maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Panowie kto używa silnika 24v mam dylemat czy zakupić akumulator livepo4 100 ah czy 50 wystarczy używany głównie kotwica i czasem jakieś przepłyniecie ładowanie codzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Dziobowy czy rufowy silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Dziobowy czy rufowy silnik?Dziobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 To musi być na prad.ciagly min 50-60A , bo tyle te silniki.pobieraja. 50ah na spokojne warunki wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Witam, wiem, że temat wałkowany ale trochę się pogubiłem. Mam echosondę Helix 9 G4N i chce kupić do niej akumulator lifepo4 z ładowarką. Pływam niekiedy cały dzień więc akumulator musiałby być około 25Ah? Czy to wystarczy? Wiem, że akumulator musi posiadać BMS. Producentów takich akumulatorów jest sporo. Mógłby mi ktoś doradzić jaki akumulator wybrać i jaką ładowarkę? Akumulator musiałby być dość wąski około 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Też szukam podobnego zestawu do HB Helix 10.Ponieważ nie pływam dłużej niż 8h z czego na postojach wyłączone echo szukam bardziej 20Ah,Może coś sprawdzonego ? (czy musi być dedykowana ładowarka do LIfepo4?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 (edytowane) Napiszcie do Adama - na forum siarq i na pewno będziecie zadowoleni.I co najważniejsze -dostaniecie aku super jakości Edytowane 2 Marca 2022 przez kruz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Nie wiem czy Adam w takie pojemności bawi. Ale warto zapytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Na ta chwile niemam , najmniejsze 50ah. Dopiero na lato może będą maluchy... Cyrk na kółkach jest z dostępnością dobrych jakościowo pakietów, + szaleństwo dolara. Duże pojemnosci sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Ok do czerwca i tak nie pływam. Poczekam na takie 20Ah.Czy ładowarką smart charger 7 będzie można ładować takiego malucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Jeśli ma 14.6 to naładujesz do.pelna , wszystko co poniżej nieda rady na full.naladowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Ładowanie 7 etapowe i dobija do 14,6V,Bardziej chodziło mi o o to czy nie uszkodzi takiego LifePo4 bo prostownik oznaczony jest WET,GEL,MF ,AGM. Czy ten LifePo4 ma jakieś zabezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Moje maja wszytskie , lit bez bms to krótkie życie...chociaż już mi "eksperci" tłumaczyli ze.bms jest zbędny, bo na yt się naogladali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 OK ,Obawiałem się czy taką ładowarką jak pisałem nie uszkodzę twojego akumulatora. To czekam do lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Witam ,aku .12 V ,105 Ah,lifepo4 ,ładowarka dedykowana przez producenta 20A, jak w praktyce jest u was z przechowywaniem aku. w okresie dłuższego przestoju ,pozostawiacie go w pełni naładowany ,czy lekko rozładowany ,zakupiony aku. ma 13,3 V czy może tak stać do maja ,czy trochę go rozładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Z tego co wyczytałem to zimowanie aku zbijaja do około 50-70%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 A co powiecie o takim akumulatorze lifepo4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Napewno lepszy niż ruletka z aliexpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Czyli śmiało do echosondy można kupować tak?Ładowarka do tego przynajmniej 15a tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Możesz i 5A. Kwestia jakim prądem można go ładować. A druga sprawa czy ci zależy aż na tak szybkim naładowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Nie zależy mi na szybkim ładowaniu. Właśnie znalazłem informacje na stronie producenta, że rekomendowany prąd ładownia to 10A - maksymalny 25A, napięcie ładowania 14,6V. Akumulator ma możliwość szybkiego ładowania. Tak więc akumulator już mam wybrany pozostaje kwestia ładowarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Kup 10A lub 15A , jak dokupisz kiedyś 100Ah też naładujesz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Witam ja do akumulatora 105Ah kupiłem ładowarkę dedykowana przez producenta 20A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Jaki BMS będzie potrzebny do zestawu ogniw 105 Ah, z maksymalnym ciągłym prądem rozładowania 100A. Będzie używany do Minikoty 55 Max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Wystarczy Ci 80Ah, 55Kota z max bierze maksymalnie +/- 45-50A , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi