maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Witam ,czy rozładowanie LIFePo4 do13,3V wystarcz na postój zimowy . Poadrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Rozumiem że rozładować aż do odcięcia BMS-a, podlączyć watomierz i ładować na full .Takie rozładowanie do odcięcia nie jest szkodliwe?po to jest bms ,aby uzytkownik nie zepsuł akumulatora, tak jak napisales , badz w druga strone na rozladowaniu. testery profesjonalne wpierw laduja poznie rozladowuja, pojemnosc wejscia do wyjscia sa zblizone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Żeby było miarodajne warto by naładować i rozładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Ladowanie ccv- Rozładowanie CD- ladowanie ccv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Taki pewnie wystarczy?Z minusów to że na początku muszę go rozładować do zera, prawda? https://allegro.pl/oferta/watomierz-miernik-zuzycia-rc-cyfrowy-energii-12177759875?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_budownictwo_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17960359636&gclid=CjwKCAiAioifBhAXEiwApzCztm4YOvMvlslrXxz2BkqVpLsKQFXARBTHYxVTkmqiznhGmPwOwhKyCBoCgMgQAvD_BwETego typu mierniki mają taką wadę, że resetują się po ustaniu napięcia. W związku z tym jeśli bms odłączy napięcie to licznik się wyzeruje i nie dowiesz się jaki był pomiar. Sprawdź czy z boku nie na jakiegoś gniazdka, gdzie można podłączyć zasilanie podtrzymujące. (na fotce z allegro jest) Wtedy, jak prawidłowo podłączysz wtyk z zasilaniem to miernik nie "zgaśnie". Edytowane 8 Lutego 2023 przez Domator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Tego typu mierniki mają taką wadę, że resetują się po ustaniu napięcia. W związku z tym jeśli bms odłączy napięcie to licznik się wyzeruje i nie dowiesz się jaki był pomiar. Sprawdź czy z boku nie na jakiegoś gniazdka, gdzie można podłączyć zasilanie podtrzymujące. (na fotce z allegro jest) Wtedy, jak prawidłowo podłączysz wtyk z zasilaniem to miernik nie "zgaśnie".Tyle że można mierzyć przy ładowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Tyle że można mierzyć przy ładowaniu.to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Ale mimo wszystko polecam: https://allegro.pl/oferta/licznik-mocy-miernik-napiecia-pradu-watomierz-100a-8637334737mam dwa egzemplarze i są bez zarzutu. Używam ich w połączeniu z regulatorem obrotów silnika PWM DC https://allegro.pl/oferta/dc10v-55v100a-regulator-predkosci-silnika-pwm-do-p-12492546128 na łódce. Wtedy zawsze wiem ile Wh zużyłem i ile mi zostało w akumulatorze. Edytowane 8 Lutego 2023 przez Domator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Czy ktoś z forumowiczów używa lifepo4 jako rozruchowego do silnika? Pojawiają się już takie, z kondensatorem. 1,5 kg wagi i strzały po 600A niby wytrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Rebelcell wszedł do Polski z dystrybucją. Mają w ofercie akumulator litowy start, który waży jakieś 2kg i podobno daje radę przy silnikach do 250 koni. Jeśli chcesz być królikiem doświadczalnym to pisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 a to nie sa li ion przy takiej wadze i pradzie piku? li ion widzialem i po 30c prady pracy, lfp najwieksze widzialem 10c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 https://www.rebel-cell.com/product/start/Tyle wiem... Sam bym chyba się bał tego używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 ojoj...cena jak za 3 kwasiaki. Podziękuję na razie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 To coś podobnego jak te powerbanki z funkcją rozruchu samochodu, tylko ten z linku w Większej wersji:) te powerbanki są.na li ion robione , że względu na duże.prady. tu myślę że jest to samo w wersji większej. Używał ktoś z was tych powerbankow do rozruchu samochodu? Sam.kiedys chciałem kupić takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Enio Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Mimo wszystko licznik watogodzin by się przydał by dowiedzieć się prawdy.Kupiłem też niby 100 ah. Ale był zbyt na to za lekki bo masa jego to 8,5 kg, a powinno być 11-12 kgZrobiłem pomiar i się okazało, że ma 73 Ah i oddaje 900 Wh energii.A jaką masę ma ten akumulator ?? To mój jest sporo cięższy. Jego waga to 14,5kg. Napięcie w spoczynku pokazuje 13.55V Wrzucam zdjęcia co znalazłem na obudowie. Tylko watomierz, albo dać komuś co ma sprzęt do tego Taki pewnie wystarczy?Z minusów to że na początku muszę go rozładować do zera, prawda? https://allegro.pl/oferta/watomierz-miernik-zuzycia-rc-cyfrowy-energii-12177759875?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_budownictwo_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17960359636&gclid=CjwKCAiAioifBhAXEiwApzCztm4YOvMvlslrXxz2BkqVpLsKQFXARBTHYxVTkmqiznhGmPwOwhKyCBoCgMgQAvD_BwE Chyba zakupie ten watomierz i zmierzę to już będzie jakieś konkretniejsze info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 To coś podobnego jak te powerbanki z funkcją rozruchu samochodu, tylko ten z linku w Większej wersji:) te powerbanki są.na li ion robione , że względu na duże.prady. tu myślę że jest to samo w wersji większej. Używał ktoś z was tych powerbankow do rozruchu samochodu? Sam.kiedys chciałem kupić takie cudoUżyłem kilka razy, super sprawa - jeden z lepszych zakupów. Cały czas jeździ w bagażniku.Mam taki w miarę markowy firmy 70mai.Kupiony prawie 3 lata temu za niecałe 3 setki.https://pl.aliexpress.com/item/4000899050834.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.21ef1c249HzZHn&gatewayAdapt=glo2pol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Jeszcze takie pytanko, czym to najlepiej w miarę szybko rozładować? Żarówki raczej odpadają bo za długo, wiertarka z wiadomych względów również.Mam 2 akumulatory do sprawdzenia, 3 letni 100Ah od Mavericka i roczny 50 Ah z Ali. Jestem ciekaw wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Jeszcze takie pytanko, czym to najlepiej w miarę szybko rozładować? Żarówki raczej odpadają bo za długo, wiertarka z wiadomych względów również.Mam 2 akumulatory do sprawdzenia, 3 letni 100Ah od Mavericka i roczny 50 Ah z Ali. Jestem ciekaw wyników.Z domowych sposobów to przetwornica i obciążenie ( np dmuchawa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Ja mam inne pytanko, dlaczego na zimę powinno się rozładować lifepo? Coś złego się stanie jak poleży kilka miesięcy naładowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Jak poleży kilka miesięcy naładowany na full mogą spuchnąć ogniwa, raczej na pojemności nie straci , ale po co ryzykować,Producent zaleca przechowywać naładowane 40-60% i tego się należy trzymać, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) Chyba żelazko albo farelka podłączę. Mam przetwornicę 2000 W Edytowane 10 Lutego 2023 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Chyba żelazko albo farelka podłączę. Mam przetwornicę 2000 WJa tak dokładnie robię - mam przetwornice i podłączam pod nią grzejnik elektryczny - przez bt sprawdzam poziom i rozładowuje do 50% Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Ja tak dokładnie robię - mam przetwornice i podłączam pod nią grzejnik elektryczny - przez bt sprawdzam poziom i rozładowuje do 50% Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMam bez BT a rozładować chcę do zera aby pojemność sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Czy te urządzenie - tester jest dobry do akumulatorów lifepo4… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Czy te urządzenie - tester jest dobry do akumulatorów lifepo4…To chyba typowy tester samochodowy do akumulatorów, mam podobny. Zaznaczasz typ (kwas/agm), pojemność wraz z normą i badasz akumulator w samochodzie lub zdemontowany. Jest pewnie też test alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi