Skocz do zawartości
  • 0

łódka 3,60 - 4m

tasiek321

Pytanie

Witam!

Noszę się z zamiarem zakupu łódki 3,6 do 3,8m (max 4m). Chciałbym aby była szeroka, stabilna i co najważniejsze, żeby pływała w ślizgu z dwoma osobami na pokładzie na 10 konnym silniku. Fajnie byłoby żeby jej zakup + przyczepka nie zrujnował mojego budżetu domowego :D Jeżeli ktos używa takową łodeczkę, to prosze o parametry, nazwę a najlepiej namiary na procucenta.

Opinie i sugestie użytkowników są dla mnie bardziej miarodajne niż to co piszą o swoich wyrobach ich producenci :unsure:

Z góry dzięki za wszystkie sugestie.

pozdrawiam tasiek321

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mysle ze sporo plywam np.po Zegrzu,Śniardwach,Turawie,Boren-(Szwecja)....i na dzien dzisiejszy nie zamienilbym lodzi z firmy Crescent na cos innego, to solidne, bezpieczne i sprawdzone plywadla, a ze drogie lub bez odpowiedniej reklamy to tylko odpowiedni znak jakosci a i zakup nie odbywa sie od reki. Ja przetestowalem w pelnym tego slowa znaczeniu takie modele jak: 410, Flexi 470, Winner, obecnie posiadam 506. Ta Flexi to bardzo ciekawa jednostka mam takie cztery w bazie wedkarskiej na J.Boren w Szwecj, klienci sa zachwyceni okreslaja je mianem Mercedesa na wodzie, powracajac do tematu i wym. lodzi to polecam Crescenta 410, to szybka lodka i chyba optymalna na Polskie warunki, mozna uzyc do niej silnika elektrycznego lub np. 2.5KM spalinowego ale najlepiej sie sprawuje od 15KM do 20KM. W zestawie z najtanszym Branderupem ladnie wyglada i jest gotowa na kazda podroz. Osoby zainteresowane moge doinformowac osobiscie w w/w temacie.

• 0

Tylko pamietaj ze OKON ma wysoka pawez i silnik musi byc ze stopa ,,L, jesli juz posiadasz silnik jakikolwiek to sprawdz co masz, abys mogl swobodnie plywac tym sprzetem. nagruberyby.pl M.

W takim układzie okoń odpada, silnika co prawda jeszcze nie mam ale na 100 % bedzie z krótka stopą.

Czy ktos wie moze gdzie mozna kupic w/w łódke lub podobna do pływania na wisle i nie tylko w Świetokrzyskim lub w promieniu do 100 km od Sandomierza ?