maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Tak @Jozin liion powszechnie stosowany jest w komórkach, laptopach i większości elektroniki. Tandetne liion idealnie widać jak się kupi zamiennik baterii do tel ...To już nie to samo co oryginał. Dla tego budowa dużego pakietu tym bardziej powinna być na dobrym osprzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Tak @Jozin liion powszechnie stosowany jest w komórkach, laptopach i większości elektroniki. Tandetne liion idealnie widać jak się kupi zamiennik baterii do tel ...To już nie to samo co oryginał. Dla tego budowa dużego pakietu tym bardziej powinna być na dobrym osprzecieKumam bazę.W swojej ofercie masz tylko gotowce, czy walizkowe też składasz?Jeżeli tak to jakiego Ah i jak ciężarowo to wychodzi.Taki produkt po padace ogniw można rozkręcić, założyć nowe ogniwa i dalej jazda. Edytowane 8 Marca 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Pytanie do kumatych, jak przymontować kabel balansera (ten co podłącza się do ładowarki) do baterii? Złącze z kablami już mam. W necie pokazują jak podłączyć bms do ogniw, o tym złączu nie udało mi się nic znaleźć.Jedna z moich baterii nie chce się ładować, ani imaxem ani ładowarką dedykowaną. Pewnie padło któreś z ogniw, może poprzez złącze balansera coś zobaczę. Chyba, że macie jakieś pomysły jak to ogarnąć inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) @Jozi ,Tu słusznie zauważyłeś , że z skrecanymi jest łatwiej. W.kazdej chwili.mozna pakiet rozkręcić na czynniki pierwsze i zdiagnozować co się dzieje. Przy zgrzewanych już tak kolorowo.nie jest. Tylko przy skrecanych też polecam wybrać ogniwa.firm znanych. Winstony,hedway,a123 itd. Oni są drozszi od "tubylcow" produkujących tańszy asortyment. Ale.za tym.idzie jakość i łatwy dostęp w zakupie takich samych celi. Kiedyś pisałem z jakimś.tubylcem z shenzhen odnośnie skrecanych noname 32650 lifepo4. Mistrz slyszal że.jedenz jego klientów.nawet skręcił.na tym.pakiet 100ah 12v... I tego trzeba się wystrzegać duzi gracze krótko i zwięźle piszą.co.jest grane. Da radę czy nie. Ja np dostałem do zamowienia kartę z testow zakupionej partii ogniw + karty katalogowe i pełna specyfikacje. Przy okazji od razu powiedzieli że.przy redaktorze.ktory buduje , należy zmienić łączniki ogniw ,gdyż te z zestawu są tylko do.100A. Za to się płaci, ale też wiesz co jesz na Aliexpress jest multum litu. Do wyboru , do.koloru. Ale.i połowa sprzedawców niebardzo czuje co sprzedaje Edytowane 8 Marca 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Jeśli dobrze Cię.rozumiem , to.masz.kabalek z.piecioma końcami? 4czarne i 1 czerwony? Jeśli tak to skrajny czarny jest minusem kolejny +3.2 Później 6.6+.9,9+ i ostatni czerwony główny plus 13.3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Tak mam złączkę z 5 kabelkami ale są czarny,czerwony,biały,żółty i czerwony. Są w innej kolejności niż w złączce w bmsie. Mam je przylutować w te same miejsca co kable z ze złączki z bmsa? Edytowane 8 Marca 2019 przez mmedenski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Dwa skrajne są zasilaniem.glowny minus i główny plus. Reszta od minusa po kolei są na poszczególne cele 3.3 , 6.6 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, ale jeszcze chcę się upewnić. Czarny i czerwony + i -, a środkowe trzy kabelki ze złączki lutuję w miejsca w które już są przylutowane przewody z wtyczki z bms? Tzn. czy mogę w te miejsca dolutować kabelki?Załączam fotki Acha, czy mam przed lutowaniem rozładować baterię, ewentualnie wyłączyć baterię bmsem, czy śmiało lutować. Bateria ma teraz 12,8v. Edytowane 9 Marca 2019 przez mmedenski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 (edytowane) Wtyczkę co.masz.od balnsera -przewody wlutuj sobie Ale zachowaj ta sama kolejność. Czarny i czerwony jako skrajne środkowe kolor dobierz sobie jak na teczkach tam.masz.np żółty A na balanserze będzie brązowy czy jakiś tam. Chodźi o to, abys na ładowarce widzial pokolei napięcie poszczegolnych cel 1.2.3.4 A.nie 1.3.2.4.Wtyczkę od.bms możesz wyciagnac.Co to za.pakiet jest ? Aliexpress show? Czy twór wlasny Edytowane 9 Marca 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 OkTak z Ali, wrzucałem fotki. Ale chyba sam załatwiłem tą baterię ładując ją badziewną ładowarką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Po zlutowaniu balanser nie zadziałał na ładowarce, ale podłączyłem ładowanie na krótko bez bmsa i ładuje. Tak więc bateria ok, tylko bms do wymiany. Adam, dzięki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Spoko. Sprawdź bms czy ma przejsci3 na na grubych kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Na wyjściu z bmsa na czarnym nie ma. Jak nie znajdę bmsa po taniości to podłącze bez niego. Bateria warta 2 stówki, ładowarka sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 tam zapewne potrzebujesz o malych pradach, poszukaj na ali , jest tego od groma za grosze. a moze i na naszym aledrogo cos wynjadziesz. szkoda bateryjki bez bms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Mój lifepo4 na rozładunku testowym - aż do odcięcia przez bms oddał 89ah. Kupowany jako 80ah. Po sezonie ponowię badanie.Warunki laboratoryjne- znaczy 4x H4 równolegle A tutaj układ , w który wpiąłem miernik:http://jerkbait.pl/topic/109061-miernik-do-akumulatora/?p=2552122 Edytowane 10 Marca 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jak by Ci sie jescze chcialo. To sprawdz ten pakiet headway 40ah . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jak by Ci sie jescze chcialo. To sprawdz ten pakiet headway 40ah .Muszę konektory wymodzić do niego- wejścia z aku do pudełka mam na oczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Bez modzenia na szyny możesz.wpiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 W sumie, to cęgi jakieś mam- przypnę do oczek i jechane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 a dzis na stole - maly rycerz ,60ah 120A. jutro zobacze jak dzielny bedzie w boju przy pelnym obciazeniu 1,4kW. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 W nowym nr WW 4/2019 ukazal sie krotki arytkul o LiFePo4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 ostatnie elementy ukladanki dotarly ,rema anderson 175A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Przesyłka dziś dojechała [emoji2]40ah od siarqa - będzie obsługiwał dziobowego Xi5 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Daj znać, czy jest wystarczający, bo też mam 40ah od Adama, ale w innej postaci i zastanawiam się, czy to będzie wystarczające dla dziobowca, nad którym myślę mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Sam jestem.ciekaw ile to prądu pobiera na kotwicy. Warunki tu kluczową rolę będą odgrywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi