maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Osobiście wolę dorzucić drugie tyle i żyć spokojnie. Pewnie źródło serwis itd. I tak kupuje się to na długie lata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adiz1 Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Robi się naprawdę tanio.Dwa lata gwarancji, ochrona kupującego przez allegro, może warto zaryzykować?Ciekawe czy trzyma pojemność. https://allegro.pl/oferta/akumulator-1280wh-12v-100a-bms-lifepo4-bateria-litowa-lanpwr-15008935925?fbclid=IwAR1VsKGCAkjIRTVr4IWU_dEm7s0jkVJgAc9JSzqmz4BZzjW1dzOuXSx828wPodejrzane. Zerknij na stronę rzekomego producenta (lanpwr.com). W firmowym sklepie na tej samej stronie, jest promocja na taki 100Ah ( z 2223 na 1599). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GroPerch Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Podejrzane. Zerknij na stronę rzekomego producenta (lanpwr.com). W firmowym sklepie na tej samej stronie, jest promocja na taki 100Ah ( z 2223 na 1599).Nie mówię żeby nie być ostrożnym, ale:1. Żyjemy w czasach gdzie są „promocje” na wszystko, cały rok2. Kupujący ma dużo pozytywnych ocen + szybka dostawa i ochrona kupującego3. Jeśli producent danego towaru ma też sklep to prawie zawsze ma najwyższe ceny żeby nie robić konkurencji partnerom którym sprzedaje towar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 Cena litu na giełdzie mocno spadła, niektórzy nasi handlarze nie bardzo zeszli z ceny. https://www.fxmag.pl/artykul/cena-metalu-runela-o-82-to-nie-koniec-prognozy-ekspertow-2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pajczi Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 (edytowane) To co ma duży wpływ na cenę to USD - wszystko jest w surowcach rozliczane w tej walucie (import gotowych dóbr także szczególnie z Chin), więc spadek r/r jest 7% i o tyle różnica jest:https://stooq.pl/q/?s=usdpln&c=1y&t=l&a=lg&b=0 Cena litu spada, bo rewolucja EV trochę złapała zadyszkę i kończą się dopłaty rządowe np. na tak dużym rynku jak DE, a bez tego temat jest dużo mniej opłacalny, więc decyduje prawo rynku i stąd podejrzewam taka zmiana na cenach litu, bo mimo zwiększania wydobycia był moment że było drożej:https://elektrowoz.pl/porady/nagly-koniec-doplat-do-samochodow-elektrycznych-w-niemczech-moga-wrocic-moga-nie-wrocic/ Podsumowując - nigdy nie było tak dobrego momentu żeby kupić akumulator litowy - myślę że tylko ktoś kto nie ma wiedzy szedłby w tym momencie w Pb. Choć w litowych akumulatorach z racji skomplikowania procesu dużo łatwiej o wtopę. Edytowane 16 Stycznia 2024 przez pajczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 Albo pojawiło się więcej ogniw z odzysku - po rozbitkach, z uszkodzonych baterii itp. Tajemnicą polysznela jest, że na dalekim wschodzie oklejają je nową folią i sprzedają jako nowe. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 Albo pojawiło się więcej ogniw z odzysku - po rozbitkach, z uszkodzonych baterii itp. Tajemnicą polysznela jest, że na dalekim wschodzie oklejają je nową folią i sprzedają jako nowe. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu TapatalkaNowoczesny recykling cena litu na giełdach a w sprzedaży to jak cena ropy i stacji benzynowej , teraz jeszcze Palestyna i przyjaciele Huti wojują- frachty zapylają na około Afryki +60% do ceny transportu oraz 3 tygodnie dłużej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pajczi Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Nowoczesny recykling cena litu na giełdach a w sprzedaży to jak cena ropy i stacji benzynowej , teraz jeszcze Palestyna i przyjaciele Huti wojują- frachty zapylają na około Afryki +60% do ceny transportu oraz 3 tygodnie dłużej . Wróciliśmy do czasów Vasco da Gamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 Do mnie dotarły zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pajczi Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Do mnie dotarły zgodnie z planem IMG-20240122-WA0001.jpeg IMG-20240122-WA0003.jpeg Pochwal się proszę co za producent (grade A?) i ile płaciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Sklep Teze, grade A , waga , napięcia równe na wszystkich ogniwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 naladuj kazde ogniwo na full i po kilku h sprawdz napiecia , w tedy bedzie widoczne bardziej co w nich siedzi . Lezakowane dlugo w wiekszosci sa rowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Dokładnie to robię teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 (edytowane) Panowie, jesteście w stanie polecić jakis lit do lvs 32 + ultra 122. Chodzi mi o cos sensownego cenowo. Mam teraz kwas 70ah i na dzien samego lvs mi starcza. Myślę, że lit 60-100ah tez powinien obrobic. Może macie jakies linki do sprawdzonych sklepów/sprzedawców. Edytowane 24 Stycznia 2024 przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Masz na forum uzytkownika siarq. Ja mam od niego trzy akumulatory i są świetnej jakości. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 (edytowane) Dokładnie to robię teraz Napisz ile ważą. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Stycznia 2024 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 (edytowane) 2.4kg jedno ogniwo,całość wyjdzie ponad 12kg zależnie od obudowy itd Edytowane 24 Stycznia 2024 przez highvoltage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 (edytowane) To jak już pomierzysz, to napisz ile realnie jest. Jak wyjdzie 120 to to niezłe ogniwa. W 135 nie wierzę. Edytowane 24 Stycznia 2024 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Spoko , składałem 90Ah i było dokładnie tyle. Tutaj się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Jaki dostawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Jaki dostawca?Tzn ? Kupiłem na Ali , liitokala bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 OK, to jak sprawdzisz, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 A Ty na jakich ogniwach masz złożony swój akumulator? A co do pojemności to wiesz o tym że to zależne od prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pajczi Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 A Ty na jakich ogniwach masz złożony swój akumulator?A co do pojemności to wiesz o tym że to zależne od prąduOd prądu bardzo mocno zależy przy akumulatorach kwasowych, a przy zasadowych czyli litówkach ta krzywa jest już dość liniowa (mówi o tym współczynnik Puekerta równy około 1):https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_PuekertaPrzyjmuje się, że pojemność jest podawana dla współczynika C20, czyli rozładowanie do jakichś konkretnych wartności (np. napięcie 10,5V dla kwasu) przez 20 godzin - dla 100Ah/20 będzie to prąd 5A i tak po latach rozładowując prądem 5A można określić % degeneracji akumulatora o nominalnej pojemności 100Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 (edytowane) Pat92 kup u @ Siaq i będziesz spał spokojnie . Ja mam od niego 2 i jak raz w jednym padło połączenie bt to sprawę załatwiliśmy w 3 doby . Dlatego ja śpię spokojnie ???????? Edytowane 25 Stycznia 2024 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi