Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dla mnie kryterium zakupu była waga - moja łazienkowa pokazuje 6,05kg

Będę używał zestawu na łódce „desantowej” RiverFox F320 - wszystko ma być lekkie i łatwo zdejmowałem na noc (mieszkam w PL)

Testy w maju bo w Mazowiecki zakaz do 30.04

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

No zabójczy pakiet.Ja skłaniam się ku li ion ze względu na wagę.

110Ah ma ok. 6kg, to byłby hit dla kręgosłupa.

Może mniej wytrzymałe, ale jak będą używane kilka razy w roku, to powinny na kilka lat wystarczyć, nawet jak składane z używanych ogniw.

• 0

sam w strachu jestem , czy nie powstanie grzybek atomowy na bajorze przy odpaleniu  , najwyzej w tvn bede :)

Jozi jak chcesz lzej niz lifepo4, to liony sa jedynym wyjsciem, ale wez juz doloz, niech Ci to ktos zlozy na nowych  i markowych ogniwach....raz ze bezpieczniej dwa ze pewniej. To Twoje pieniadze... ja bym sie w to nie pchal

• 0

o bms. w zaleznosci jaki zostal zainstalowany i czy moze pracowac w szeregu. trzeba przedewszytskim laczyc o takim samy stopniu naladowania, jest tez kwestia rownomiernego ladowania oby dwoch pakietow na raz, rozruchu ciezkiego,  dla tego jesli cenowo wychodzi to samo , najlepiej isc w monoblok o danym napieciu i elektronika dedykowana - swiety spokoj ,

• 0

Przyszły kilka dni temu do mnie 2 aku z bms 100 AH lifepo4 A123, ponoć do montażu bezpośrednio w samochodzie. Waga aku 11 kg. Po wadze nie wiem , czy mają po 100 ah.

Tak jak pisałem wcześniej - zakup w formie testu, a że cena atrakcyjna dlatego kupiłem 2 szt. Jak się jedna rozpadnie podczas ładowania bezpośrednio z silnika to trudno. Drugą szt. w razie czego będę ładował dedykowaną ładowarką do Lifepo4.

A tak to wygląda.

post-65960-0-91878700-1555173290_thumb.jpg

post-65960-0-52534200-1555173303_thumb.jpg

post-65960-0-06646500-1555173316_thumb.jpg

post-65960-0-97003300-1555173349_thumb.jpg

post-65960-0-42417200-1555173360_thumb.jpg

• Like 1