Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

czy są już dostępne w Polsce jakieś akumulatory lifepo4 12v 100ah w dobrej kasę  ? 

ewentualnie jakiś sprawdzony sprzedawca z ali ? Najchętniej z wysyłką przez kraj europejski :)

Uderzaj do @siarq lub @maweric.

Edytowane przez scOOtt

• 0

czy są już dostępne w Polsce jakieś akumulatory lifepo4 12v 100ah w dobrej kasę  ? 

ewentualnie jakiś sprawdzony sprzedawca z ali ? Najchętniej z wysyłką przez kraj europejski :)

Wpisz w wyszukiwarce akumulatory litowe legnica i dostaniesz sklep ewentualne ogłoszenia @Siarq-a.

• 0

Ciekawostka. Ponad tydzień wątek "martwy", z dniem odbioru paczki z akumulatorami (może dzień po), wątek nagle ożywa za sprawą pytania "czy może już raczyły się pojawić..." Sorry ale mnie to śmierdzi republiką kolesi. Z ciekawości zapytam - naprawdę trzeba się o nie bić, czy dostanę trzy 120Ah/12V? (Chciałbym cztery, ale brakuje mi trzy stówki PLN'ów). A może przy czterech dostanę taki rabacik, że te trzy stówki nie będą mi potrzebne?

• Like 1

• 0
  • 0

Jestem po pierwszych testach lifepo4 80ah od Ryszarda. Łódź Wigry 355, osapian 55max, dwóch osobników po 80kg. Ilość sprzętu, takie niezbędne minimum, po 2 wędy i skrzynka przynęt na głowę. Pływane łącznie około 11h, jezioro, wiatr w porywach do 15m/s, ale generalnie wiało delikatnie. Prędkości przeważnie do połowy manetki, ciągle korekty pozycji i obławianie w dryfie i pod wiatr. Kotwicy nie używałem ;) Z ciekawości na koniec testy max prędkości i wyszło 7,7km/h. A na woltomierzu 12,8. Ładował się do pełna krócej niż 4h (15A). Ale nie wiem ile dokładnie, bo nie było mnie w domu.

Na chwilę obecną pełne zadowolenie.

No ale jedną rzecz musiałem ulepszyć :D

d332eb39620ac758c422fda9b77f598e.jpga8c59087067779a7b786c96ef78091e4.jpg97b9f6b204acb84bb7eb07923966c746.jpg

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez thug
  • Like 3

• 0

Coraz więcej ludzi się przekonuje , raz spróbujesz i do kwasu nie wrócisz. Nie są to jeszcze tanie zabawki , ale warte swej ceny.za tydzień/ dwa będę testował pakiet 12v z bluetooth . Pełną integracją z androidem i iOS. Wstawię fotki jak to wyglada w boju

Posiadam ten akumulator ponad miesiąc.Jestem bardzo zadowolony.Fakt nie jest to tania zabawka ale tak jak Siarq napisał naprawdę wart tej ceny.Szczerze polecam.

• Like 1

• 0

Tylko ta szybkość w haibo jest obarczone prądem rzędu 70A... litowe akumulatory to znoszą bez większych problemów, ciekaw jestem tylko jak długo taki silnik jest wstanie pracować z takim obciążeniem... podejzewam że po 20min zagotowal.by.maximzer , bądź elektronika by odcięła

Edytowane przez siarq

• 0

Tylko ta szybkość w haibo jest obarczone prądem rzędu 70A... litowe akumulatory to znoszą bez większych problemów, ciekaw jestem tylko jak długo taki silnik jest wstanie pracować z takim obciążeniem... podejzewam że po 20min zagotowal.by.maximzer , bądź elektronika by odcięła

7 km/h na łódce typu Wigry haibo m150/rhino 70 blx osiąga bez sport mode przy poborze ok 52A.