maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Problem nie jest dostępność bms 16s, tylko 8s które można łączyć. Dostałem odpowiedź od sprzedawcy z AliExpress, że to nie problem wykonać ale cena robi się trochę zaporowa. Zestaw 2szt bms 24v z bluetooth i możliwością łączenia w 48v to 2500z vatem... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) to polecial z cena, ale o tym wlasnie pisalem, Poza tym , niewierzyl bym zbytnio w zapewnienia ali szpecow . najtanszym rozwiazaniem sa bms o zadanej liczbie S Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Cena spora to fakt, ale jest to robione na zamówienie i to pewnie dla tego. Kumpel budował duży akumulator lifepo4 48v 320ah do Karvina 2700 lub tego ciut mocniejszego. Miał problem z bms właśnie od daly bo mu inwerter w jachcie wywalał błędy. Dopiero zakup osprzętu od Victron załatwił sprawę ale to już nie są małe pieniądze bo się cenią skubance... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 victron to nie aliexpress...dwa rozne swiaty:) Odnosnie robienia pod zamowienie, to wierz badz nie, ale zaden Chin nie przestawi lini produkcyjnej na 2szt bms , aby wstawic mosfety ktore wytrzymaja to. Dla tego wlasnie sa bms zazwyczaj dedykowane, klepane tasmowo w duzych ilosciach. specyficzni duzi odbiorcy z wymaganiami swoimi , maja partie robione pod zamowienie o zadanych parametrach. czesto "praktyka" z ich strony jest przewymiarowanie bms pradowo np zamiast na 100 to na 200A twierdzac ze to bedzie dzialac w szeregach, jednak bywa roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Czyli marzenia o dużej pojemności z dwóch Aku poszły w las... Jaka jest potrzebna minimalna pojemność aby spirit 1.0 plus mógł dzialac z 2.5-3h na ustawieniu 1000watt? Muszę przepłynąć 9km na świetną miejscówkę i tam jeszcze coś popływać to daje jeśli dobrze liczę min 60ah jak nie 80ah z zapasem na miejscówkę. Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 25ah = 1h pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 To wiem bo orginalny ma właśnie tyle i starczy mi na 65min pracy na łódce 3.9m. Wiec 80ah powinno być w sam raz a nawet z zapasem bo litokalia ma zawsze dodatnia wartość... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Mam i ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 (edytowane) Mam i ja Napisz jaka to firma i jaką mają rzeczywistą pojemność Edytowane 27 Sierpnia 2021 przez cezorator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 103ah rzeczywista , opisana jako 100 - sa to akumulatory oddemnie, nowe ,na gwarancji z faktura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomuś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Prostownik też od Ciebie?Czy to Stefpol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Niemoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Mam i ja received_913623329243556.jpegładujesz je na 14.9V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 ładujesz je na 14.9V?Ładowarki automatyczne w tym stefpol chyba nie dają od razu maks napięcia. Tylko tyle ile aku przyjmuje. Napięcie na aku dochodzi do wartości pewnie koło 14,3-14,6V i bms odłącza ładowanie, do tych 14,9 nie dojeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Wszystko się zgadza. Smart bms na dzień dobry pokazał naładowanie na poziomie 8%, a stefpol na niższym napięciu uznał, że akumulator jest naładowany i nie ładował. Na wyższym napięciu podaje cały czas 6-7 amperów. Ładuje się od wczoraj od 21:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Siemanko koledzy i koleżanki. Dotarł do mnie aku z Ali. litokala 100Ah lifepo4 i z ciekawości chciałem pobawic się i pomieszałem w ustawieniach ma ktoś jakiś podgląd jak to ustawić dobrze ?;] z góry dziękuję za każdą wskazówkę ;]Pozdro !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Tylko czy nawet mimo tego nie warto zakupić w tej cenie...było w tym wątku w czerwcu : http://jerkbait.pl/topic/102929-akumulator-lifepo4-na-co-zwr%C3%B3ci%C4%87-uwag%C4%99-przy-zakupie/page-74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Widziałem filmik. Kolega na filmie ustawia aku litowy literka L a lifepo4 t9 literka P czy F ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Widziałem filmik. Kolega na filmie ustawia aku litowy literka L a lifepo4 t9 literka P czy F ?F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) dziękuję i już jest lepiej ;] po podłączeniu ładowarki dochodzi do 84% i odcina. Czyli jak czytałem wcześniej w wątku to normalne dla tych akumulatorów z chin ?dodam że ładowarka 10A dobija do max 14v i odcina Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez bulionn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 dziękuję i już jest lepiej ;] po podłączeniu ładowarki dochodzi do 84% i odcina. Czyli jak czytałem wcześniej w wątku to normalne dla tych akumulatorów z chin ?dodam że ładowarka 10A dobija do max 14v i odcinajak skończy ładować i odczekasz ze 3 godziny jakie masz napięcie na aku?to ma być dobry aku jak ładuje tylko do 84%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 5h po odłączeniu pokazuje 84% i 13.8v może to wina ładowarki ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Po pierwsze 14v nie naladuje na full , Po drugie te wyświetlacze to są pogladowe na napiecie a nie rzeczywista dostępna pojemnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 dziękuje za informacje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Jestem po pierwszym 12h pływaniu z akumulatorem LiFePo4 od Adama - @siarq. Jestem więcej niż zadowolony. Wziąłem 100ah, w ciągu 12h zużyłem wg aplikacji 0.8v co jest wynikiem nieosiągalnym dla akumulatora żelowego. Z wiatrem, pod wiatr, pod dość dużą falę, przemieszczałem się z prędkością 5.5km/h rozkrecając manetkę silnika Haibo M150 do połowy. Pod maksymalnym obciążeniem spływając wskazania aplikacji były 12.7v oraz 50A więc wiarygodnie. Po spłynięciu jak aku trochę odsapnął, wskazania aplikacji 13v. Tak jak Adam mówi: nigdy więcej żelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi