maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jakby ta cena była ostateczna tej setki to ELEGANCJA ! Ale pewnie jakieś cła dodadzą i jeszcze coś i wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Też zamówiłem ten 100Ah z tym że na Niemcy, cła nie trzeba płacić a bynajmniej nie spotkałem się z kimś kto by płacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Cieszy mnie, że tanieją w Chinach te LiFePo4. Do nas te obniżki też trafią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jakby ta cena była ostateczna tej setki to ELEGANCJA ! Ale pewnie jakieś cła dodadzą i jeszcze coś i wyjdzie... Też zamówiłem ten 100Ah z tym że na Niemcy, cła nie trzeba płacić a bynajmniej nie spotkałem się z kimś kto by płaciłPrzestańcie z tym cłem, to grosze. Vat jest problemem, trzeba nazywać rzeczy po imieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Podaż litu wzrasta, pierwiastka nie za wiele Ziemia ma. Tendencja cen pierwiastków jest rosnąca. Bałbym się stwierdzenia że ceny spadną.Raczej szukały bym przyczyny w jakości produktu w stosunku do ceny. No ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Podaż litu wzrasta, pierwiastka nie za wiele Ziemia ma. Tendencja cen pierwiastków jest rosnąca. Bałbym się stwierdzenia że ceny spadną.Raczej szukały bym przyczyny w jakości produktu w stosunku do ceny. No ale ....Coś w tym jest Bo te tańsze akumulatory mają niestandardowe wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Coś w tym jest Bo te tańsze akumulatory mają niestandardowe wymiary.a co ma wymiar do jakosci ...?? Pietruk dobrze napisal o popycie oraz ceny vs jakosc, Procz samej ceny litu , dochodza jeszcze inne koszta materialowe - rosnace ceny metali, windowanie cen transportu, brak mocy przerobowych w Chinach ... Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Wymiar raczej nie ma znaczenia, Śmiem twierdzić że to jak z ołowiem, możemy kupić akumulator ołowiowy z powiedzmy 300 zł o pojemności 100Ah np. taki Kozak na Allegro.Jak i Panasonic za 1500 zł, o tej samej pojemności.I to ołów i to.Ciekawe który więcej pożyje? Resztę okazji możecie sobie sami dopisać. Nic za darmo nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 CCC - Cena Czyni Cuda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Wymiar raczej nie ma znaczenia, Śmiem twierdzić że to jak z ołowiem, możemy kupić akumulator ołowiowy z powiedzmy 300 zł o pojemności 100Ah np. taki Kozak na Allegro.Jak i Panasonic za 1500 zł, o tej samej pojemności.I to ołów i to.Ciekawe który więcej pożyje? Resztę okazji możecie sobie sami dopisać. Nic za darmo nie ma.Dlatego, że to jest firma LiitoKala, o której wszyscy maja dobre zdanie, to zaryzykowałem.Nie spotkałem tu żadnej negatywnej opinii o tej firmie !Możliwe, że moja będzie pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Dlatego, że to jest firma LiitoKala, o której wszyscy maja dobre zdanie, to zaryzykowałem.Nie spotkałem tu żadnej negatywnej opinii o tej firmie !Możliwe, że moja będzie pierwsza.Porównywałem pojemność kilu ogniw LiPo z Ali i Litokala była najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Porównywałem pojemność kilu ogniw LiPo z Ali i Litokala była najlepsza.Znaczy przeprowadziłeś testy własne, czy skorzystałeś bz jakiegoś laboratorium? Tylko nie pisz że brałeś cyferki z Ali[emoji2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Kupiłem ogniwa Litokala 75Ah ponad rok temu. Po złożeniu aku (do zasilania silnika) i po testach okazało się, że mają 77Ah. Jak na razie nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. 77Ah spokojnie wystarcza na cały dzień pływania. Trochę trolu i pływanie na miejscówki.Złożyłem też aku do echa ok.12,5 Ah. Spokojnie wytrzymuje przy echu 7" cały dzień ciągłego świecenia.Koszty takiej inwestycji w porównaniu do cen krajowych to połowa ceny nawet po opłaceniu danin.Dodam, że złożenie takiego aku nie jest żadną filozofią i można to łatwo ogarnąć. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez mirkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ten gotowy z BMS-em 100 Ah Liitokali też wychodzi o połowę taniej niż u nas i nie trzeba się bawić w składanie. Mają też inne pojemności i napięcia w świetnych cenach. Mam sporo sprzętu tej firmy z Ali i wszystko hula. https://liitokalahongkong.pl.aliexpress.com/store/group/LiFePo4-Battery-Pack/217753_10000000548733.html?spm=a2g0o.detail.0.0.695b69c5lfmrV0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zaraz zacznie się nagonka, już się zaczyna.Zawsze myślałem że konkurencja jest zdrowa, a gdzie posty o ogromnych opłatach, cło itd. Że niby się nie opłaca bo tak Ci naliczą że będziesz musiał kredyt wziąść. O wątpliwej jakością już są opowieści z krypty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 No właśnie zacząłeś.Brawo Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ten gotowy z BMS-em 100 Ah Liitokali też wychodzi o połowę taniej niż u nas i nie trzeba się bawić w składanie. Mają też inne pojemności i napięcia w świetnych cenach. Mam sporo sprzętu tej firmy z Ali i wszystko hula. https://liitokalahongkong.pl.aliexpress.com/store/group/LiFePo4-Battery-Pack/217753_10000000548733.html?spm=a2g0o.detail.0.0.695b69c5lfmrV0No to teraz jeszcze bardziej się cieszę z zakupu Już nie mogę doczekać się dostawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 No właśnie zacząłeś.Brawo Ty.Patrząc na twoje wcześniejsze posty również wypada mi tobie pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Poczułem się wyróżniony tym jak śledzisz moją aktywność.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Pisałem o postach w tym temacie,oczywiście ciebie również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Znaczy przeprowadziłeś testy własne, czy skorzystałeś bz jakiegoś laboratorium? Tylko nie pisz że brałeś cyferki z Ali[emoji2]Testy własne, ogniwa 13650. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) proszę o zaprzestanie działalności reklamowej i pokątnego marketingu Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Friko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Ciekawe jak z jakoscia i z gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Deklarowany prąd rozładowania max 1C. To jest ta jakość....Ciekawe jak długo te 1C wytrzyma?Nie wróżę długiego czasu. Rzeczywistość może być poniżej 1C, jak to często się zdarza w chińskim marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Deklarowany prąd rozładowania max 1C. To jest ta jakość....Ciekawe jak długo te 1C wytrzyma?Nie wróżę długiego czasu. Rzeczywistość może być poniżej 1C, jak to często się zdarza w chińskim marketingu.Chylę czoła, że na podstawie samej oferty cenowej potraficie wysnuć sporo wniosków.PS. Z Volt Polska nie mam absolutnie nic wspólnego. Sam zlożyłem swoje lifepo4 w oparciu o komponenty z Ali. Jeśli cena w Polsce zaczyna być konkurencyjna do Ali i jeszcze z tego odprowadzą podatki, to osobiście biłbym Brawo! A nasze rodowite polskie lifepo4 to skąd mają komponenty? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi