Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gotowców pewniaków chyba nie ma. W pudełkach mogą być zapakowane "cuda na kiju".Przypuszczam, że mogły by być problemy z gwarancją. Osobiście kupuję komponenty i sam składam. Jak na razie uważam, że jedne z lepszych dostępnych na Ali to ogniwa BLS. Obecnie złożyłem w tym roku czwarte aku na tych ogniwach i wszystko jest oki. Składałem też aku na ogniwach KLUOSI i uważam , że są o 2 klasy niżej od BLS. Reszta to dobór dobrej elektroniki i odrobina wiedzy. Nic trudnego...

Polecisz jakiegos pewnego dostawce ?

• 0

Oficjalny sklep BLS na Ali. Dostawa z Chin tańsza ale 2 miesiące. Mają też swój magazyn w Polsce. Przy 8 ogniwach ( budowałem ostatnio 24v ) różnica ok. 300 zł. W obu przypadkach cło i VAT wliczone w cenę po stronie sprzedającego.

Nie.ma czegoś takiego jak clo i VAT wliczone w cenę ... jeśli paczka trafi na skład.celny to kupujący placi podatki. A jak nie zapalci to paczka wroci skąd przybyła badz utylizacja. Urzad celny moze zarządac potwierdzenia platnosci przelew bankowy. I zadne oświadczenia ze strony sprzedającego czy kupującego o wartości niebeda brane pod uwagę. Nie wprowadzaj w błąd. Poza tym , ogniwa dobiera sie pojemnosciowo, napieciowo oraz impedancyjnie. Jesli beda zbyt duze rozstrzaly to pakiet bedzie sie rozjezdzal. Pakietowanie nie polega na wyjeciu z kartona ogniw i skreceniu ich. Wszyscy sprzedawcy duzi i mali , czarodzieje i uczciwi biora karton i wysylaja. NIkt dla konsumenta nie dobiera 4 ,8 czy x najbardziej zblioznych ogniw  

Edytowane przez siarq

• 0

To dziwne... Brałem 4 x. Przyjeżdżało DHL do domu 3x z Chin i 1 x z magazynu z Polski ( w tym 2 x po 8 ogniw ) i ani razu nie ponosiłem żadnych dodatkowych opłat. Dodam, że ostatnio zapłaciłem cło i podatek (razem 110 zł) za ładowarkę WATE 29,2 V 20A - też transport DHL. A zrobione pakiety śmigają bezproblemowo.

• Like 1

• 0

To zalezy od celników ,jak się "usra" to każe przedstawić dowod zakupu i bal się kończy. Ja tylko raz kupowałem na osobę prywatna . Dostałem email z dhl o 48h dostarczeniu potwierdzenia zapłaty za towar. Pozniej dostałem opłaty do uiszczenia. Niebylo żadnej dyskusji, a celnika guzik obchodziło ze na paczce wartość zdeklarowana jest 50$. Kwit z banku , clo 3% + vat 23%. To się tyczy oczywiście osoby prywatnej. Bo jeśli na firmę, to dochodzi odprawa celna 280zl netto + stos papierow

• 0

czasami jak kupowałem na ebay była opcja zapłaty opłat celnych z góry i wychodziło taniej niż u nas, bo np opłaty robili w Niemczech a tam Vat jest niższy niż u nas, zresztą samochody i inne rzeczy spoza Unii cli się w Niemczech ze względu na niższe opłaty, a jeśli co j już legalnie wjedzie na teren EU to nie ma opłat w PL (chyba że akcyza)

• Like 1

• 0

No cóż... Przy pierwszym zakupie w BLS sugerowałem się opiniami klientów tego sklepu z całej Europy i reszty świata i i nikt nigdy nie napisał, że poniósł dodatkowe opłaty. Wszyscy potwierdzali brak jakichkolwiek dodatkowych obciążeń. Ja też potwierdzam

• Like 1

• 0

Hej, mam pytanie czy taki voltomierz pokaże ile zostało mi jeszcze w akumulatorze

18,50 zł 5%OFF | JS-C35 3S 4S 5S 7S 10S 13S wskaźnik naładowania baterii 12V 36V 48V 72V wyświetlacz woltomierz lcd miernik temperatury Tester poziomu mocy

https://a.aliexpress.com/_m0wECRF

• 0

Moje zamówienie na 6 sztuk lifpe04 od producenta szybko i sprawnie zostało zrealizowane.

Możesz podać link??

Ja myślałem o tych wysyłka z Polski.

579,91 zł 23%OFF | 4 sztuk 3.2V 20AH LifePo4 akumulator CALB fosforan litowo-żelazowy 10C 200A solar12V 24V 48V komórka ue usa wolne od podatku szybka dostawa

https://a.aliexpress.com/_BOQAfs

Edytowane przez marianosum

• 0

Możesz podać link??

579,91 zł 23%OFF | 4 sztuk 3.2V 20AH LifePo4 akumulator CALB fosforan litowo-żelazowy 10C 200A solar12V 24V 48V komórka ue usa wolne od podatku szybka dostawa

Nasze są teraz z Shenzhen Lithium Valley Technology Co., Ltd , na marzec być może będzie dostępnych kilka sztuk w różnych konfiguracjach .

• 0

Możesz podać link??

718 zł z Polski. Drogo.

• Like 1