tomi101 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Darek,z tym opłacaniem dopłaty w OS na wody OBP lub odwrotnie, to podejrzewam że nie będzie problemów z dostępnością znaczków na miejscu,bez podróżowania.Ja myślę że gdzie dwóch się bije(OS vs OBP) tam trzeci skorzysta (O Białystok).Jak wynikało z rozmowy ze znajomym "działaczem" ,płacąc składki w Białymstoku łowisz bez dopłat na wodach OS i OBP.Jeżeli to się potwierdzi to będzie fajnie.Ponton zarejestrowałeś po "tej" stronie Bugu więc i opłaty możesz tu uiścić :-)Na razie to tylko spekulacje więc zobaczymy czym włodarze tych okręgów nas uraczą..... Pozdrawiam TomiB-) Już mi jakiś czas temu sugerowano koło PZW w Mielniku . Nie wiem jednak jak działa okręg w Białymstoku a wiem za to że OS jest dosyć prężnym okręgiem i mam nadzieję że tak pozostanie. Jeśli płacę to chcę mieć świadomość że ktoś dobrze z tego korzysta, i był to powód że opuściłem OM.Darku ,wygląda na to, że tak jak podejrzewałem finansowo najkorzystniej będzie opłacić składki w O.Białystok.Można wędkować praktycznie na całym Bugu do ujścia Nurca.http://www.pzw.org.pl/bialystok/wiadomosci/162234/60/porozumienia_miedzyokregowe_2018Będę musiał dobrze przemyśleć wszystkie "za" i "przeciw" Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ja i tak tylko okręg BP i Siedlce. A chyba Siedlce mają rozsądniejsze podejście do wędkarzy i ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ja i tak tylko okręg BP i Siedlce. A chyba Siedlce mają rozsądniejsze podejście do wędkarzy i ryb.I OS ma porozumienie z OC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 U mnie w tym roku poprawa ,mała ale jednak powróciło porozumienie z okręgiem Skierniewice można ?? Można ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba77 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Jak to jest...jak chce korzystac z porozumien okregu X To musze oplacic w tym okregu skladke czlonkowska? Czy wystarczy zrobic oplate na wody? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba77 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 ponawiam pytanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jak to jest...jak chce korzystac z porozumien okregu X To musze oplacic w tym okregu skladke czlonkowska? Czy wystarczy zrobic oplate na wody? dziekiTemat jest "wydzielone -rzeka Bug" . Czy X to okręg Chełm ? Biała Podl ? Siedlce ? Mazowsze ? Bo nie wiem czy X+Y to będzie Z ? A może X-Y to będzie Z ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jak to jest...jak chce korzystac z porozumien okregu X To musze oplacic w tym okregu skladke czlonkowska? Czy wystarczy zrobic oplate na wody? dziekiMusisz opłacić składkę okręgową i członkowską tj być członkiem koła w tym okręgu z którego porozumień chcesz skorzystać. Jeżeli jesteś członkiem okręgu X (należysz tam do koła) a chcesz kupić składkę na okręg Y to nie nabywasz praw do wędkowania na porozumieniach okręgu Y a tylko i wyłącznie na jego wodach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba77 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Ok. dziekuje luk 80. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 mam dziwne pytanie bo tego nie ćwiczyłem: właśnie zapłaciłem składkę za OS potrzebowałem jeszcze na Bug z OBP ale nie było naklejki. Pytanie:Mam wszystko opłacone w OS czy jak zgłoszę się do OP(takie mam w Mielniku) to kupię tam OBP na Bug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Tak, opłacisz u każdego skarbnika koła w OBP.OBP nie chciał przekazać zezwoleń do OS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Dzięki za info czyli na podlasiu nie opłacę. Bujnę się do wędkarskiego jak będę w Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 A ktoś może mi pomóc ile zapłacę za Bug BP? Na PZW BP składka całoroczna - 110 zł; Okręg PZW w Siedlcach - porozumienie na wody nizinnePorozumienie w opcji 50 / 50 - 2018 rok;Dopłata na wody nizinne: Tak tzn zapłacę 55 pln? obczaiłem że w Janowie Podlaskim mogę wykupić zezwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 A ktoś może mi pomóc ile zapłacę za Bug BP? Na PZW BP składka całoroczna - 110 zł; Okręg PZW w Siedlcach - porozumienie na wody nizinnePorozumienie w opcji 50 / 50 - 2018 rok;Dopłata na wody nizinne: Taktzn zapłacę 55 pln?Właśnie tyle dopłacisz. Ja nie mogłem pojechać do Siedlec ale jadę wędzić tydzień przed świętami to dowiem się czy mogę w okręgu Białystok zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Za os to i w mińsku mazowieckim zapłacisz, jak koledzy wyżej pisali obp nie przekazali swoich naklejek innym okregom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ale takie jaja to tylko między OBP i OS bo byłem dzisiaj w Siemiatyczach OB i tam nic nie trzeba bo Biała bo wszystko w cenie i nie trzeba naklejek. Co do mnie to kupiłem naklejki za 55 pln na OBP w Janowie Podlaskim w głębi placu na przeciw kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ale takie jaja to tylko między OBP i OS bo byłem dzisiaj w Siemiatyczach OB i tam nic nie trzeba bo Biała bo wszystko w cenie i nie trzeba naklejek.Czyli np. Mielnik ? I mam z głowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Tak - jak nie wykupiłeś Siedlec to przenieś się do OB i tam opłać czyli wszystko w Mielniku i masz 55 mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Tak - jak nie wykupiłeś Siedlec to przenieś się do OB i tam opłać czyli wszystko w Mielniku i masz 55 mniejObiecywałem sobie w końcu kilka razy na lód wyskoczyć. Lód się skończył a ja czasu nie miałem a nawet jakbym znalazł to nie mam jeszcze karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) ja mam kilka lat świder tonaru i jeszcze dziewica a co do opłat to do tej pory się zastanawiam na ch. mi ta naklejka powiedzmy że na poczcie zrobiłbym przelew - tak jak to się robi okresowo za 1 dzień czy tam tydzień. Ciekawe co by było podczas kontroli W tym roku mam nadzieję w końcu spotkać PSR na wodą bo może z BP w końcu trochę popilnują ps za utrudnienia w dostępie do wody za karę wszystkie złowione w tym roku babki wrzucam do wody a nie w trawę jak wcześniej Edytowane 14 Marca 2018 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 ja mam kilka lat świder tonaru i jeszcze dziewica W tym roku mam nadzieję w końcu spotkać PSR na wodą bo może z BP w końcu trochę popilnują psza utrudnienia w dostępie do wody za karę wszystkie złowione w tym roku babki wrzucam do wody a nie w trawę jak wcześniej Żeby nie zardzewiał Od kiedy mamy "posiadłości" nad Bugiem raz tylko spotkałem ale z Siedlec. I Stefan raz widział ale też Siedlce.PSR utrudnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Mi? Nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi