maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 I to jest właśnie chyba jedna z największych zalet technologi litu. Ile masz tyle wykorzystasz, bez względu czy będziesz plywal z prędkością 2kmh czy 6kmh. Jak benzyna w baku. Do końca na full , nie ma litosci:) kwasy , przy dużych pradach i tych samych pojemnosciach nie mają szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Poczekam zeby cena poszła choc odrobinę w dół i zrobię sobie prezent.24v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Tzn ile by miał kosztować ten 24V ? Czym jest ów odrobina. Na jakis gwaltowny spadek cen bym nie liczył...popyt będzie raczej wzrastal . Prędzej "kosmetyczne" niż typu sale -30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Zapotrzebowanie na dobre aku jest duże.A rynek szybko się dostosowuje.Poczekamy zobaczymy co czas przyniesie.Byle nie przyniósł jak to często bywa - spadku jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Póki co dolar mocny, nie zanosi się na przewartościowanie. Tutaj właśnie szukałbym drogi do promo na ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Za jakość się płaci wszędzie. Giganci maja w nosie że ich produkty są drogie a konkurencja ma taniej. Jako ciekawostkę powiem Ci , że producent hedway zaproponował cene o 0.25$ niższa przy zakupie powyżej 1000szt a przy kontenerze.moze byś jeszcze ugral z 0.1$... więc szału nie ma. Jest tego zbyt mało , popyt duży a Chiny nie są mekka wydobycia litu ,aby rzucić świat na kolana . Zobacz jakie oscylują ceny ogniw a123 czy Samsung itp. Druga sprawa.to kurs $ i otoczka podatkową... Pewnie jeszcze do tego dochodzi jakieś lobby Pb i.mase innych czynnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 to moje jeszcze składam dzisiaj nie zdążyłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Brawo Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) A jak wygląda sprawa ładowania czegoś takiego ze spaliny? Trochę mniei qsi Sprawa jak się okazuje jest dość prosta. Należy zakupić kontroler ładowania, ktory obsluguje akumulatory lifepo4. Np. Taki : https://allegro.pl/azo-solarny-regulator-ladowania-mppt-12-24-20a-i7447461865.htmlNa aliexpres są od 20$ Tylko musi obsługiwać lit ! Bo jest.masa ich z przeznaczeniem dla kwasow, czytać uważnie opisy Edytowane 25 Lipca 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Pierwsze pływanie na LiFePo4 od @maweric za mną. Silnik Osapian55 dostał skrzydeł. Przepłynąłem całe swoje jeziorko ok 8km i na full gazie aku miał jeszcze ok 65%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) I ja jestem po pierwszym pływaniu...Aku lifepo4 100ahPonton 320Haibo m150 2 osoby plus sprzęt Po 20 km napięcie nadal ponad 12 i to sporo... Płynąć na maxie... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Lipca 2018 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Lit ma moc , kto spróbuje do kwasów nie wróci:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Ech, żeby to jeszcze dało się jakoś łatwo ładować ze spaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Się da..wstawilem kilka postów wyżej. Regulator jak do solarow za 250zl.i ogien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Ech, żeby to jeszcze dało się jakoś łatwo ładować ze spaliny.Psułek ale po co ? Skoro przez cały dzień pływania prawie nie do zarżnięcia jest taka bateria ? Wieczorem pod ładowarkę i na rano gotowe.Ja mam Winstona 160Ah 24V + Haswinga 2HP na semperze 440 (łączna masa blisko 500kg) i po raz pierwszy ładuję akumulatory raz na 3 dni -pływam codzienie po 4-8h i nie cackam się z poborem prądu (30-45A). Gdyby tylko Haswing nie wykańczał mnie hałasem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Akumulator lądował się 2h20 minut... Co świadczy o tym że zuzylem jakieś 47ah Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Czyli wykorzystałes mniej niż polowe. Te akumulatory zarówno 100 I 80ah maja około 10% większą pojemność niż to co pisze producent. Na spokojnym pływaniu wystarczy i 60ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 No pierwsze podejście takie zapoznawcze... Napewno nie ma co patrzeć na to co pokazuje wyświetlacz na aku... Trzeba monitorować napięcie na zewnętrznym... ( jak się okazało niepotrzebnie) niebawem robie maraton po Solinie... Zobaczymy Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Psułek ale po co ? Skoro przez cały dzień pływania prawie nie do zarżnięcia jest taka bateria ? Wieczorem pod ładowarkę i na rano gotowe.Ja mam Winstona 160Ah 24V + Haswinga 2HP na semperze 440 (łączna masa blisko 500kg) i po raz pierwszy ładuję akumulatory raz na 3 dni -pływam codzienie po 4-8h i nie cackam się z poborem prądu (30-45A). Gdyby tylko Haswing nie wykańczał mnie hałasem.. Zamień na Haibo M250. Będzie tak samo szybko a może nawet trochę szybciej (jeden z użytkowników na romanie 440 z dwójką i szpejem podawał przelotową ok 8 km/h) i sporo ciszej. No i usb jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 No pierwsze podejście takie zapoznawcze... Napewno nie ma co patrzeć na to co pokazuje wyświetlacz na aku... Trzeba monitorować napięcie na zewnętrznym... ( jak się okazało niepotrzebnie) niebawem robie maraton po Solinie... Zobaczymy Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalkanapiecie pokazuje prawidlowo i na tym mozna sie opierac, wskaznik pojemnosci pominac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 To dziwne u mnie na aku pokazywało więcej niż na silniku Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 To dziwne u mnie na aku pokazywało więcej niż na silniku Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaRaczej normalne.Długość przewodu do silnika powoduje spadek napięcia, plus niedokładność pomiaru w silniku.Tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Raczej normalne.Długość przewodu do silnika powoduje spadek napięcia, plus niedokładność pomiaru w silniku.Tak ma być.Ale o 0,7 v? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Dokładnie, jak mam podobnie w echu. cienkie długie przewodu i różnica duża w warościach na mierniku przy akumulatorze i na wyświetlaczu w echu.Do tego dochodzi jakość połączeń. Trzeba by rozbierać, ale jak by Ci się kiedyś chciało to możesz jakimś średniej klasy miernikiem zmierzyć napięcie przed wyświetlaczem w silniku, wtedy dowiesz się skąd się bierze błąd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 zamontowany i po testach działa bez zarzutu jeszcze podłączenie amperomierza i woltomierza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi