Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

maweric

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Proszę nie przesadzać z tym sprzętem, bo chcąc naprawiać, zarobić trzeba mieć czym. A z tego co kojarzę składasz baterie od niedawna. Wcześniej sprzedawane były gotowe akumulatory składane w Chinach, kiedyś jeszcze te nieszczęsne z wyświetlaczem i jakoś nikt się nie skarży.

Morze ktoś podpowie czy jest możliwość kupna jednej sztuki przez Alibabę, czy trzeba wziąć dwa.

https://www.alibaba.com/product-detail/Smart-Bms-Bluetooth-Oem-72v-48v_1600750544118.html?spm=a2756.order-detail-ta-bn-s.0.0.1c8e2fc2TfeOn0

• 0

Dobry prosty poradnik dla osób prywatnych jak złożyć akumulator.

Ogniwa 280 AH Eve od  Miaoxin Tie dostępne w Pl, warto spojrzeć na opinie ile naszych rodaków skorzystało i wszyscy chwalą.

https://www.alibaba.com/product-detail/lifepo4-battery-eu-warehouse-280ah-Lifepo4_1600710056878.html?spm=a2700.details.you_may_like.2.7ff22084c7IowD

• Like 1

• 0

Informacyjnie. Akumulator lifepo4 100Ah( by Maweric) bez problemu odpala silnik Tohatsu 20. Nic nie wywala. Pobór prądu w czasie rozruchu - 62÷59A w/g aplikacji akumulatora. Co pokrywa się z pomiarem z amperomierza szczękowego.

Edytowane przez binio1111
  • Like 1

• 0

Mój też, ale zwróć uwagę że wyposażeniem z foto dysponujesz od jesieni 2023 roku, a wcześniej wszytko szło na handel gotowe z Chin..

A Ty byles kiedys u Adama i widziałes na własne oczy jak on to przepakowuje z chinskich kartonow, pakuje w swoje i sprzedaje jako zrobione w Polsce ?

Pytam, bo ja bylem, widziałem, że sam wszystko składa. Widziałem też jakie ma podejscie do klienta, mialem okazje sie przekonać jak podchodzi do ewentualnych zmian w baterii po gwarancji, mialem okazje sie przekonać, ze jak trzeba to i akumulator pod konkretny wymiar zrobi.

I to nie w tym ani w ubieglym roku, tylko juz kilka lat temu.

I jestem pewien, ze jak sie cos stanie z moimi akumulatorami za kilka lat to nie schowa glowy w piasek tylko je naprawi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 6

• 0

Odpalałem dla testu   Honda bf 50  na Headway 15 ah + bms Daly 60a  i  Mercury 60 EFI  ale bez bms, bo odcinał. Jak silniki zaskakiwały to zaraz gasiłem w obawie o układ  ładowania.

Pakiet 4s1p na hedway 40152  rozumiem próbowałeś ?bms z daly juz długo nie używam i nie zamierzam do nich wracać nigdy

• 0

Panowie, wpadłem przypadkiem na Ali na akumulatory Sodowo-Jonowe. Co to za technologia? Ktoś się spotkał?

Widziałem te ogniwa w ofercie sprzedającego przy moim zamówieniu ostatnim. One mają niższa choć i tak bardzo dużą żywotność 4000 cykli , ja się nie zdecydowałem wziąłem standardowe droższe lifepo. Ale myślę że te też by dobrze działały

• 0

Są cięższe niż lifepo4 100 ah ok 15 kg i deklarują ok 4000 cykli czyli mniej niż lifepo4. Pitolą coś o ekologii.  

Chodzi o to,ze pozyskiwanie Litu wiaze z duzymi zanieczyczeniami , poza tym popyt na lit ciagle rosnie a zloza rudy litu nie, stad tez szukanie alternatywy dla litu , do tego jeszcze dochodzi raczkujacy recykling litu. Te ilosci cykli z testow laboratoryjnych to czas pokaze jak sie ma do rzeczywistosci . Bo zadne pakiety , banki energi nie pracuja w warunkach laboratoryjnych , do tego dochdzi jeszcze kwestia wad produkcyjnych,montazowych itd.

• 0

Czy ktoś może używa akumulatora firmy Lanpwr? 100ah można kupić za 215 euro https://lanpwr.com/products/lanpwr-12v-100ah-lifepo4-battery

Dobra cena bo to sprzedaż bezpośrednia, jak miałby służyć na ponton czy łódkę to lepiej sprawdzi się wersja bez miernika lcd lub z bluetooth.W takiej samej cenie można kupić jedną sztukę w Polsce, bezpośrednio od przedstawicielek z Chin ogłaszających się na grupach Fb.

• Like 1

• 0