maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 czy są już dostępne w Polsce jakieś akumulatory lifepo4 12v 100ah w dobrej kasę ? ewentualnie jakiś sprawdzony sprzedawca z ali ? Najchętniej z wysyłką przez kraj europejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) czy są już dostępne w Polsce jakieś akumulatory lifepo4 12v 100ah w dobrej kasę ? ewentualnie jakiś sprawdzony sprzedawca z ali ? Najchętniej z wysyłką przez kraj europejski Uderzaj do @siarq lub @maweric. Edytowane 31 Lipca 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 czy są już dostępne w Polsce jakieś akumulatory lifepo4 12v 100ah w dobrej kasę ? ewentualnie jakiś sprawdzony sprzedawca z ali ? Najchętniej z wysyłką przez kraj europejski Wpisz w wyszukiwarce akumulatory litowe legnica i dostaniesz sklep ewentualne ogłoszenia @Siarq-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Ciekawostka. Ponad tydzień wątek "martwy", z dniem odbioru paczki z akumulatorami (może dzień po), wątek nagle ożywa za sprawą pytania "czy może już raczyły się pojawić..." Sorry ale mnie to śmierdzi republiką kolesi. Z ciekawości zapytam - naprawdę trzeba się o nie bić, czy dostanę trzy 120Ah/12V? (Chciałbym cztery, ale brakuje mi trzy stówki PLN'ów). A może przy czterech dostanę taki rabacik, że te trzy stówki nie będą mi potrzebne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Panowie o co tu chodzi? Każdy ma wybór kupić od kolegów z forum mieć gwarancję na miejscu w dość rozsądnej cenie, kupić od firmy xxx 1000 zł drożej lub zamówić z Chin taniej ale właśnie ale ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Irek... o nic się bić nie trzeba,pół chin jest tego kwiatu, i nas tu sprzedawców w pl. O swoich brakach finansowych nie będę mowil, bo chyba każdy je ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Adam, dziękuję za telefon i przepraszam za zamieszanie. Jak dla mnie temat został wyczerpany. Kontaktujemy się bliżej jesieni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Używa ktoś tych ładowarek? https://pl.aliexpress.com/item/32921460278.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.26b63f2d53VNYw&algo_pvid=9d63c129-5297-42e0-89af-a50779ff326f&algo_expid=9d63c129-5297-42e0-89af-a50779ff326f-0&btsid=1cf9f493-8f92-4b4b-ad9a-0eab86cbfa79&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Firma daly /deligreen to tega firma robiaca bms/balansery maja też ogniwa,pakiety i ładowarki. Używam ich bms I nie mam zastrzeżeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Firma daly /deligreen to tega firma robiaca bms/balansery maja też ogniwa,pakiety i ładowarki. Używam ich bms I nie mam zastrzeżeń Konkretna odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Jestem po pierwszych testach lifepo4 80ah od Ryszarda. Łódź Wigry 355, osapian 55max, dwóch osobników po 80kg. Ilość sprzętu, takie niezbędne minimum, po 2 wędy i skrzynka przynęt na głowę. Pływane łącznie około 11h, jezioro, wiatr w porywach do 15m/s, ale generalnie wiało delikatnie. Prędkości przeważnie do połowy manetki, ciągle korekty pozycji i obławianie w dryfie i pod wiatr. Kotwicy nie używałem Z ciekawości na koniec testy max prędkości i wyszło 7,7km/h. A na woltomierzu 12,8. Ładował się do pełna krócej niż 4h (15A). Ale nie wiem ile dokładnie, bo nie było mnie w domu.Na chwilę obecną pełne zadowolenie.No ale jedną rzecz musiałem ulepszyć Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez thug 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 7,7 km/h na osapianie 55 max? Prędkość z echa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Na dętce nie do osiągnięcia ....max 6,5 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Na smartfonowym GPS, prędkość mierzona aplikacją locus map. Nie będę się upierać że był to pomiar super dokładny, ale jakiś pogląd daje Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 z dobrym wiatrem i fala poleci 7kmh przy flaucie to wynik świetny ,jak na ten silnik i moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Wynik ten jest najmniej istotny, naprawdę. Może być że i 6,7km/h było Chodzi o to że akumulator daje radę, pojemności nie brakuje, waga... aż chce się nosić Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Coraz więcej ludzi się przekonuje , raz spróbujesz i do kwasu nie wrócisz. Nie są to jeszcze tanie zabawki , ale warte swej ceny.za tydzień/ dwa będę testował pakiet 12v z bluetooth . Pełną integracją z androidem i iOS. Wstawię fotki jak to wyglada w boju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Na dętce nie do osiągnięcia ....max 6,5 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Do osiągnięcia. Z wiatrem w plecy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ogniomistrz Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Coraz więcej ludzi się przekonuje , raz spróbujesz i do kwasu nie wrócisz. Nie są to jeszcze tanie zabawki , ale warte swej ceny.za tydzień/ dwa będę testował pakiet 12v z bluetooth . Pełną integracją z androidem i iOS. Wstawię fotki jak to wyglada w boju Posiadam ten akumulator ponad miesiąc.Jestem bardzo zadowolony.Fakt nie jest to tania zabawka ale tak jak Siarq napisał naprawdę wart tej ceny.Szczerze polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Do osiągnięcia. Z wiatrem w plecyMp150 pokazuje pona 7 czasem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Haibo m150 to szybszy bezszczotkowy 70-funtowiec. Dlatego dopytywałem, bo nie słyszałem, żeby na Osapianie 55 ktoś przekraczał 6-6,5 km/h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Tylko ta szybkość w haibo jest obarczone prądem rzędu 70A... litowe akumulatory to znoszą bez większych problemów, ciekaw jestem tylko jak długo taki silnik jest wstanie pracować z takim obciążeniem... podejzewam że po 20min zagotowal.by.maximzer , bądź elektronika by odcięła Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Haibo m150 to szybszy bezszczotkowy 70-funtowiec. Dlatego dopytywałem, bo nie słyszałem, żeby na Osapianie 55 ktoś przekraczał 6-6,5 km/h.Wygląda niemal identycznie jak mój Rhino 70lbs.Tu robiłem pomiary:https://youtu.be/KDrrWiv3FyU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Andrzej, nie uprawiam sportów ekstremalnych na dętce.... W takim wietrze bałbym się po prostu. Poza tym, z wiatrem - spoko, ale pod wiatr już nie i średnia wychodzi ok 6 albo poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Tylko ta szybkość w haibo jest obarczone prądem rzędu 70A... litowe akumulatory to znoszą bez większych problemów, ciekaw jestem tylko jak długo taki silnik jest wstanie pracować z takim obciążeniem... podejzewam że po 20min zagotowal.by.maximzer , bądź elektronika by odcięła 7 km/h na łódce typu Wigry haibo m150/rhino 70 blx osiąga bez sport mode przy poborze ok 52A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi