Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Coś się dzieje z jedną cela w moim aku 100Ah. Wygląda jak by się coś wydostawało na zewnątrz. Bateria działa ale dziwnie się ładuje. Na finiszu ma 13,2V i pojemność 92% a po kilku godzinach 13,3-4V i 100%.  Liczę na pomoc w ustaleniu co się dzieje  ta celą.  Link do fotki celi https://zapodaj.net/plik-IdLQQE6XKn

Edytowane przez Robert

• 0

Czesc. Mam 160 12v lifepo i yamahe 20km z rozruchem i ladowaniem. Po wymianie bms nie poli już yamahy. Lubię jak się aku ładuje, szczególnie na klikudniowych tripach. Nie lubię szarpać, akurat w tym, bo ma rozruch. Muszę miec rozruchowy aku. Pytanie zagadki brzmi: jak to k.... zrobić żebym miał rozruch i ladowane lifepo?

• 0

Cześć, czy 125Ah lifepo będzie wystarczające do całodziennego pływania z silnikiem elektrycznym o mocy rzędu 70-80lbs + do tego zestaw panoptix z lvs34 i echomapem ultra 10'? Chciałem kupić 140-160Ah ale nie ma obecnie dostępnych a zależy mi trochę na czasie :/ Pływane będzie pontonem 370
2. Czy bezproblemowo mogę po prostu podłączyć do 1 akumulatora właśnie ten silnik elektryczny i ten zestaw echosondy? 

Edytowane przez Kajzer

• 0

Cześć Panowie,

Akumulator 24V (nie pamiętam dokładnie jaką ma pojemność ale coś koło 200ah) na wskutek błędnego podłączenia nastąpiło zwarcie.

Lekko się zapiekły podkładki pod śrubami. Z akumulatorem można było łączyć się poprzez BT. Po zwarciu nie ma już takiej opcji.

Nie znam się na tym wiec pytam dla pewności i bezpieczeństwa .....czy BMS również mógł ulec zniszczeniu po zwarciu?

Czy użytkowanie takiej baterii jest bezpieczne?

• 0

Jakiś czas temu pisałem że się odezwę. Po jakiś 1,5-2 miesiącach nic się nie zmieniło. Miaoxin tie tylko zwodzi. Żadnej dostawy bms jak nie było tak nie ma. Dlatego zdecydowanie odradzam zakupy u miaoxin tie. Niby fajna cena za aku 300 ah tylko co z tego jak przy drugim ładowaniu padł bms. Jak za jednorazówkę to nie wychodzi tanio :( zakupy od niej to pewnie loteria. Aby nie było - aku kupiony z ładowarką w komplecie - to celem uprzedzenia komentarzy ze zła ładowarka była.

Przy okazji może ktoś podpowie gdzie kupić sam bms?

• 0

Jakiś czas temu pisałem że się odezwę. Po jakiś 1,5-2 miesiącach nic się nie zmieniło. Miaoxin tie tylko zwodzi. Żadnej dostawy bms jak nie było tak nie ma. Dlatego zdecydowanie odradzam zakupy u miaoxin tie. Niby fajna cena za aku 300 ah tylko co z tego jak przy drugim ładowaniu padł bms. Jak za jednorazówkę to nie wychodzi tanio :( zakupy od niej to pewnie loteria. Aby nie było - aku kupiony z ładowarką w komplecie - to celem uprzedzenia komentarzy ze zła ładowarka była.

Przy okazji może ktoś podpowie gdzie kupić sam bms?

A ponoc najtansze i najlepsze , tak tu niejaki faja prawil .... , zapraszam na serwis