale lepiej niż rdzenny Japończyk ha ha ha :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Kminie. Czyli bezsensowne wsadzenie łożyska byleby było dodatkowo jedno więcej.Po prostu sam się zastanawiałem nad wysłaniem młynka do przesmarowania i czytałem co tam na fejsbukach piszą.No pomyśl. Stopka/ ośka wodzika ma powiedzmy 4-5 mm długości. Podparta jest na połowie długości łożyskiem , na drugiej połowie jest tulejka,i jeszcze zamyka to blaszka z otworem, to na odcinku 2 mm powstanie tak ogromny luz w tulejce żeby wodzik latał na boki? Pomijam temat lżejszej pracy wodzika bo to jest herezja z kosmosu....A jak ktoś napisze że przez ten zabieg czuje poprawę pracy młynka to pisze maila do Japońskich inżynierów Shimano żeby sami Sepuku uczynili :-) a później wysyłam sygnał w kosmos nich przylecą ufoludki bo im się kolega na Ziemi zgubił :-))) Edytowane 23 Grudnia 2017 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Niedługo na drut kablaka będzie łożyska nakladal + 15 wejdzie spokojnie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Niedługo na drut kablaka będzie łożyska nakladal + 15 wejdzie spokojnieTen Patent podobno bardzo stabilizuje rotację rotora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Tez uwazam, że Stella to najlepsze kołowrotki jakie są.Nie są idealne.Ale są najlepsze.Od nich każdy może oczekiwać, czego tylko chce.Nic mi do tego.Zastrzegam :Moje oczekiwania spełniają Wymieniam, bo mi się nudzą. Próbuje innych itd.Nie zużyłem żadnej...Też tak uważam. Są najlepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi