tomchaf11 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 21 grudnia również doświadczyłem kontroli pzw. bardzo mili panowie no i jedna pani. kontrolerzy byli z Białej Podlaski. dostałem od nich informację iż Siedlce nie podpisały porozumienia z Białą i trzeba będzie zrobić dodatkową opłatę chyba 55zł aby łowić np.w Mierzwicach i okolicy, bądź zmienić miejsce opłacania składek na koło z rejonu ,które ma podpisane porozumienie. ryby niestety nie było mi dane złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Też słyszałem tą smutną informację... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Ja nie słyszałem, ale wkrótce - cytując klasyka - "do Bydgoszczy będę jeździł" żeby opłacić składkę... Swoją drogą czekam na mróz i się nie mogę doczekać i jakoś tym samym nie mogę dojechać na ryby, zaraz mi zabraknie grudnia Edytowane 25 Grudnia 2017 przez Fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 ja wcześniej tylko słyszałem o tej informacji ale panowie z pzw powiedzieli iż jest to pewniak na 100% iż genialni panowie z Siedlec nie podpisali porozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ale bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) "Polska to dziwny kraj,więc aby do maja" powiedział wędkarz przechylając szklankę whisky ???????? Edytowane 25 Grudnia 2017 przez maicke82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 ... chory kraj ... jak to prawda to naprawdę chyba czas zaprzestać płacenia składek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 To prawda, będąc w OS w tym roku trzeba będzie dopłacić 55plz do łowienia na wodzie OBP. Teraz pytanie : czy jak tomchaw11 napisał "genialni panowie z Siedlec" czy jak ja napiszę "genialni panowie z BP" ? Pragnę zauważyć że taki OM od kilku lat z nikim nie podpisuje i faktycznie się wq.....ło duże grono wędkarzy a ci co bardziej wq....ni przenieśli się do OS albo OC. Nie wiadomo jakie rozwiązanie znaleziono na linii okręg Białystok - OBP ?O ile dobrze rozumiem cytat ze strony OS :"3. Porozumienie na zasadzie wykupienia ulgowej składki na ochronę i zagospodarowanie wód po wniesieniu składki członkowskiej w macierzystym okręgu.Członkowie niżej wymienionych Okręgów PZW, wędkujący na wodach użytkowanych przez Okręg PZW w Siedlcach, zobowiązani są do opłacenia składki na ochronę i zagospodarowanie wód wpostaci znaczka trwale umieszczonego w legitymacji członkowskiej." czyli 55plz w OS i 55 dla OBP czyli finansowo wychodzi na to samo chyba że ja źle zrozumiałem więc trzeba mnie jak krowie na rowie wytłumaczyć że te 55 +55 to jest co innego niż 110 tylko dla OS i porozumienie bez płacenia dla OBP . ps. jedynym utrudnieniem może być plątanie się między kołem w OS a jakimś kołem w okręgu BP żeby mieć ich znaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 To prawda, będąc w OS w tym roku trzeba będzie dopłacić 55plz do łowienia na wodzie OBP. Teraz pytanie : czy jak tomchaw11 napisał "genialni panowie z Siedlec" czy jak ja napiszę "genialni panowie z BP" ? Pragnę zauważyć że taki OM od kilku lat z nikim nie podpisuje i faktycznie się wq.....ło duże grono wędkarzy a ci co bardziej wq....ni przenieśli się do OS albo OC. Nie wiadomo jakie rozwiązanie znaleziono na linii okręg Białystok - OBP ?O ile dobrze rozumiem cytat ze strony OS :"3. Porozumienie na zasadzie wykupienia ulgowej składki na ochronę i zagospodarowanie wód po wniesieniu składki członkowskiej w macierzystym okręgu.Członkowie niżej wymienionych Okręgów PZW, wędkujący na wodach użytkowanych przez Okręg PZW w Siedlcach, zobowiązani są do opłacenia składki na ochronę i zagospodarowanie wód wpostaci znaczka trwale umieszczonego w legitymacji członkowskiej." czyli 55plz w OS i 55 dla OBP czyli finansowo wychodzi na to samo chyba że ja źle zrozumiałem więc trzeba mnie jak krowie na rowie wytłumaczyć że te 55 +55 to jest co innego niż 110 tylko dla OS i porozumienie bez płacenia dla OBP . ps. jedynym utrudnieniem może być plątanie się między kołem w OS a jakimś kołem w okręgu BP żeby mieć ich znaczek.Darku,dzisiaj rozmawiałem z członkiem zarządu koła mojego rodzinnego miasta{nie nalezę do tego koła ,ani nawet do okręgu} i podpytałem go o nieoficjalne dane o porozumieniach w 2018r.Odpowiedział mi że nadal istnieje nieoficjalnie porozumienie tzw.Ściany Wschodniej jak w poprzednich latach,czyli Białystok-Siedlce-Biała Podlaska oraz Lublin.Okręg Mazowiecki nie "ugrał" Siemianówki z legalnym trollingiem ,za odstąpienie za niewielką opłatą rzeki Nurzec i zalewu Repczyce ,a tylko dolny odcinek Białostockiej Narwi {obwód nr.4 -od Rzędzian do ujścia Biebrzy. } .Zaznaczam że są to dane nieoficjalne.Sam po kilku latach członkostwa w OS rozważę powrót do OB .Zobaczymy jakie będą oficjalne stanowiska wszystkich zainteresowanych okręgów. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Tomek jeżeli Cie dobrze rozumiem to będzie można łowić na Nurcu i Repczycach w ramach porozumienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Tomek jeżeli Cie dobrze rozumiem to będzie można łowić na Nurcu i Repczycach w ramach porozumienia ?Andrzej, z tego co zrozumiałam to dla członków OB łowić można będzie na w/w łowiskach po uiszczeniu rocznej opłaty 20pln za całość lub po 20pln za każde łowisko osobno- tego mój rozmówca nie był pewny. Pozdrawiam TomiB-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 z tego co ja zrozumiałem to w okręgu siedleckim składka 100% czyli 110zł ( chyba ze ktoś ma jakieś ulgi) + dopłata 55zł za okręg biała. nie jest to aż tak skomplikowane. podobne zasady płacenia były przy wykupie mazowieckiego i siedleckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Odpowiedział mi że nadal istnieje nieoficjalnie porozumienie tzw.Ściany Wschodniej jak w poprzednich latach,czyli Białystok-Siedlce-Biała Podlaska oraz Lublin.Nieoficjalne może i tak ale dopłaty będą. Trzeba poczekać na info od Bartka. Mnie tam wszytko jedno bo i tak łowię w zasadzie na wodach OBP i OS. Mam tylko nadzieję że okręgi w jakimś rozwiązaniu wezmą pod uwagę to że wykupując np. OS dopłatę dla OBP będzie można zrobić na miejscu a nie jeździć do BP po znaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Nieoficjalne może i tak ale dopłaty będą. Trzeba poczekać na info od Bartka. Mnie tam wszytko jedno bo i tak łowię w zasadzie na wodach OBP i OS. Mam tylko nadzieję że okręgi w jakimś rozwiązaniu wezmą pod uwagę to że wykupując np. OS dopłatę dla OBP będzie można zrobić na miejscu a nie jeździć do BP po znaczek.Darek,z tym opłacaniem dopłaty w OS na wody OBP lub odwrotnie, to podejrzewam że nie będzie problemów z dostępnością znaczków na miejscu,bez podróżowania.Ja myślę że gdzie dwóch się bije(OS vs OBP) tam trzeci skorzysta (O Białystok).Jak wynikało z rozmowy ze znajomym "działaczem" ,płacąc składki w Białymstoku łowisz bez dopłat na wodach OS i OBP.Jeżeli to się potwierdzi to będzie fajnie.Ponton zarejestrowałeś po "tej" stronie Bugu więc i opłaty możesz tu uiścić :-)Na razie to tylko spekulacje więc zobaczymy czym włodarze tych okręgów nas uraczą..... Pozdrawiam TomiB-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ponton zarejestrowałeś po "tej" stronie Bugu więc i opłaty możesz tu uiścić :-)Już mi jakiś czas temu sugerowano koło PZW w Mielniku . Nie wiem jednak jak działa okręg w Białymstoku a wiem za to że OS jest dosyć prężnym okręgiem i mam nadzieję że tak pozostanie. Jeśli płacę to chcę mieć świadomość że ktoś dobrze z tego korzysta, i był to powód że opuściłem OM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Już mi jakiś czas temu sugerowano koło PZW w Mielniku . Nie wiem jednak jak działa okręg w Białymstoku a wiem za to że OS jest dosyć prężnym okręgiem i mam nadzieję że tak pozostanie. Jeśli płacę to chcę mieć świadomość że ktoś dobrze z tego korzysta, i był to powód że opuściłem OM.Między innymi z takich i innych powodów ,jakiś czas temu zrezygnowałem z członkostwa w O.Białystok na rzecz OS.Od roku prezesem ZO Białystok jest człowiek którego znam bardzo długo i dobrze wspominam..... Powinno być dobrze. Pozdrawiam Tomi Ps.Jako że jest to watek o Bugu i nie powinniśmy roztrząsać tutaj spraw o porozumieniach PZW proszę moderatora o utworzenie tematu np.Porozumienia 2018 i przeniesienie tych postów do tego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Tomi w naszym okregu nic sie nie zmieni. Prezes to pionek i tyle. Wymiary gorne nie przeszły, trolling wszedl. Jestem 100 % pewien ze za chwile siaty wrócą. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Tomi w naszym okregu nic sie nie zmieni. Prezes to pionek i tyle. Wymiary gorne nie przeszły, trolling wszedl. Jestem 100 % pewien ze za chwile siaty wrócą.Może będzie tak jak napisałeś ,może nie.Nie znam się na możliwościach działaczy PZW.Z drugiej strony,co wymyślą to trzeba będzie respektować.Nie wiele mnie to interesuje{kto z kim i za ile} bo przy moim "częstym" łowieniu na wodach PZW taniej wychodzi opłacenie jednodniowego pozwolenia w jakimkolwiek okręgu niż całoroczna opłata. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgodnie z obietnicą dzielę się wiedzą.W 2018 roku Okręg w Siedlcach (OS) będzie wydawał wspólne zezwolenie wraz z okręgami w Białymstoku, Lublinie i Chełmie. Zezwolenia dotyczą wód ogólnodostępnych w każdym z okręgów.Pozostałe porozumienia wyglądają następująco - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/161689/64/porozumienia_2018 Jeśli chodzi o Białą Podlaską.Delegaci na zjazd okręgowy w BP podjęli uchwałę o konieczności pobierania opłat od wędkarzy OS. Głównym powodem była duża presja na zbiornikach Żelizna, Podedwórze, Mosty i na rzece Bug. Wobec powyższego zarządy okręgów BP i OS przyjęły zasadę wnoszenia opłat 50/50, czyli wędkarz z OS płaci 55 zł za wędkowanie w wodach OBP, a wędkarz z OBP płaci 55 zł za wędkowanie w wodach OS. Temat obwodu Bug Nr 5.Nadal obowiązuje umowa, na podstawie której wędkarze OS mogą wędkować w wodach obwodu. W ubiegłym roku cały koszt tego porozumienia poniósł okręg, niestety wędkarze znowu postarali się, by tak nie było. OS zapłacił mnóstwo pieniędzy za wędkarzy, którzy nigdy nie byli nad wodą obwodu. W związku z tym w roku 2018 można otrzymać zezwolenie na Bug Nr 5 po wniesieniu składki dodatkowej w wysokości 20 zł. Wraz z nastaniem roku 2018 zniknęła również specjalna składka ulgowa dla wędkarzy opłacających składki okręgowe także w innych okręgach. Przyczyną jest nieuczciwość wędkarzy, którzy deklarowali opłatę w innym okręgu i nigdy jej nie uiścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Ahh te " nasze " pezetwu... tylko czekać jak wróci dodatkowa składka dla wszystkich za zbiorniki. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez sadam14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Wraz z nastaniem roku 2018 zniknęła również specjalna składka ulgowa dla wędkarzy opłacających składki okręgowe także w innych okręgach. Przyczyną jest nieuczciwość wędkarzy, którzy deklarowali opłatę w innym okręgu i nigdy jej nie uiścili.Niemożliwe ! Nieuczciwi wędkarze ? Ja tak robiłem , znaczy płaciłem jakąś ulgową w OS a później OM całą ale w tym roku już OM nie płaciłem więc powiedziałem i zapłaciłem pełne OS. Najeść się wstydu za 50 czy 60plz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Darek, Ty to w ogóle dinozaur jesteś Jakiś taki uczciwy, rzetelny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 No to macie trudne chwile:http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/162178/61/zmarl_prezes_zarzadu_okregu_waldemar_gozdekKondolencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) ehhh to namieszali ja od kilku lat byłem w kole z OS(przeniosłem się z OM) i wypoczywam tylko i wyłącznie od Niemirowa do mostu kolejowego przed Kózkami Edytowane 28 Grudnia 2017 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi