maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja No myślałem. Tam do 5KM. Strasznie to pierdzi i niewiele jedzie. A rufowy i drugie aku mam. A na łódce spalinę 25KM - której nie odkręcę, bo raz ciężka, a dwa mam z nią zarejestrowaną łódkę.Na Mietków parę razy w roku tylko. Czasem para to 2 wypady bo tam zupa . To sobie wrzucam aku do bakisty i rufowy w 5min i jazda. Musialbym pożyczyć 5 KM a nie mam od kogo, sprawdzić czy wejdzie obok 25KM i ile wyciągnie. W Tym roku sie jeszcze na Słup przymierzam a tam strefa ciszy … A ja głównie Odra a tam … na swojej to latam ino ślizg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Mam taki problem. Kupiłem aku Lifepo od Miao Xin. Próbowałem go naładować drugi raz ale nie laduje. Aplikacja pokazuje napięcie ale natężenie zero. Próbowaliśmy teraz podłączyć inną ładowarkę i ruszyło tylko na chwile i zaraz przestało. Miernik pokazuje również napięcie ale zero natężenia. Miał ktoś może taki przypadek? Reklamował może z innego powodu coś u Miao?Też mam taki sam problem, w aplikacji wszystko wygląda ok, dokupiłem apkę do komunikacji z BMS i tam też wszystko wygląda ok. Próbowałem na 2 ładowarkach, ale albo cos jest nie tak z BMS albo z połączeniem klemy z BMS. U mnie używany tylko do zasilania elektroniki 300Ah aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja (edytowane) Też mam taki sam problem, w aplikacji wszystko wygląda ok, dokupiłem apkę do komunikacji z BMS i tam też wszystko wygląda ok. Próbowałem na 2 ładowarkach, ale albo cos jest nie tak z BMS albo z połączeniem klemy z BMS. U mnie używany tylko do zasilania elektroniki 300Ah aku. Mam od niej 2szt 100ah, na razie działają ok ale ludzie na FB piszą że mają problemy z reklamacjami i uzyskaniem czegokolwiek. Osobiście liczyłem się z tym że kupując coś bezp. od chińczyka o gwarancji można zapomnieć. A co to za aplikacja do komunikacji z bms? Edytowane 7 Maja przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Mam od niej 2szt 100ah, na razie działają ok ale ludzie na FB piszą że mają problemy z reklamacjami i uzyskaniem czegokolwiek. Osobiście liczyłem się z tym że kupując coś bezp. od chińczyka o gwarancji można zapomnieć. A co to za aplikacja do komunikacji z bms? Liczyłem się z tym, że o reklamacji można zapomnieć, mam 3 x 100Ah od nic i działają super cały czas, niska cena rekompensuje ryzyko. Tym razem się nie udało Aplikacja to xiaoxiang bms monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gabriel Kozdraś Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Też mam taki sam problem, w aplikacji wszystko wygląda ok, dokupiłem apkę do komunikacji z BMS i tam też wszystko wygląda ok. Próbowałem na 2 ładowarkach, ale albo cos jest nie tak z BMS albo z połączeniem klemy z BMS. U mnie używany tylko do zasilania elektroniki 300Ah aku.Ja kiedyś też miałem podobnie.Podpinam ładowarkę, i po chwili zero reakcji.Oddałem do speca i to samo.Już go miał rozbierać na kawałki..Ale okazało się że to ja coś w aplikacji poklikałem i zablokowałem możliwosc ładowania.Jedno kliknięcie, i działało.A tak ... 120 poszła by na części:) Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz90 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja Raczej nikt nie pływa na dziobówce i rufowym na raz. Ja bym kupił jeden większy. Zajmie mniej miejsca na łodzi niż 2 osobne. Waga większego jest akceptowalna.Bardzo dużo ,,prawilnych" wędkarzy np. na Czorsztynie dziobówka + na rufie . Zwłaszcza jak łódka duża i ciężka. Zyskuje się naprawdę sporo czasu + bezpieczeństwo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Pytanie do fachowców - mam akumulator Green Cell, ma 3 lata, podpięty pod echosondy, ładowany po każdym pływaniu, zima w ciepłym garażu i... nagle padł. Nie daje prądu i nie ładuje się. To już koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Siarq reanimuje takie trupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszek91 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Siemanko Panowie stałem się szczęśliwym posiadaczem Aku lifepo4 firmy wattcycle 12v 100ah mini bt moje pytanie brzmi czy mogę go ładować ładowarką z zdjęć poniżej czy muszę kupić dedykowaną ładowarkę. Pozdrawiam Serdecznie Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja (edytowane) Siemanko Panowie stałem się szczęśliwym posiadaczem Aku lifepo4 firmy wattcycle 12v 100ah mini bt moje pytanie brzmi czy mogę go ładować ładowarką z zdjęć poniżej czy muszę kupić dedykowaną ładowarkę. Pozdrawiam Serdecznie Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu TapatalkaŚmiało. One chyba mają 14,4 V napięcie więc do końca nie doładują lifepo4 ale od biedy da radę. Lifepo4 12 V (4s) powinny być ładowane napięciem 14,6 V. Inna sprawa że ta ładowarka daje tylko 5A i pełne ładowanie 100Ah to 20 godzin. Edytowane 15 Maja przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzech76 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Teoretycznie możesz ładować dowolnym prostownikiem posiadającym tryb ładowania do 14.6 volta. Np tryb agm u mnie ma maksymalne napięcie 14.5V. Bms zabezpiecza przed nadmiernym naładowaniem ogniw. Tu masz ciekawy link.https://techtron.pl/a8,jak-ladowac-akumulator-lifepo4.html Pomimo to kupiłem victrona 15a dla świętego spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszek91 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Śmiało. One chyba mają 14,4 V napięcie więc do końca nie doładują lifepo4 ale od biedy da radę. Lifepo4 12 V (4s) powinny być ładowane napięciem 14,6 V. Inna sprawa że ta ładowarka daje tylko 5A i pełne ładowanie 100Ah to 20 godzin.Czyli narazie na biedę sobie naładuje bo przyszedł z 40 procent naładowania , ale i tak trzeba później zainwestować w dobrą ładowarkę. Dziękuję bardzo za odpowiedź Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 14.4v jest wystarczające dla lfp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Zawsze bezpieczniej troszkę mniej niż troszkę za dużo. 20h to też zdrowo, szczególnie, ze przy rozładowaniu np 60% będzie to 12h. No chyba że się komuś spieszy … Jak naładujesz daj aku odpocząć i zobacz ile będzie miał V. Moja jakaś mądra ładowarka 100Ah ładuje czasem 5h a jak mocno zdoję to potrafi i dwa dni … a ma chyba max 10A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja jesli laduje dwa dni , to ma jakies swoje alogrytmy , ktore niczemu nie sluza przy ladowaniu lfp4 , poza tym nikt z Was ,lub naprawde malo osob uzywala ladowarek mocnych rzedu 40-60A, i to sie tez slabo sprawdza przy nie duzych pojemnosciach , jesli bms nie maja limiterow/ogranicznikow . Napiecia bardzo szybko wzrastaja i wylacza bms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Bo ja ładuję AGM … No paść nie chce. No i tam trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek1 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Mam to samo -aż sprawdzę jakie (ile Amper) to mam te profesjonalne i drogie ładowarki .Ale strasznie mnie to denerwuje, bo akumulator faktycznie ładuje dwa dni . A łowienie cały dzień w sobotę + doładowanie przez kilka godzin zawsze kończy się albo używaniem zapasowego akumulatora albo spłynięciem wcześniej niż się chce na wiosłach w niedzielę . Takie mnie doradzili , bo podobno zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Dedykowaną. Masz napisane Lead-Acid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja Też mam taki sam problem, w aplikacji wszystko wygląda ok, dokupiłem apkę do komunikacji z BMS i tam też wszystko wygląda ok. Próbowałem na 2 ładowarkach, ale albo cos jest nie tak z BMS albo z połączeniem klemy z BMS. U mnie używany tylko do zasilania elektroniki 300Ah aku.Podobno ma nam wysłać nowego bms’a. Póki co czekamy. Jak coś się zmieni to napiszę w tym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 16 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja (edytowane) Mam to samo -aż sprawdzę jakie (ile Amper) to mam te profesjonalne i drogie ładowarki .Ale strasznie mnie to denerwuje, bo akumulator faktycznie ładuje dwa dni . A łowienie cały dzień w sobotę + doładowanie przez kilka godzin zawsze kończy się albo używaniem zapasowego akumulatora albo spłynięciem wcześniej niż się chce na wiosłach w niedzielę . Takie mnie doradzili , bo podobno zdrowo. To coś nie tak, u mnie przez noc doładowuje spokojnie na następny dzień. Chyba tylko końcówkę tak sączy.Ogolnie to zdrowy jest taki prąd 10-12 godzinny pozostały czas to już jakieś dobijanie. Chyba wyższym napięciem na małym prądzie.Ale fakt po takim zdojeniu i dwudniowym ładowaniu można pływać i pływać. I jak mi się bardziej spieszy to daję na zimowe ładowanie to chyba wyższym prądem ładuje. Przypominam, że AGM. Edytowane 16 Maja przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek1 Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja (edytowane) Już chyba dwie albo trzy ładowarki przerobiłem -podobno profesjonalne do AGM-ów . Wszystkie ładują tak samo akumulatory AGM 100 i 120 ah. Przez to dorobiłem się niezłej kolekcji , bo o ile pierwszego dnia wystarcza 120ah to drugiego tak jak pisałem trzeba dwa rezerwowe stosować albo główny + rezerwowy. Szczerze nigdy nie sprawdzałem do ilu rozładowałem - czasem można się posiłkować tymi diodami na silniku , ale dla mnie to pic na wodę. Ale ja zwykle dobre kilka godzin na rybach trollinguje - bez szaleństw bo zwykle tak 3 bieg , czasem 2 wrzucę czasem 4. Edytowane 22 Maja przez Misiek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 barwena1977 Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) A ja mam bardzo prozaiczne pytanie. Jak przechowujecie akumulator lifepo4 na łodzi, w przypadku kiedy nie macie pociągniętej elektryki z bakisty? Po prostu luzem, jak w przypadku zbiornika paliwa? A może jakaś skrzynka wodoszczelna, torba eva? Jakieś proste, wlasne rozwiązania? Myślałem o jakiejś może skrzynce narzędziowej. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Maja przez barwena1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robsson Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Jako kompletny elektryczny laik także chciałbym zapytać czy mój prostownik da radę poprawnie naładować lifepo4 100/120Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Naladuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Ale zejdzie się mu z tym dłuuuugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi