maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Dla mnie kryterium zakupu była waga - moja łazienkowa pokazuje 6,05kg Będę używał zestawu na łódce „desantowej” RiverFox F320 - wszystko ma być lekkie i łatwo zdejmowałem na noc (mieszkam w PL) Testy w maju bo w Mazowiecki zakaz do 30.04 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Jak potestujesz daj znać. A jeśli masz.jakies cegi aby zmierzyc pobór przy kotwiczeniu , to sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 drugi bms na pokladzie , remy do spinania pakietow zalozone, jeszcze tylko wtyka na zewnatrz i gotowe.w tygodniu jak aura i ojczyzna pozwoli to bedziem testowac na wodzie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 No zabójczy pakiet.Ja skłaniam się ku li ion ze względu na wagę.110Ah ma ok. 6kg, to byłby hit dla kręgosłupa.Może mniej wytrzymałe, ale jak będą używane kilka razy w roku, to powinny na kilka lat wystarczyć, nawet jak składane z używanych ogniw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Adam wygląda jak mały u-boat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 sam w strachu jestem , czy nie powstanie grzybek atomowy na bajorze przy odpaleniu , najwyzej w tvn bede Jozi jak chcesz lzej niz lifepo4, to liony sa jedynym wyjsciem, ale wez juz doloz, niech Ci to ktos zlozy na nowych i markowych ogniwach....raz ze bezpieczniej dwa ze pewniej. To Twoje pieniadze... ja bym sie w to nie pchal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Ile razem będziesz miał prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 75ah * 48 = 3,6-3,7kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 A nie taniej wyjdzie kupic priusa i wyjac baterie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Adam , a ile to waży to cacko ?? oczywiście z walizą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Dużo za dużo;) teraz na gotowo będzie z 46kg , ale jest w 2 pakietach 18kg i reszta . Musialem rozdzielić bo nie idzie tego nieść w 1 ręce:) kwasy by ważył ponad 100kg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 mam pytanie, jaką wysokość ma gotowy zestaw lifepo4 100Ah z BMS? pytam bo chcę wiedzieć gdzie potencjalnie na łodzi mogę go umieścićczy jeśli potrzebuję 24V ale w dwóch aku po 12V to każdy aku będzie z własnym BMSem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 W połowie maja będą gotowe 24v 530z240x170mm 100ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Albo 570x220x170 mm jakoś tak, odnosnienpytania 2x12 . To tak każdy będzie miał.bms swój. Jednak lepiej stosować gotowe rozwiązanie czyli 1x24v Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Albo 570x220x170 mm jakoś tak, odnosnienpytania 2x12 . To tak każdy będzie miał.bms swój. Jednak lepiej stosować gotowe rozwiązanie czyli 1x24vdlaczego gotowe 1x24V a nie 2x12V? coś oprócz ceny to różni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 cenowo wyjdzie to samo , jeden pakiet , jeden bms dedykowany pod 24V . przy odpowiedniej elektronice mozna stoswac 2x12 , producenci zalecaja monobloki . zaraz pewnie bedzie tysiac pytan i watpliwosci ... wiec pisze jak jest, mozna a zaleca sie monoblok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) przy odpowiedniej elektronice mozna stoswac 2x12 o jakiej elektronice tutaj wspominasz? rozwiń temat bo jeśli można łączyć dwa aku lifepo4 to nie jeden z tutaj obecnych zdecyduje się na takie rozwiązanie Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez szemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 o bms. w zaleznosci jaki zostal zainstalowany i czy moze pracowac w szeregu. trzeba przedewszytskim laczyc o takim samy stopniu naladowania, jest tez kwestia rownomiernego ladowania oby dwoch pakietow na raz, rozruchu ciezkiego, dla tego jesli cenowo wychodzi to samo , najlepiej isc w monoblok o danym napieciu i elektronika dedykowana - swiety spokoj , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 no tak ale jeśli pływam 50/50 na silnikach 12v i 24v to zakup specjalnie pod 24v aku robi się mało ekonomiczne...dlatego łączenie dwóch aku 12v byłoby złotym środkiem. Jesteś w stanie zorganizować takie aku..z takimi bms itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Chętnie i ja poznam ten sposób, bo póki co idę w kierunku ośmiu monobloków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) w tygodniu postaram sie przetetstowac i o wynikach poinformuje, tylko ze narazie sa tylko ladowarki 12v , 24v dojada pewnie w czerwcu , ale i na to mozna cos zaradzic, chwila cierpliwosci , abym to stestowal Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Carlos* Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Przyszły kilka dni temu do mnie 2 aku z bms 100 AH lifepo4 A123, ponoć do montażu bezpośrednio w samochodzie. Waga aku 11 kg. Po wadze nie wiem , czy mają po 100 ah.Tak jak pisałem wcześniej - zakup w formie testu, a że cena atrakcyjna dlatego kupiłem 2 szt. Jak się jedna rozpadnie podczas ładowania bezpośrednio z silnika to trudno. Drugą szt. w razie czego będę ładował dedykowaną ładowarką do Lifepo4.A tak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 11kg dla 100ah jest normalna waga. Jakie to.ma parametry ? Prad ciągły, specyfikacja cell ? Wygląda ładnie. Jaka cena ? Pakiet nowy czy odzysk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 chyba tu było już pisane aby przy ładowaniu z silnika wrzucić pomiędzy aku a alternator stabilizator taki jak do paneli słonecznych, popytaj co i jak bo szkoda aku, no chyba ze kosztował 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Raczej 200zł nie kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi