maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Wystarczy Ci 80Ah, 55Kota z max bierze maksymalnie +/- 45-50A ,Kupiłem już 105 Ah ale nadal nie wiem jaki BMS dokupić. 50A i czy 100A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Bierz tak jak maverick radzi 100amp, twoja minn kota tyle nie weźmie ale będziesz miał zapas wrazie podłączenia czegoś mocniejszego. Różnica w cenie między BMS Daly 60amp a 100amp to pare $ więc sprawa prosta. Lepiej mieć zapas niż później żałować... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Bierz tak jak maverick radzi 100amp, twoja minn kota tyle nie weźmie ale będziesz miał zapas wrazie podłączenia czegoś mocniejszego. Różnica w cenie między BMS Daly 60amp a 100amp to pare $ więc sprawa prosta. Lepiej mieć zapas niż później żałować... Sent from my POCO F2 Pro using TapatalkPorada Maverica dotyczyła pojemności aku a mnie chodziło o BMS. Domyślałem się, że trzeba kopic taki jaki jest maksymalny prąd rozładowania i taki kupię. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Maksymalny prąd rozładowania dla silników Minn Kota 55 lbs można łatwo policzyć, silnik te mają 600W x 12V = 50A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Porada Maverica dotyczyła pojemności aku a mnie chodziło o BMS. Domyślałem się, że trzeba kopic taki jaki jest maksymalny prąd rozładowania i taki kupię. Dzięki. To dotyczy BMS 80A , machnąłem się o literkę "h" , Co do BMS 50A , będzie działał sam spływałem z wody na 50Ah BMS 50A , ale moi zdaniem to za mały BMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Ja mam spore zapotrzebowanie na prąd bo ganiam non stop ryby po zalewie.Silnik się kręci kilkanaście godzin. Aktualnie używam AGM-a 120 Ah + panel 100W. Akumulator waży 43 kg i wylądowałem od noszenia go na stole operacyjnym Mam jeszcze 2 przepony fabryczne i muszę je oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Ostatnie pytanie w temacie. Czy można użyć ładowarki z AGM (7A) ? Czy po za długim czasem ładowania mogą być jakieś negatywne skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zaly na jakim napięciu kończy ładowanie I czy niebedzie tak , że powyżej 14.4v spadnie prad na 1A... I będziesz ladowac tydzień a na koniec bms wylaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Szybkie pytanko. Czy toNormalne ze konektory chyba tak to się nazywa na aku łapią tempetarure ? Dziś lekko dotknąłemTego pływając i w chuk gorące były. A pobór 13A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Zly styk masz oczek z terminalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Mam zaczynajac od góry śrubka/podkładka/oczko/podkładka/ i terminal. Wywalić podkładki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) Tak ,oczko/widelki ma byc na terminalu , --> terminal,koncowka kablowa, podkładka, podkładka sprężynowa, sruba, tak wygląda prawidłowo. Po co Ci ta podkładka.miedzy terminalem.a oczkiem ???? Edytowane 2 Maja 2022 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Ok. Tak będzie zrobione Dałem bo miałem nie wiem w sumie po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Nie wiem co to za terminal, ale jak śrubka wkręcana, to może być za długa i może opierać się o dno otworu. Wtedy nawet mocne dokręcanie może dawać słaby docisk...i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) Jeśli sruba jest za długa, to.podkladki dajesz od strony sruby , nigdy od strony terminala. Chyba że stosuje się podkładki.kupaltowe , ale to jest przy łączeniu miedzi z alu. Koncowka kablowa ma być na terminalu/zacisku a nie na podkładach ocynkowanych,kwasiaka czy zwykłych stalowych Edytowane 4 Maja 2022 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 A jeżeli pływałem tak że podkładka była pomiędzy terminalem z zaciskiem to się coś złego może stać ?? Zauważyłem że mocno się grzał styk. Aku lipo4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dla tego grzeje Ci się terminal , bo jest zły styk ,słaba przewodność prądową.podkladki- wydziela sie cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Czyli tylko tyle że się grzeje. Stać złego się nic nie powinno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 ...chlopie jak się będzie grzało to mogą być spore temperatury , może wytopić terminal- stopić platik wkolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Dziękuję za odpowiedź. Ciepłe było ale nie aż tak.. spokojnie rękę mogłem trzymać na styku :S dziękuję koledze za szybką odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Miało być ostatnie pytanie ale muszę dopytać. Dostałem BMS 200A taki bez obudowy. Gdzie i jak go zamontować w obudowie akumulatora. Bedzie kilka dobrych cm wolnego miejsca więc kolejne pytanie czy wypełniać czym je aby ogniwa nie hulały. Jeśli tak to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikeyy Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Panowie rozglądam się za akumulatorem do zestawu Humminbird: Helix 9 z tradycyjnym przetwornikiem + solix 10 z MEGA Live. Chciałbym aby całość wytrzymała 12 h pływania bez ładowania. W jaką pojemność celować? Jakie firmy lipo polecacie? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kasjan Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Do silnika Haswing Protruar 1.0 65lbs taka bateria 100ah bedzie odpowiednia do wolnego trollowania, zalezy mi na czasie pracy, tak do 5-6h zeby wytrzymywal. No i jakby ktos mial cos do polecenia w dobrej cenie to byloby milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Do silnika Haswing Protruar 1.0 65lbs taka bateria 100ah bedzie odpowiednia do wolnego trollowania, zalezy mi na czasie pracy, tak do 5-6h zeby wytrzymywal. No i jakby ktos mial cos do polecenia w dobrej cenie to byloby milo Zdecydowanie wystarczy. Jak wolno- to małe prądy. Więc sporo czasu możesz trollować. Ceny to poszukaj sam, to twoje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Panowie rozglądam się za akumulatorem do zestawu Humminbird: Helix 9 z tradycyjnym przetwornikiem + solix 10 z MEGA Live. Chciałbym aby całość wytrzymała 12 h pływania bez ładowania. W jaką pojemność celować? Jakie firmy lipo polecacie? Z góry dziękuje za odpowiedź. PozdrawiamMyślę, że dobre lifepo4 50 Ah wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi