Artech Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 1. Daiwa PowerMesh Light Spinn 2,7m 3-18g 2. Daiwa PowerMesh Jig 2,4m 5-25g 3. Dragon Team Dragon 2,45m 7-21g 4. Robinson Diaflex Light Spin 2,70m 5-20g 5. Shimano Technium DF Spinning 2,4m 5-20g Wszelkie informacje mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Artech@Piszesz, wszelkie informacje mile widziane. a przeciesz na wspomnianej stronie widziałem opisaną każdą firmę czy też hurtownię. Czyli tam masz już wiele informacji. Na innych stronach internetowych też jest wiele uzupełniających informacji. Trzeba tylko przysiąść i poszukać.Uważam, że powinieneś się bardziej sprecyzować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ja niestety niewiele mogę powiedzieć na ten temat, ale wydaje mi się, że ostatnio Rognis testuje na boleniach Dragon Team Dragon 2,45m 7-21g i jest bardzo zadowolony. Nie jestem pewien czy to ta długość ale może on wypowie się na ten temat. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 23 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 @ThymallusNie chodzi mi o informacje zawarte w opisach producentów, hurtowników czy sprzedawców, ponieważ te są mi znane - rewelacja nad rewelacjami. Może wyraziłem się rzeczywiście niezbyt precyzyjnie, tzw. skrutem myślowym. Chodzi mi o opinię użytkowników wyżej wymienionych wędek i wszelkie ich spostrzeżenia, nawet co do akcji i pracy wędziska.Ale dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 @Artech, niestety żadnego z tych wędzisk nie miałem okazji lepiej poznać. Jedynie widziałem je na targach i w sklepach.Teraz testuję Team Dragon 2,9m do 25 gramów, jednak jest to zupełnie inne wędzisko niż to, o które się pytasz, więc nie będę wprawdzał zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Dzięki za odp. Mam pytanie odnośnie twojego Dragona. Możesz powiedzieć coś o jakości wykonania i jak się sprawuje względem tego co podaje producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 @Artech, A do czego (warunki, przynęty, ryby itp.) szukasz kija - no bo rozumiem / zakładam, że pytasz o ww. kijki w jakimś celu ? Ja mam Dragon Millenium Heavy Duty Wobbler 2,4m 10-35g - realnie oceniłbym go jako kijek o c.w. 1/4oz-1oz. i mocy 15lb. Używam go na szczupaki, łowiąc na woblery i wahadłówki począwszy od Hornetów 5cm i Minnowów 6cm, a skończywszy na wahadłach 20g. Łowię z jeziora z łodzi - w tym trolling. Jakbyś chciał więcej szczegółów o kijku, to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Mam pytanie. jak z jakością wykonania twojego Dragona i ile na niego łowisz. A przeznaceczenie ? Klenie, jazie okonie i czasami szczupaczki, łowione na przynęty około 5 do 15 gram - głównie obrotówki i niezaduże woblery. Zastanawia mnie tylko dlaczego Dragon ma takie niewielkie widełki cw. 7 - 21 g i jak to się ma do rzeczywistych właściwości tego kija, a głównie czy lżejsze przynęty będą dorze latały z tego kijka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Mam pytanie. jak z jakością wykonania twojego Dragona i ile na niego łowisz. Zastanawia mnie tylko dlaczego Dragon ma takie niewielkie widełki cw. 7 - 21 g i jak to się ma do rzeczywistych właściwości tego kija, a głównie czy lżejsze przynęty będą dorze latały z tego kijka?? Pytasz o kijek testowany przez rognisa czy ten posiadany przeze mnie ? Mój będzie zdecydowanie za mocny na kleniojazie, okonie i czasem szczupaczki. Choć małymi przynętami rzuca się nim zaskakująco dobrze. Myślę, że do Twoich wymagań powinieneś szukać kijka do 10-14g (1/2 oz.). Zależy też, ile chcesz przeznaczyć na kijek. Ja doradzam zbrojone na zamówienie - mało używane możesz nawet znaleźć w okolicach 300PLN, a więc w cenie nowego Powermesha, a tańszy niż Technium. A komfort łowienia - hmmm - kiedyś Guzu powiedział mi, że jak kupię pierwszy taki kijek, to już nie będę chciał łowić innymi - i miał rację . No i musisz jeszcze określić, czy chcesz łowić na dużej rzece (wtedy raczej długość ok. 3m) czy w rzekach mniejszych. Kurczę, zaczynam się wymandrzać jeśli chodzi o sprzęt - wolałbym mimo wszystko, żeby ci, co łowią więcej, wyrazili swoją opinię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 ogladalem w polsce dragony w dlugosci 2,75 do 14 gram, na szesc wedek jedny byla prawidlowo uzbrojona, poprosilem sprzedawce zeby odlozyl i pojechalem obejzec blanki batsona sorry lukasz (sprzedwaca), ze juz po ta wedke nie wrocilem, ale to jak dzien i noc, wracajac do dragona, ja bym tego nie kupila marcin sie faktycznie 'wymandrza' ale ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Panowie zatem poradźcie Potrzebuję szybkiego kijka o szczytowej akcji długości (jednak) około 2,7m, o cw. do około 20 g. no i oczywiście coś o cenie maksymalnie 400 PLN. Co o wyżej wymienionych paramatrach mogę dostać w takiej cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Artech
1. Daiwa PowerMesh Light Spinn 2,7m 3-18g
2. Daiwa PowerMesh Jig 2,4m 5-25g
3. Dragon Team Dragon 2,45m 7-21g
4. Robinson Diaflex Light Spin 2,70m 5-20g
5. Shimano Technium DF Spinning 2,4m 5-20g
Wszelkie informacje mile widziane
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi