maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maju91 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) A ja liczę i liczę i wychodzi mi ,że powinien ważyć taki akumulator 12 V 100 Ah -ok 12 kg -15 kg ?Czy gdzieś popełniam błąd ?(akumulator do echosondy pobierającej 2,5 A ) Pisałem o litowo jonowych :P żelazowo-fosforanowe i polimerowe będą niestety więcej ważyć. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Maju91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 napisalem zpaytanie do EV odnosnie laczenia winston monblokow w pakiety 24,36,48V. Odpowiedzieli krotko i zwiezle , przy budowie pakietow powyzej 12V rekomenduja budowe ich z ogniw. Takze Ci co mysla o wiekszych napieciach , to niech spogladaja w strone pojedynczych cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 napisalem zpaytanie do EV odnosnie laczenia winston monblokow w pakiety 24,36,48V. Odpowiedzieli krotko i zwiezle , przy budowie pakietow powyzej 12V rekomenduja budowe ich z ogniw. Takze Ci co mysla o wiekszych napieciach , to niech spogladaja w strone pojedynczych cel Na inną odpowiedź nie miałeś chyba szans .Ja już mam problem z głowy zamówione, zostaje tylko czekać. ( wędliny długo dojrzewające ) Dla importerów z poza UE - cło 2,7 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) A mnie to spokoju nie daje i zglebialem temat na bierzaco:) do wiosny się chyba wyedukuje totalnie i coś kupię Edytowane 3 Stycznia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Mawerik a co kupiłeś i za ile ?jeśli nie tajemnica ja potrzebuje 24v 100ah czyli 8 ogniw :(plus ładowarkę i bms , tak jak Siarg trzeba się wyrzygać z cash-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zamówiłem 12V/100Ah Lifepo4 z BMS balanserami, ( mam nadzieję ) + ładowarkę 20A .Co do ceny to dopiero będzie wiadoma jak będzie ma magazynie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 a z takimi parametrami jak ten https://m.aliexpress.com/s/item/32842014527.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32842014527&productSubject=32842014527&shortkey=VbAn2eue&addresstype=600#autostay nadal by sie do naszych zastosowan z silnikami elektrycznymi jest z bms i ladowarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Parametry mniej więcej takie same , ładowarka inna 20A , bo standardowy prąd ładowania 30A , a nie 10 A .10A ładowarką będziesz ładował 10-12 godz.I jeszcze jedna uwaga :wysyłka przez FedEx lub pocztą Lotniczą!wolne Podatku cła i opłaty podatku Vat!Nie bardzo w to wierzę , bo niby dlaczego ?? . Nawet jak zaniży f-re do 90 $ to i tak mogą naliczyć cło i Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Odnosnie cla.i vatu. Ostatnio gadalem z kolesiem co z chin ciągnie na tony różnego rodzaju śmieci. W uproszczeniu jest tak. Do 50$ na zabawki odzież idzie bez niczego. Na cala elektronike z automatu daj vat i cło. Musisz im okazać dowód zakupu /przelew . Także 537×1.23 + cło +przesyłka to rewelacja nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Odnosnie cla.i vatu. Ostatnio gadalem z kolesiem co z chin ciągnie na tony różnego rodzaju śmieci. W uproszczeniu jest tak. Do 50$ na zabawki odzież idzie bez niczego. Na cala elektronike z automatu daj vat i cło. Musisz im okazać dowód zakupu /przelew . Także 537×1.23 + cło +przesyłka to rewelacja nie jest.Raczej (537 USD + cło ) + vat 23 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Dokładnie to tak : 537$ ( to ju z przesyłką) 537$ x kurs NBP z poprzedniego dnia powiedzmy 3,4488 x 2,7% cło x 1,23% VAT - 2400,00 zł To i tak bardzo dobrze cenowo w porównaniu do cen na rynku. I bardzo ważna sprawa, jak nie będziesz miał CE na email lub w pudełku , nie masz szans na odebranie przesyłki. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Maweric mam nadzieję iż się pochwalisz jak przyjdzie mam zamiar kupić taki sam lub o podobnych parametrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 @maverick co.masz na myśli pisząc CE - Conformité Européenne? Czy CE - china export? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Conformité Européenne - najważniejszy i najgłupszy przepis UE. Dzięki temu nie bardzo się opłaca ściągać świetne łodzie i silniki z za wielkiej wody, oczywiście używane . Można zrobić na miejscu lub w Niemczech , w Hiszpanii taniej , ale to i tak +/- 2000Euro. CE - china export , nie potrzebny , kraj pochodzenia można zadeklarować w formie oświadczenia. Wymagany przy odprawie celnej, Edytowane 7 Stycznia 2018 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie Edytowane 20 Stycznia 2018 przez siarq 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 No i pięknie, wygląda nieźle .BMS w ładowarce ? Ja mam nadzieję , że moje 100 ah wypłyną w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Tak ladowarka ma w sobie wszytsko co dusza zapragnie, mozliwosc ladowania/rozladowania/balansowania wszelkich aku + zbieranie logow i oprogramowanie na pc 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ta ładowarka to modelarska 4010 DUO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 308 duo. Do 30A na kanal. Mozna spiąć w 1 będzie bodajże 60A. O tyle fajny gadżet że można każdy aku zdiagnozowac co w nim siedzi. Nie pilnujqc. Ustawić pr i przyjść za dwa dni. Rozladuje do bezpiecznych granic później naladuje i wszystko zapisze na karcie mikro sd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Gadźet fajny, przeczytałem instrukcje ze 2 razy, zastanawiam się tylko którą kupić 308 , 406 czy 4010 - przedział cenowy podobny308 - 1169406 - 1249401 - 1329I w jakim kierunku pujdą te akumulatory Akumulatory zamówiłem z balanserami i BMS w środku, tu zwykła ładowarka wystarczy. Tworząc całkiem nowy zestaw bez bajerów w środku bez takiej ładowarki ani rusz. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez maweric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Targuj się, jeszcze parę zł urwiesz. Te końcówki w oznqczeniach 6,8,10 to ilość pakietów 4 To 12v . 8-24v itd. Ja wzielem 308 bo wystarczy na 2 ewentualne pakiety po 24V . 30A też myślę że wystarczy. Pamiętaj że trzeba jeszcze zasilacz pod to "cudo" a dedykowane to kosmos cenowy ponad 1000zl. Za 24v ponad 1Kw. Z tad też poszedłem w ślady kolegi @VonJa i zasilacz jest z odzysku serwera 12V 60A czyli około 700w. Jak trza będzie więcej to dokupie drugi za 50zl i gra Edytowane 21 Stycznia 2018 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ta technologia to bedzie dla nas przelom. Dzieki Panowie ze zglebiacie temat ma wlasnej skorze. Jaram sie jak pierwszym multikiem :-D Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie możesz powiedzieć jaki jest koszt takiego zestawu ? dosyć to skomplikowane łącznie z ładowarką a może to tylko tak wygląda .Waga tego aku super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wygląda skomplikowanie bo to poligon jeszcze brak obudowy i kostek przyłączeniowych. Jak będzie finał to wpinasz dwie kostki jedna + Z- i druga od balansera. A jak.masz balannser w aku to jak przy zwykłym aku. Ja brałem z pl więc cena nie jest.mega super. 80×16= 1280zl ogniwa +koszyczki i śmieci wyszło 1350. Mozna taniej na winstonach coś wyrzezbic ale tego rzędu to pitaki. Chciałem na headway 10ah, bo w razie draki wywale jedno ogniwo za 80zl i dalej ogien:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja już bym chciał zobaczyć swoją uchachaną twarz niosąc na majówce 50 metrów swoje 12v/100ah ważące 14 kg,Koniec wydłużania rąk i męczenia kręgosłupa 30kg AGM. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
10 Sty
25
28 Gru
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi