maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Jest sens dobierać do lifepo4 60Ah bluetooth, jeżeli będzie on zasilał tylko echosondę? Z tego co kojarzę to aplikacja zaczyna mierzć pobór chyba od 3A ? Poniżej nie policzy. (Oczywiście chodzi o akumulator od Siarq) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) zalezy od BMS , moje terazniejsze zliczaja od 0,4A i maja aktywne balnsery, wczesniejsze BMS zliczaly od 2A ( i wiekszosc na rynku tak ma) , ale ja juz ich nie stosjuje Edytowane 1 Czerwca przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Lifepo4 Polska wymiata wszystkie baterie do lodzi na rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Lifepo4 Polska wymiata wszystkie baterie do lodzi na rynku .Co to za bzdura? Nieudolna reklama czy czegoś nie wiem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca @Godski nie wchodź z nim w dyskusję bo nie warto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Coś się dzieje z jedną cela w moim aku 100Ah. Wygląda jak by się coś wydostawało na zewnątrz. Bateria działa ale dziwnie się ładuje. Na finiszu ma 13,2V i pojemność 92% a po kilku godzinach 13,3-4V i 100%. Liczę na pomoc w ustaleniu co się dzieje ta celą. Link do fotki celi https://zapodaj.net/plik-IdLQQE6XKn Edytowane 12 Czerwca przez Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Wylana - zlom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Wylana - złomRozumiem, że muszę dokupić ogniwo. Musi mieć taka samą pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Czy akumulator lifepo4 może być podłączony do spaliny Honda 20 jako rozruchowy, silnik z ładowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 13 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Czy akumulator lifepo4 może być podłączony do spaliny Honda 20 jako rozruchowy, silnik z ładowaniem...Może , pod warunkiem że ma odpowiedni bms ( nie wszystkie działają na rozruchu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca i powinny byc ogniwa wysokopradowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca i powinny byc ogniwa wysokopradowe Nie znam się kompletnie na tym..czy takie ogniwa są dużo droższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rózgaś Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Czesc. Mam 160 12v lifepo i yamahe 20km z rozruchem i ladowaniem. Po wymianie bms nie poli już yamahy. Lubię jak się aku ładuje, szczególnie na klikudniowych tripach. Nie lubię szarpać, akurat w tym, bo ma rozruch. Muszę miec rozruchowy aku. Pytanie zagadki brzmi: jak to k.... zrobić żebym miał rozruch i ladowane lifepo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Sprawdzałeś czy układ ładowania jest sprawny ?, odpalasz normalnie z kwasa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rózgaś Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Nie ale podlaczyłem life i ładuje sie do 100proc jak mowiles mi na wassupie czyli moglem w silniku poj....Musze kwasa podlaczyć dobry pomysl Edytowane 25 Czerwca przez rózgaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Wpierw sprawdź na kwasie , Bms masz nowy taki samjam był , więc powinno palić tak samo jak wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klosiu44 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Dzień dobry,czy może ktoś polecić coś sprawdzonego (co jest aktualnie dostępne) z ali?Potrzebuję 2szt po 200A na 12V. Polecane w wątku miaoxin tie (YIXIANG) nie są obecnie dostępneLiito Kala ?czy coś innego? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beton Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Czy Liitokala ma jakies magazyny w Europie? Po dodaniu do koszyka pokazuje mi dostawę na 21 wrzesień, a to troche za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajzer Opublikowano 16 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Cześć, czy 125Ah lifepo będzie wystarczające do całodziennego pływania z silnikiem elektrycznym o mocy rzędu 70-80lbs + do tego zestaw panoptix z lvs34 i echomapem ultra 10'? Chciałem kupić 140-160Ah ale nie ma obecnie dostępnych a zależy mi trochę na czasie :/ Pływane będzie pontonem 3702. Czy bezproblemowo mogę po prostu podłączyć do 1 akumulatora właśnie ten silnik elektryczny i ten zestaw echosondy? Edytowane 16 Lipca przez Kajzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Cześć Panowie,Akumulator 24V (nie pamiętam dokładnie jaką ma pojemność ale coś koło 200ah) na wskutek błędnego podłączenia nastąpiło zwarcie.Lekko się zapiekły podkładki pod śrubami. Z akumulatorem można było łączyć się poprzez BT. Po zwarciu nie ma już takiej opcji.Nie znam się na tym wiec pytam dla pewności i bezpieczeństwa .....czy BMS również mógł ulec zniszczeniu po zwarciu?Czy użytkowanie takiej baterii jest bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca bluetooth jest czescia BMS , jesli padl on to i bms nie musi dzialac prawdilowo co nie jest bezpieczne dla baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Jakiś czas temu pisałem że się odezwę. Po jakiś 1,5-2 miesiącach nic się nie zmieniło. Miaoxin tie tylko zwodzi. Żadnej dostawy bms jak nie było tak nie ma. Dlatego zdecydowanie odradzam zakupy u miaoxin tie. Niby fajna cena za aku 300 ah tylko co z tego jak przy drugim ładowaniu padł bms. Jak za jednorazówkę to nie wychodzi tanio zakupy od niej to pewnie loteria. Aby nie było - aku kupiony z ładowarką w komplecie - to celem uprzedzenia komentarzy ze zła ładowarka była. Przy okazji może ktoś podpowie gdzie kupić sam bms? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Siarq reanimuje takie trupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Jakiś czas temu pisałem że się odezwę. Po jakiś 1,5-2 miesiącach nic się nie zmieniło. Miaoxin tie tylko zwodzi. Żadnej dostawy bms jak nie było tak nie ma. Dlatego zdecydowanie odradzam zakupy u miaoxin tie. Niby fajna cena za aku 300 ah tylko co z tego jak przy drugim ładowaniu padł bms. Jak za jednorazówkę to nie wychodzi tanio zakupy od niej to pewnie loteria. Aby nie było - aku kupiony z ładowarką w komplecie - to celem uprzedzenia komentarzy ze zła ładowarka była. Przy okazji może ktoś podpowie gdzie kupić sam bms?A ponoc najtansze i najlepsze , tak tu niejaki faja prawil .... , zapraszam na serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca bluetooth jest czescia BMS , jesli padl on to i bms nie musi dzialac prawdilowo co nie jest bezpieczne dla bateriiW jaki sposób mogę sprawdzić czy BMS działa prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi