hose4ras Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Jak mam rzucić 5g przy wietrze w twarz kijem 6’8 to tak ???? jakoś najlepiej mi leżą małe mlynkiConquest 50 jest naprawdę mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) No mgxtreme pewnie byłby idealny ale trochę się nagrzałem żeby DC przetestować podobno Antkiem można machnąć 100m a na Wiśle to się czasem odległość przydaje... Edytowane 26 Grudnia 2017 przez AAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Proszę cie.... Myślisz ze machniesz 100m 15to gramowa przynętą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Jeżeli chodzi o revo to miałem na myśli raczej alc ib6/7 lub slc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Mgxtreme lżejszy a pewnie komponenty te same Edytowane 26 Grudnia 2017 przez AAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 ....jak liczysz każdy gram (dosłownie) to kombinuj. Mi przy wadze poniżej 150gr to juz nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Hose4ras jakbys chcial sie pozbyc tej cc to wal do mnie. Dogadamy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Świat się kończy, łowienie Steezem męczy[emoji22][emoji22] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Hose4ras jakbys chcial sie pozbyc tej cc to wal do mnie. Dogadamy sieMoja cc to 51s gabaryty prawie ze te same co cc51dc... Dc ciut szerszaMoja ma u mnie dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Świat się kończy, łowienie Steezem męczy[emoji22][emoji22] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaI całe szczęście...na nowy mnie nie stać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Śmiejcie się ... ale naprawdę to walka jest 5g żeby odległość przyzwoita zrobić 30-40m a nie pod nogi rzucać Ktokolwiek uzywa młynka z DC i może coś powiedzieć jak to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Mgxtreme lżejszy a pewnie komponenty te sameMgxtreme oraz SLC ma budę z "x-mag"Alc z "X-CRAFTIC"Za to alc jest "salt water fine" Różnice w wadze sa raczej dla nas śmiertelników nie odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) ..."Ktokolwiek uzywa młynka z DC i może coś powiedzieć jak to chodzi "... No jak chodzi? Normalnie , jak to multik. Tyle że bzyczy. Tak w sumie to DC nie jest po to aby robić odległość.PS a jak było na rybach? Edytowane 26 Grudnia 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dzisiaj padaka ale wczoraj szczupły 80siona na paprocha i dwa krótkie sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 A pozniej trzeba bylo kompa wylaczyc. Wybaczcie nie moglem sie powstrzymac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 100 metrów to z wiatrem ,25 gramową blaszką i kijem 3,2 metra. Lekko się koledzy na trotkach z plaży podśmiechiwali z zestawu castingowego do trzeciego rzutu. Później musiałem sam uważać żeby nie odstrzelić linki , zostawały dwa trzy zwoje i taśma. Przed wyjazdem nawinąłem dokładnie 100 metrów varivasa #1 więc jest to możliwe,ale doliczając balon linki realnie było jakieś 70m. i wystarczało. CC 201 dc plus berkley sea trout, plecionka jw. przypon z fc 0,20 i 25 gramowy Zamker. Ale ten zestaw nie waży na pewno mało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Śmiejcie się ... ale naprawdę to walka jest 5g żeby odległość przyzwoita zrobić 30-40m a nie pod nogi rzucać Ktokolwiek uzywa młynka z DC i może coś powiedzieć jak to chodzi30-40 m jigiem 5 g, odpowiednio dobranym zestawem, powinieneś osiągnąć (mówimy o masie skupionej).Do tego DC nie jest Ci potrzebny.Jak któryś z Kolegów napisał powyżej DC nie służy zwiększeniu odległości rzutowej... Jeśli chodzi o Scorpiona DC i dalekie rzuty, to sobie daruj...Chociażby dlatego:,,Jun's comments: This bait caster should be used by anglers who has just started to use bait casing reels, or those who fish at nights. The DC system emit a little stronger brake than needed, preventing line troubles effectively and you may focus on fishing. It is a nice automatic bait caster without backlash. Anglers who want to cast longer, please choose other Shimano with SVS centrifugal brake, or upper grade DC models.’’ Czy słyszałeś na własne uszy dźwięk wydawany przez DC?Jesteś na to gotów, żeby go słuchać cały dzień / noc podczas łowienia? Z Twoich postów wynika raczej, że chcesz kupić multik z tym systemem dla samego znaczka DC.Ale może się mylę... Wracając do DC, mam Exsence 12 i w jego przypadku 5 gr to jednak do komfortowego łowienia ciut za mało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Przedmowca ma w pelni racje. Choc co do dzwieku sprawa i dywidualna. Ja go lubie. Jednak jest tez cos takiego, przynajmniej w moim przypadku, ze jak juz sie troche tym porzuca to chcialoby sie jeszcze o oczko lub dwa „popuscic” a juz nie ma z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Ja bardziej zastanawiam się nad tym trybem auto w scorpionie niż rekordami odległości.Czy w sytuacji gdy wybiorę się łowić z brzegu z jedną wędką i będę łowił lotnymi przynetami w okolicach 40-50g by za chwile założyć jakiegoś nielotnego woblera o wadze 10g a do tego jeszcze wiatr w twarz ???? to czy na tym jednym ustawieniu to wszystko da się ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o Scorpiona DC i dalekie rzuty, to sobie daruj...Chociażby dlatego:,,Jun's comments: This bait caster should be used by anglers who has just started to use bait casing reels, or those who fish at nights. The DC system emit a little stronger brake than needed, preventing line troubles effectively and you may focus on fishing. It is a nice automatic bait caster without backlash. Anglers who want to cast longer, please choose other Shimano with SVS centrifugal brake, or upper grade DC models ..... Bartolo autorowi (AAS) raczej chodziło o nowego Scorpiona dc Edytowane 27 Grudnia 2017 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Do dalekich rzutów poleca Antaresa DC ( rzuty były na hali , bez wiatru )"Jun's comments: This Antares DC reels are still considered the longest casting bait casting reel from box even in year 2014, after 8 years from its debut in 2006. It casts 118m with 5/8oz rubber sinker and 14lb (0.33mm) nylon by Shimano testing. The smooth gears feel like moving on ice, no friction or vibration. The computer brake system is supreme, and you may choose the best setting from wide range of settings. Relatively heavy spool due to the DC brake system casts great for heavier than 14gram rigs." Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 30-40 m jigiem 5 g, odpowiednio dobranym zestawem, powinieneś osiągnąć (mówimy o masie skupionej).Do tego DC nie jest Ci potrzebny.Jak któryś z Kolegów napisał powyżej DC nie służy zwiększeniu odległości rzutowej... Jeśli chodzi o Scorpiona DC i dalekie rzuty, to sobie daruj...Chociażby dlatego:,,Jun's comments: This bait caster should be used by anglers who has just started to use bait casing reels, or those who fish at nights. The DC system emit a little stronger brake than needed, preventing line troubles effectively and you may focus on fishing. It is a nice automatic bait caster without backlash. Anglers who want to cast longer, please choose other Shimano with SVS centrifugal brake, or upper grade DC models.’’ Czy słyszałeś na własne uszy dźwięk wydawany przez DC?Jesteś na to gotów, żeby go słuchać cały dzień / noc podczas łowienia? Z Twoich postów wynika raczej, że chcesz kupić multik z tym systemem dla samego znaczka DC.Ale może się mylę... Wracając do DC, mam Exsence 12 i w jego przypadku 5 gr to jednak do komfortowego łowienia ciut za mało.I tak musze kupić jakiś multik i chcę spróbować z DC więc masz trochę racji że się nie zastanawiałem czy mi to potrzebne czy nie i w zasadzie nie zamierzam. Na plus DC: że może będzie mniej trzeba się się skupiać na obsłudze a nie łowieniu, dźwięk mi się nawet podoba (ale nie łowiłem więc do końca nie wiem), rzuty przyzwoite przy zmiennych warunkachNa minus DC: spora waga tych młynków Który z niskoprofilowych wybrać ? 2017 scorpiona dc - odpuszczam bo zależy mi na odległości2016 antares dc2015 metanium dc2017 exsence dc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Skoro pisałeś wcześniej ze metanium za bardzo błyszczy a przecież antares błyszczy jeszcze bardziej to została excense. ???????????? Edytowane 27 Grudnia 2017 przez hose4ras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zawsze można rozebrać i dać do przemalowania ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Dobra abstrahując od koloru i wartości estetycznych a bardziej skupiając się na value for money ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi