maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Gotowców pewniaków chyba nie ma. W pudełkach mogą być zapakowane "cuda na kiju".Przypuszczam, że mogły by być problemy z gwarancją. Osobiście kupuję komponenty i sam składam. Jak na razie uważam, że jedne z lepszych dostępnych na Ali to ogniwa BLS. Obecnie złożyłem w tym roku czwarte aku na tych ogniwach i wszystko jest oki. Składałem też aku na ogniwach KLUOSI i uważam , że są o 2 klasy niżej od BLS. Reszta to dobór dobrej elektroniki i odrobina wiedzy. Nic trudnego...Polecisz jakiegos pewnego dostawce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Oficjalny sklep BLS na Ali. Dostawa z Chin tańsza ale 2 miesiące. Mają też swój magazyn w Polsce. Przy 8 ogniwach ( budowałem ostatnio 24v ) różnica ok. 300 zł. W obu przypadkach cło i VAT wliczone w cenę po stronie sprzedającego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) Oficjalny sklep BLS na Ali. Dostawa z Chin tańsza ale 2 miesiące. Mają też swój magazyn w Polsce. Przy 8 ogniwach ( budowałem ostatnio 24v ) różnica ok. 300 zł. W obu przypadkach cło i VAT wliczone w cenę po stronie sprzedającego.Nie.ma czegoś takiego jak clo i VAT wliczone w cenę ... jeśli paczka trafi na skład.celny to kupujący placi podatki. A jak nie zapalci to paczka wroci skąd przybyła badz utylizacja. Urzad celny moze zarządac potwierdzenia platnosci przelew bankowy. I zadne oświadczenia ze strony sprzedającego czy kupującego o wartości niebeda brane pod uwagę. Nie wprowadzaj w błąd. Poza tym , ogniwa dobiera sie pojemnosciowo, napieciowo oraz impedancyjnie. Jesli beda zbyt duze rozstrzaly to pakiet bedzie sie rozjezdzal. Pakietowanie nie polega na wyjeciu z kartona ogniw i skreceniu ich. Wszyscy sprzedawcy duzi i mali , czarodzieje i uczciwi biora karton i wysylaja. NIkt dla konsumenta nie dobiera 4 ,8 czy x najbardziej zblioznych ogniw Edytowane 12 Listopada 2020 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 To dziwne... Brałem 4 x. Przyjeżdżało DHL do domu 3x z Chin i 1 x z magazynu z Polski ( w tym 2 x po 8 ogniw ) i ani razu nie ponosiłem żadnych dodatkowych opłat. Dodam, że ostatnio zapłaciłem cło i podatek (razem 110 zł) za ładowarkę WATE 29,2 V 20A - też transport DHL. A zrobione pakiety śmigają bezproblemowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 To zalezy od celników ,jak się "usra" to każe przedstawić dowod zakupu i bal się kończy. Ja tylko raz kupowałem na osobę prywatna . Dostałem email z dhl o 48h dostarczeniu potwierdzenia zapłaty za towar. Pozniej dostałem opłaty do uiszczenia. Niebylo żadnej dyskusji, a celnika guzik obchodziło ze na paczce wartość zdeklarowana jest 50$. Kwit z banku , clo 3% + vat 23%. To się tyczy oczywiście osoby prywatnej. Bo jeśli na firmę, to dochodzi odprawa celna 280zl netto + stos papierow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 czasami jak kupowałem na ebay była opcja zapłaty opłat celnych z góry i wychodziło taniej niż u nas, bo np opłaty robili w Niemczech a tam Vat jest niższy niż u nas, zresztą samochody i inne rzeczy spoza Unii cli się w Niemczech ze względu na niższe opłaty, a jeśli co j już legalnie wjedzie na teren EU to nie ma opłat w PL (chyba że akcyza) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 No cóż... Przy pierwszym zakupie w BLS sugerowałem się opiniami klientów tego sklepu z całej Europy i reszty świata i i nikt nigdy nie napisał, że poniósł dodatkowe opłaty. Wszyscy potwierdzali brak jakichkolwiek dodatkowych obciążeń. Ja też potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Hej, mam pytanie czy taki voltomierz pokaże ile zostało mi jeszcze w akumulatorze 18,50 zł 5%OFF | JS-C35 3S 4S 5S 7S 10S 13S wskaźnik naładowania baterii 12V 36V 48V 72V wyświetlacz woltomierz lcd miernik temperatury Tester poziomu mocyhttps://a.aliexpress.com/_m0wECRF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 cos Ci tam pokaze , ale czy to bedzie miarodajne to inna sprawa. najlepsze sa watomierze (liczniki DC energii) , badz pogadaj z kolega @pajczi on tworzy wodoszczelne urzadzonka , ktore dzialaja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szumi Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Moje zamówienie na 6 sztuk lifpe04 od producenta szybko i sprawnie zostało zrealizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marianosum Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) Moje zamówienie na 6 sztuk lifpe04 od producenta szybko i sprawnie zostało zrealizowane.Możesz podać link?? Ja myślałem o tych wysyłka z Polski. 579,91 zł 23%OFF | 4 sztuk 3.2V 20AH LifePo4 akumulator CALB fosforan litowo-żelazowy 10C 200A solar12V 24V 48V komórka ue usa wolne od podatku szybka dostawahttps://a.aliexpress.com/_BOQAfs Edytowane 14 Listopada 2020 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szumi Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Możesz podać link?? Ja myślałem o tych wysyłka z Polski. 579,91 zł 23%OFF | 4 sztuk 3.2V 20AH LifePo4 akumulator CALB fosforan litowo-żelazowy 10C 200A solar12V 24V 48V komórka ue usa wolne od podatku szybka dostawahttps://a.aliexpress.com/_BOQAfs Nasze są teraz z Shenzhen Lithium Valley Technology Co., Ltd , na marzec być może będzie dostępnych kilka sztuk w różnych konfiguracjach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Możesz podać link?? Ja myślałem o tych wysyłka z Polski. 579,91 zł 23%OFF | 4 sztuk 3.2V 20AH LifePo4 akumulator CALB fosforan litowo-żelazowy 10C 200A solar12V 24V 48V komórka ue usa wolne od podatku szybka dostawahttps://a.aliexpress.com/_BOQAfs718 zł z Polski. Drogo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Tj bardzo drogo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marianosum Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Dzięki Panowie za sprowadzenie na poprawny tok myślenia , ubzdurało mi się że Ah też się sumują i wyjdzie mi 80Ah???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Dzięki Panowie za sprowadzenie na poprawny tok myślenia , ubzdurało mi się że Ah też się sumują i wyjdzie mi 80AhTak dobrze nie ma. Te Ah co najmniej x 4, no i cena też . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 A tak wogole , to niewierze w te 10C ... chyba ze jest to impuls 3 sekundy. Ta wysokopradowe ogniwa zazwyczaj są na cylindrach i cenach sa wysokie. Ogniwa o pradach długotrwałych 3c kosztuja +30-40% ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Tak dobrze nie ma. Te Ah co najmniej x 4, no i cena też .zgadza się https://pl.aliexpress.com/item/1005001621753220.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.b01e5c0fLLYzYh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 To i mój tok myślenia został poprawiony myślałem że sumując 4 aku 3 V po 100 ah będę miał 400 ah a tu guzik. Dla pewności dopytam sumując takie aku zyskam jedynie 12V zgadza się ? Pojemność takiego zestawu to 100 ah ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tiur Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Możesz mieć 400ah ale o napięciu 3V. Wszystko zależy jak podłączysz ogniwa. Szeregowo czy równolegle. Jeśli nie znasz podstaw to zleć to komuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 laczac w szereg podnosisz napiecie przy tej samej pojemnosci , laczac rownolegle zwiekszasz pojemnosc pozostawiajac napiecie bez zmian. 12.8V= 4szt ogniw x 3,2V kazde, 25,6V = 8szt ogniw itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Dziękuję uprzejmie szukam alternatywy dla AGM do dziobówki 12V i echa stąd moje pytanie.Na zdjęciu jakie jest łączenie ? Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dziękuję uprzejmie szukam alternatywy dla AGM do dziobówki 12V i echa stąd moje pytanie.Na zdjęciu jakie jest łączenie ?Szeregowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Cały czas się zastanawiam czy kupić takie coś i łączyćhttps://m.olx.pl/oferta/akumulator-litowy-lifepo4-100ah-2-8-3-2v-bateria-winston-CID628-IDG9Fz1.html?reason=Czy gra jest warta świeczki to jednak trochę kasy plus bms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Link z olx prowadzi do innej marki. Tu nasz właściwy https://shop.gwl.eu/Winston-40Ah-200Ah/WB-LYP100AHA-LiFeYPO4-3-2V-100Ah-TALL.html Cena netto. Cena z olx wyjątkowo atrakcyjna, ciekawe czemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi