Herman Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Cześć. Rozglądam się za wędką muchową w klasie 8 i długości 9 stóp. Ma być do cięższego streamera, czteroskład (lub 3-skład), mile widziane: łatwość oddawania dalekich rzutów i lekkość samej wędki, jak również przysposobienie do wody morskiej (może kiedyś morska troć?) Nie chcę jednak wchodzić zanadto w koszty, więc Sage czy Thomas odpadają (a szkoda). Macie jakieś sprawdzone propozycje? Z oferty sklepowej w jeszcze przystępnej cenie jest Vision GT Four, choć wersji Seatrout nie ma już aktualnie dostępnej. Łowiłem troszkę Vision GT w klasie 10 i podobała mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 To ma być głównie pod szczupaka czy pod jakąś inną rybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Generalnie łososiowate (pstrągi, ale zagraniczne ), może jakieś bolenie u nas, może kiedyś morska troć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Nie wiem, czy jeśli ważniejsze dla Ciebie jest przyjemne łowienie i rzucanie, lepszy od GT nie będzie CULT - 9'6 #8 - bardzo przyjemna wędka. Ew jakiś Guideline? Ale to większa kasa jest...Ew całkiem budżetowo Scierra Matuka czy Vision Attack, ataki są dość przyjemne, za niewyświrowaną kasę można wciągnąć narzędzie do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam, @Herman, Jeśli Twój budżet przewiduje tysiaka to mam coś fajnego na zbyciu- Winston LT 9'6'' #8. 3 części, wazy tyle co nic Nawet dopalacz ma odpinany Odezwij się na priva. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Zobacz TFO BVK a 250$... Nic lżejszego w tych pieniądzach nie znajdziesz. Niestety dystrybutora u nas niet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Zobacz TFO BVK a 250$... Nic lżejszego w tych pieniądzach nie znajdziesz. Niestety dystrybutora u nas niet... Dostanie- Winstona ode mnie Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Faktycznie ten Winston waży mniej niż 3,27 uncji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Faktycznie ten Winston waży mniej niż 3,27 uncji? Nie mam pojęcia ale jest lekki jak to Winstony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Aha, czyli nawet jeśli nie, to na pewno ma niższy swing weight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Kuba, a ten CULT - 9'6 #8, który polecasz jaką ma akcję ? Do głowicy się nada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 wie ktos jaiego wyboru dokonał Herman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zależy co chcesz tą głowicą wyczyniać Ma akcję med-fast, taki do rzucania i przyjemnego łowienia, nie do pizgnięcia po horyzont z wypiekami na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ano to nie popełnię błędu, bo szukam czegoś do pizgnięcia jednak Co by się bardziej nadało do tego, jeśli nie chcę przekraczać powiedzmy tego półtora tysiąca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Propozycji jest trocheNapisz moze, co chcesz tym łowić?Ja bym szukał między:-Guideline LPXe RS-Guideline LPXe czy LeCie fast?-Vision Venus-Vision GT,GT SW Fast (jest na wyprzedaży?)/nite Catapult/Nite Catapult SW-Orvis Hydros? I wiele innych, sage jakieś, długo by wypisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 To ma być przede wszystkim kij pod bolenia i sandacza na sporą rzekę. Do tej pory używałem kijka w klasie 7, 10 stóp. Myślę że #8 będzie lepszym rozwiązaniem, zwłaszcza że czasem rzucam za szczupakiem. Co do długości wydaje mi się że najlepiej byłoby 2,90 ale może być też 2,70.A chodzi mi o kij bardzo szybki, bo mi bardziej pasuje zarówno do tego jak rzucam (to rzucam powinno być chyba w cudzysłowie ) jak i do łowienia cięższymi muchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Jest jeszcze nowa seria Clearwater, dostępna prawdopodobnie od lutego 2012. Cenowo coś około tysiąca, długa gwarancja. Ja właśnie ten kij rozważam, choć zobaczę z czym wyskoczy jeszcze Scierra w nowym roku. Były kiedyś takie kije Scierra Pike - Kuba właśnie mi go polecał, ale się zgapiłem i wtedy zrezygnowałem. Teraz już go niestety nigdzie nie widzę. Airflo ma też ciekawą ofertę - z tańszych kijów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 A ja dla siebie rozważam, albo w końcu wciągnę guideline act4 albo... sam nie wiem. Tyle ze ja #9 szukam, z 8 łatwiej, jest ich sporo na rynku.Jak szukasz czegoś do półtora tysia, i ma być naprawde szybkie - to wybierałbym miedzy Vision Venus a Guideline LPXe RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 arhuku, mam clearwater z poprzedniej serii i całkiem niezły. Choć nie sprawia wrażenia szczególnie subtelnego to zacny kijek, z tym że nie wiem czy to się przełoży na nową serię. Szybki, choć są szybsze. No i cena zachęca.Kuba a Vision Venus nie jest czasem dość ciężki ? Bo jak zerknąłem to jednak już jekieś 150 dla #8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 A to fajna wiadomość z tym Clearwaterem - w jakiej klasie go masz? Ja myślę o #6. Co do #8 nadal dumam na wyborem. Sam jestem ciekawy na czym skończę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 arhuku, mój to 10 stopowy #7. Jak za swoją cenę to naprawdę dobry kij. Używam go głównie na Warcie właściwie do wszystkiego.Ale jak będzie nowa seria to skoro bywasz we Wrocławiu to masz okazję ją oglądnąć czy rzucić bo w Flyhouse nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Tak, to dość mocarny kij, trzymajac w ręku #8, jakby mi ktoś powiedział ze to mocna #9 to bym łyknął bez sekundy zastanowienia. Coś za coś, albo potęga, albo papier i waga piórkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Wracając do rozważań.Ktoś coś wie jaka jest nowa sciera (ta ant) ?Jak to sztywne, szybkie i jak się ugina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam Ja chętnie usłyszałbym parę słów na temat Loomisa CrossCurrent GLX 9' #8 4Pc - miał może ktoś to w ręku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 @Herman mów jaki kij sobie sprawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi