maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca nie sprawdzisz bez sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Dzięki Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Kupiłem takie aku jakieś opinie o nim , bo na naklejce duża pojemność mnie skusiła . Ale czy faktycznie jest taka , napiszę że jest mój pierwszy aku tego typu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Po ładowaniu ma 14.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mafer Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Ile waży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 24,700 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Obstawiam około 250 ah max 270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca To by aż tyle oszukali , nie wiem jak to zmierzyć by nie uszkodzić aku bo to nówka . Trzy dni pływałem na MK MAX 55 na połowie mocy bo nie wiedziałem ile to wytrzyma i pokazywało 100 % naładowania . W km to by było 12km przepłynięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca To by aż tyle oszukali , nie wiem jak to zmierzyć by nie uszkodzić aku bo to nówka . Trzy dni pływałem na MK MAX 55 na połowie mocy bo nie wiedziałem ile to wytrzyma i pokazywało 100 % naładowania . W km to by było 12km przepłynięte Lifepo4 ma inną charakterystykę rozładowywania niż kwasowe. Maks trzyma prawie do samego końca a potem napięcie leci na pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca To by aż tyle oszukali , nie wiem jak to zmierzyć by nie uszkodzić aku bo to nówka . Trzy dni pływałem na MK MAX 55 na połowie mocy bo nie wiedziałem ile to wytrzyma i pokazywało 100 % naładowania . W km to by było 12km przepłynięteNiestety wagi nie oszukasz, pojemność swoje musi ważyć, a waży zdecydowanie za mało jak na 350 ah. Naładować na maxa, podłączyć miernik za 25 zł i 3 żarówki h7 i będziesz wiedział dokładnie ile ma. Tylko około 20 godzin musisz na to liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Naładowałem na ful 14.4 v , podłączyłem żarówkę 100 A h 7 ,na razie świecie 8 godzin spadło do 13,4 ciekaw ile wytrzyma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Jedna H7 to 55W czyli pobór będzie pewnie koło 4,5 A. Jak ma 350 ah to powinna świecić prawie 80 godzin. Ciekawe czy BMS Ci odetnie zasilanie? Powinien bo jak nie to będzie bida.Tylko ten Twój test to taki średnio miarodajny będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Moja żarówka ma 100 W tak jest na niej napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Walczyłem z tym samym problemem. Tyle że akumulator miał mieć 180Ah. Też podłączyłem żarówkę ale miernikiem zmierzyłem pobór prądu ( przy H7 pokazało 5A) Wyszło po rozładowaniu około 150Ah. Pomiar powtórzyłem z zastosowaniem miernika od naszego kolegi @pajczi. Wyszło to samo. Potem w drugą stronę zmierzyłem ile wejdzie, też tyle wyszło. Przyjmuję że ma 150 Ah a nie 180 jak deklaruje pan chińczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Jedna H7 to 55W czyli pobór będzie pewnie koło 4,5 A. Jak ma 350 ah to powinna świecić prawie 80 godzin. Ciekawe czy BMS Ci odetnie zasilanie? Powinien bo jak nie to będzie bida.Tylko ten Twój test to taki średnio miarodajny będzie.Połącz 3 żarówki w szereg i będzie 15A. Szybciej pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Połącz 3 żarówki w szereg i będzie 15A. Szybciej pójdzie.Raczej równolegle. [emoji849] Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Raczej równolegle. [emoji849] Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu TapatalkaSorry zawsze mi się to myli mój stary elektryk a ja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca (edytowane) Walczyłem z tym samym problemem. Tyle że akumulator miał mieć 180Ah. Też podłączyłem żarówkę ale miernikiem zmierzyłem pobór prądu ( przy H7 pokazało 5A) Wyszło po rozładowaniu około 150Ah. Pomiar powtórzyłem z zastosowaniem miernika od naszego kolegi @pajczi. Wyszło to samo. Potem w drugą stronę zmierzyłem ile wejdzie, też tyle wyszło. Przyjmuję że ma 150 Ah a nie 180 jak deklaruje pan chińczyk.Sporo aku pomierzyłem i większość chińczyków zawyża 10-15 % pojemność choć są i tacy co 30% zawyżają. Ostatnio mierzyłem Liikotala: 32ah miała 29ah, 180 ah - 160, 90 Ah - 88. Ale miałem i aku 150 co miał 155 a 180 miał prawie 180. Generalnie waga sporo mówi choć też różne ogniwa różnie ważą. Jak ktos nie chce dużo wydawać to u chinczyka można kupić za dwadzieścia parę złotych miernik który na domowe potrzeby w zupełności wystarcza.https://a.aliexpress.com/_Ev1lNWW Edytowane 25 Lipca przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca pojemnosc baterii zalezna jest tez temperatury i pradu rozladowania , wpierw trzeba znac ch-ke danego ogniwa , aby stwierdzac w jakim stanie jest pakiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca (edytowane) Ja staram się zawsze mierzyć pradem C20 i w temperaturze pokojowej, wtedy mam jakieś porównanie po określony czasie użytkowania.Oczywiście może być tak że ogniwa będą w złym stanie i wyjdzie to dopiero w niskich temperaturach. Edytowane 25 Lipca przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Na razie po 48 godzinach, żarówka h7 100W pokazuje tyle . Jak okaże się że ma 300 AH zamiast 350 to wydaje mi się że i tak jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Musiałem przyciąć bo za duży plik ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Żarówka H7 100W pobiera około 8,3A. 8,3Ax48h= 398,4AhAkumulator 400Ah i waga niecałe 25kg, technologia idzie do przodu. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Kol. Poprawiłeś mi zadowoleni z zakupu tego akumulatora , przyznam że pływałem i pływałem i prądu nie ubywało !!! jak na użytkownika żelówki było to spore zaskoczenie . Obawiając się nowego teraz mogę tylko polecić takie akumulatory i co ważne dużo mniej waży same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Najważniejsze że klient zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi