Skocz do zawartości

Multik DC - który multiplikator polecacie?

AAS

Rekomendowane odpowiedzi

I tak musze kupić jakiś multik i chcę spróbować z DC więc masz trochę racji że się nie zastanawiałem czy mi to potrzebne czy nie i w zasadzie nie zamierzam.

Na plus DC: że może będzie mniej trzeba się się skupiać na obsłudze a nie łowieniu, dźwięk mi się nawet podoba (ale nie łowiłem więc do końca nie wiem), rzuty przyzwoite przy zmiennych warunkach

Na minus DC: spora waga tych młynków

Który z niskoprofilowych wybrać ?

2017 scorpiona dc  - odpuszczam bo zależy mi na odległości

2016 antares dc

2015 metanium dc

2017 exsence dc

Kup sobie Antaresa DC i Metanium DC

Będziesz miał na twardo i na miękko ;) /kolor można zmienić,są tutaj koledzy co malują multiki ;) /

Ja tak miałem/do tego jeszcze był Scorpion Dc/a muzyka była bezcenna :P /na trzy fajerki :D /

Zostałem przy Calaisie/Antaresie/ a i tak jeszcze CC DC 101 sobie kupię :P

No jestem ciekawy czy jest ktoś na forum kto mial do czynienia ze wszystkimi trzema modelami.

Ja bym wybrał metanium. Mam metanium 13 i bardzo dobrze mi sie nim łowi ale czy metanium dc da sobie rade z 5 gr??? Nie wiem, moje metanium zaczyna fajnie hasać od 10gr na oryginalnej szpuli.

Właśnie dostałem odpowiedź z jdm może komuś się przyda

If you want a long cast for Baits

16 antares DC, I think it is the best.

17 scorpion DC & 15 matenium DC

I think that cast distance does not change so much.

If you choose a compact body 17 scorpion DC.

16 antares DC is big and heavy.

The 2018 model ANTARES DC MD was announced.

Right handle ... released in March

Left handle ... released in May

post-65022-0-59750400-1514391440_thumb.jpeg

Edytowane przez AAS

A jak juz jestesmy przy malowaniu to kto i jak maluje. Ostatnio wisiał na giełdzie aldebaran fajnie pomalowany. Czy jest to malowanie hydrograficzne?

W ramach eksperymentu po nowym roku jedna z moich zabawek jedzie do anodowania ????. Jak wyjdzie to pokaże na fotkach.

Antares i Exsence ostatnie wypusty są bardzo dobre, nie zauważyłem ograniczeń rzutowych. Trzeba wiedzieć, że te modele nie są malutkie ale takie mają być mi się podobają bardzo i są uniwersalne zwłaszcza AntaresDC16 - dla mnie rewelacja. Sporo mniejszy gabarytowo jest Metanium DC i wagowo. Teraz jest tez nowy Scorpion DC 17..

Antares i Exsence ostatnie wypusty są bardzo dobre, nie zauważyłem ograniczeń rzutowych. Trzeba wiedzieć, że te modele nie są malutkie ale takie mają być mi się podobają bardzo i są uniwersalne zwłaszcza AntaresDC16 - dla mnie rewelacja. Sporo mniejszy gabarytowo jest Metanium DC i wagowo. Teraz jest tez nowy Scorpion DC 17..

Pilot twierdzisz ze antares poda komfortowo 5gr?

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...