Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jakby ta cena była ostateczna tej setki to ELEGANCJA ! Ale pewnie jakieś cła dodadzą i jeszcze coś i wyjdzie...

Też zamówiłem ten 100Ah z tym że na Niemcy, cła nie trzeba płacić a bynajmniej nie spotkałem się z kimś kto by płacił

Przestańcie z tym cłem, to grosze. Vat jest problemem, trzeba nazywać rzeczy po imieniu.

• Like 1

• 0

Podaż litu wzrasta, pierwiastka nie za wiele Ziemia ma.

Tendencja cen pierwiastków jest rosnąca.

Bałbym się stwierdzenia że ceny spadną.

Raczej szukały bym przyczyny w jakości produktu w stosunku do ceny.

No ale ....

Coś w tym jest :) Bo te tańsze akumulatory mają niestandardowe wymiary.

• 0

Coś w tym jest :) Bo te tańsze akumulatory mają niestandardowe wymiary.

a co ma wymiar do jakosci ...?? Pietruk dobrze napisal o popycie oraz ceny vs jakosc, Procz samej ceny litu , dochodza jeszcze inne koszta materialowe - rosnace ceny metali, windowanie cen  transportu, brak mocy przerobowych w Chinach ...

Edytowane przez siarq

• 0

Wymiar raczej nie ma znaczenia,

Śmiem twierdzić że to jak z ołowiem, możemy kupić akumulator ołowiowy z powiedzmy 300 zł o pojemności 100Ah np. taki Kozak na Allegro.

Jak i Panasonic za 1500 zł, o tej samej pojemności.

I to ołów i to.

Ciekawe który więcej pożyje?

Resztę okazji możecie sobie sami dopisać. Nic za darmo nie ma.

• 0

Wymiar raczej nie ma znaczenia,

Śmiem twierdzić że to jak z ołowiem, możemy kupić akumulator ołowiowy z powiedzmy 300 zł o pojemności 100Ah np. taki Kozak na Allegro.

Jak i Panasonic za 1500 zł, o tej samej pojemności.

I to ołów i to.

Ciekawe który więcej pożyje?

Resztę okazji możecie sobie sami dopisać. Nic za darmo nie ma.

Dlatego, że  to jest firma LiitoKala, o której wszyscy maja dobre zdanie, to zaryzykowałem.

Nie spotkałem tu żadnej negatywnej opinii o tej firmie !

Możliwe, że moja będzie pierwsza.

• 0

Dlatego, że  to jest firma LiitoKala, o której wszyscy maja dobre zdanie, to zaryzykowałem.

Nie spotkałem tu żadnej negatywnej opinii o tej firmie !

Możliwe, że moja będzie pierwsza.

Porównywałem pojemność kilu ogniw LiPo z Ali i Litokala była najlepsza.

• 0

Kupiłem ogniwa Litokala 75Ah ponad rok temu. Po złożeniu aku (do zasilania silnika) i po testach okazało się, że mają 77Ah. Jak na razie nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. 77Ah spokojnie wystarcza na cały dzień pływania. Trochę trolu i pływanie na miejscówki.

Złożyłem też aku do echa ok.12,5 Ah. Spokojnie wytrzymuje przy echu 7" cały dzień ciągłego świecenia.

Koszty takiej inwestycji w porównaniu do cen krajowych to połowa ceny nawet po opłaceniu danin.

Dodam, że złożenie takiego aku nie jest żadną filozofią i można to łatwo ogarnąć.

Edytowane przez mirkor

• 0

Ten gotowy z BMS-em 100 Ah Liitokali też wychodzi o połowę taniej niż u nas i nie trzeba się bawić w składanie. Mają też inne pojemności i napięcia w świetnych cenach. Mam sporo sprzętu tej firmy z Ali i wszystko hula.

https://liitokalahongkong.pl.aliexpress.com/store/group/LiFePo4-Battery-Pack/217753_10000000548733.html?spm=a2g0o.detail.0.0.695b69c5lfmrV0

• 0

Ten gotowy z BMS-em 100 Ah Liitokali też wychodzi o połowę taniej niż u nas i nie trzeba się bawić w składanie. Mają też inne pojemności i napięcia w świetnych cenach. Mam sporo sprzętu tej firmy z Ali i wszystko hula.

https://liitokalahongkong.pl.aliexpress.com/store/group/LiFePo4-Battery-Pack/217753_10000000548733.html?spm=a2g0o.detail.0.0.695b69c5lfmrV0

No to teraz jeszcze bardziej się cieszę z zakupu :) Już nie mogę doczekać się dostawy. :)

• Like 1

• 0

Deklarowany prąd rozładowania max 1C.

To jest ta jakość....

Ciekawe jak długo te 1C wytrzyma?

Nie wróżę długiego czasu.

Rzeczywistość może być poniżej 1C, jak to często się zdarza w chińskim marketingu.

Chylę czoła, że na podstawie samej oferty cenowej potraficie wysnuć sporo wniosków.

PS. Z Volt Polska nie mam absolutnie nic wspólnego. Sam zlożyłem swoje lifepo4 w oparciu o komponenty z Ali. Jeśli cena w Polsce zaczyna być konkurencyjna do Ali i jeszcze z tego odprowadzą podatki, to osobiście biłbym Brawo! A nasze rodowite polskie lifepo4 to skąd mają komponenty?

• Like 2