Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam ,kiedyś już pytałem o aku LiFepo4 do dziobówki ,pytałem wtedy o120AH ,a pytanie teraz dotyczy 80AH czy starczy na 6-8 godzin do dziobówki na kotwicy.

Jeśli to nie jest szybki nurt rzeczny- jak najbardziej wystarczy do funkcji kotwiczenia. 

• 0

Witam tylko i wyłącznie jeziora ,około 600-1000h i często wieje.

Moim zdaniem wystarczy, bo nawet w silnym wietrze to nie są jakieś zabójcze pobory prądu. Pamiętaj, że te 80ah w licie to wydolnościowo ekwiwalent 100ah w kwasie. A to już sporo prądu jest do dyspozycji. Bardziej istotna może być w twoich warunkach długość rury silnika. Im dłuższa, tym lepiej będzie trzymać na fali.

• 0

Witam ,czy możecie polecić jakiś LiFepo4 100-105AH ,sprawdzony , gotowy akumulator do kupienia w sklepie, nie interesuje mnie samodzielne składanie.

http://jerkbait.pl/user/55026-siarq/

http://jerkbait.pl/user/64670-maverick/

Oficjalna sprzedaż.

Edytowane przez godski

• 0

Witam dzięki za odzew ,ale okazało się że mogę mieć jeden z tych akumulatorow w naprawdę dobrej cenie VÓLTA lifepo4 12V 100AH (100A) z bms lub Enerbloc Lifepo4 12V 105AH (100A)z bms

,tylko nic o nich nie wiem poza info z internetu ,może ktoś z nich korzysa i mógł by coś napisać.

• 0

Witam dzięki za odzew ,ale okazało się że mogę mieć jeden z tych akumulatorow w naprawdę dobrej cenie VÓLTA lifepo4 12V 100AH (100A) z bms lub Enerbloc Lifepo4 12V 105AH (100A)z bms

,tylko nic o nich nie wiem poza info z internetu ,może ktoś z nich korzysa i mógł by coś napisać.

Dobra cena to ile ?

• 0
  • 0

Łatwiej będzie zrozumieć 14,6V , jak odpinasz od ładowarki to - 100%

Napięcie po paru godzinach normalne (postojowe )  13,3V - 13,2V to  -  75%

to 75% na BT to 100% Ah , czyli przy akumulatorze 100Ah - 100Ah

Wszystko wyrówna się pod koniec.

Nie masz się czym martwić. Jak Cię to irytuje i jest to BMS Deligree można go oszukać.

Tak jak Adam napisał, BT w BMS działa na napięciu.

• Like 1

• 0
  • 0

one dzialaja na napieciach cell, jesli masz 0% to jest juz naprawde bliskie konca ale nie= 0, wynika to bezposrednio z ch-ki litu , ktora jest dosc plaska, algorytm na cpu bms to przeliczaja , aczkolwiek nie jest to w 100% rzeczywiste. napewno pokazuje to duzo bardziej dokladnie niz woltomierz wpiety na zaciski wyjsciowe. wedlug mnie pokazuje  z 80-90% prawdy , co jest dobrym wynikiem i bedziesz wiedzial kiedy nalezy uwazac.Wskazania pradu - ladowania i rozladowania sa w 100% prawdziwe

Edytowane przez siarq
  • Like 1