Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bierz tak jak maverick radzi 100amp, twoja minn kota tyle nie weźmie ale będziesz miał zapas wrazie podłączenia czegoś mocniejszego. Różnica w cenie między BMS Daly 60amp a 100amp to pare $ więc sprawa prosta. Lepiej mieć zapas niż później żałować...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

• 0

Bierz tak jak maverick radzi 100amp, twoja minn kota tyle nie weźmie ale będziesz miał zapas wrazie podłączenia czegoś mocniejszego. Różnica w cenie między BMS Daly 60amp a 100amp to pare $ więc sprawa prosta. Lepiej mieć zapas niż później żałować...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Porada Maverica dotyczyła pojemności aku a mnie chodziło o BMS. Domyślałem się, że trzeba kopic taki jaki jest maksymalny prąd rozładowania i taki kupię. Dzięki.

• 0

Porada Maverica dotyczyła pojemności aku a mnie chodziło o BMS. Domyślałem się, że trzeba kopic taki jaki jest maksymalny prąd rozładowania i taki kupię. Dzięki.

To dotyczy BMS 80A , machnąłem się o literkę "h" ,

Co do BMS 50A , będzie działał sam spływałem z wody na 50Ah BMS 50A , ale moi zdaniem to za mały BMS

• 0

Ja mam spore zapotrzebowanie na prąd bo ganiam non stop ryby po zalewie.Silnik się kręci kilkanaście godzin. Aktualnie używam AGM-a 120 Ah + panel 100W. Akumulator waży 43 kg i wylądowałem od noszenia go na stole operacyjnym :( Mam jeszcze 2 przepony fabryczne i muszę je oszczędzać. :)

• 0

Jeśli sruba jest za długa, to.podkladki dajesz od strony sruby , nigdy od strony terminala. Chyba że stosuje się podkładki.kupaltowe , ale to jest przy łączeniu miedzi z alu. Koncowka kablowa ma być na terminalu/zacisku a nie na podkładach ocynkowanych,kwasiaka czy zwykłych stalowych

Edytowane przez siarq

• 0

Miało być ostatnie pytanie ale muszę dopytać. Dostałem BMS  200A taki bez obudowy. Gdzie i jak go zamontować w obudowie akumulatora. Bedzie kilka dobrych cm wolnego miejsca więc kolejne pytanie czy wypełniać czym je aby ogniwa nie hulały. Jeśli tak to czym?

• 0

Panowie rozglądam się za akumulatorem do zestawu Humminbird: Helix 9 z tradycyjnym przetwornikiem + solix 10 z MEGA Live. Chciałbym aby całość wytrzymała 12 h pływania bez ładowania. W jaką pojemność celować? Jakie firmy lipo polecacie? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

• 0

Do silnika Haswing Protruar 1.0 65lbs taka bateria 100ah bedzie odpowiednia do wolnego trollowania, zalezy mi na czasie pracy, tak do 5-6h zeby wytrzymywal. No i jakby ktos mial cos do polecenia w dobrej cenie to byloby milo :)

Zdecydowanie wystarczy. Jak wolno- to małe prądy. Więc sporo czasu możesz trollować. Ceny to poszukaj sam, to twoje pieniądze. 

• 0

Panowie rozglądam się za akumulatorem do zestawu Humminbird: Helix 9 z tradycyjnym przetwornikiem + solix 10 z MEGA Live. Chciałbym aby całość wytrzymała 12 h pływania bez ładowania. W jaką pojemność celować? Jakie firmy lipo polecacie? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Myślę, że dobre lifepo4 50 Ah wystarczy