maweric Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.Z góry serdeczne dzięki : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Wychodzi na to że aku (BMW) widzi jakiś błąd. Po resecie błędów w apce (tej ze słonikiem) przez chwile aku zaczyna być normalnie ładowany. Ale później znowu coś się krzaczy i ładowanie pada. A w apce nie widać co to za błąd/bledyJakie masz napięcie na akumulatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Według aplikacji 13,24 v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Według aplikacji 13,24 vDlaczego twierdzisz, że akumulator jest uszkodzony? Podłączałeś jakiś odbiornik i rozladowałeś go? Jeśli nie to zrób tak: rozladuj go do odcięcia przez bsm i wtedy naładuj. Jeśli po rozładowaniu nie będzie sie chciał ładować to znaczy, że jest uszkodzony. Inna sprawa to pokazywanie natężenia prądu: jeśli nic nie jest podłączone do akumulatora albo jeśli ladowarka nie ładuje to jakim cudem ma pokazywać natężenie prądu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Pytanie do Siarq / Mawerika:Poproszę wymiary obecnych aku lifepo4 z BT. Wielkość 50Ah i 60Ah. Szukam jak najmniejszego w tej pojemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Werem Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Pytanie do Siarq / Mawerika:Poproszę wymiary obecnych aku lifepo4 z BT. Wielkość 50Ah i 60Ah. Szukam jak najmniejszego w tej pojemnościPrzyłączę się do pytania, tylko 100-120 Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Tu są karty katalogowe https://akumulatory-litowe.pl/karty-katalogowe , inne wymiary mały baterii na zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Chyba chochlik na stronie. Kart 75ki, 60ki i 45ki nie otwiera Edytowane 21 Kwietnia przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 60 sie otwiera , 75 ma ta sama obudowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rózgaś Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) O mam Was. Napisałem do Cafe ale może admin przeniesie. Muszę kupic aku do ulterry 24v. Myślę 160 200 ah. Nie miałem nigdy 24 jak to się ma. Jaka wielkość kupić Edytowane 21 Kwietnia przez rózgaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 22 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Pudła , wielkości takie same. Tu się nic nie wymyśli. Ograniczeniem jest wielkość ogniw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 22 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia O mam Was. Napisałem do Cafe ale może admin przeniesie. Muszę kupic aku do ulterry 24v. Myślę 160 200 ah. Nie miałem nigdy 24 jak to się ma. Jaka wielkość kupićchyba bym celował w 200-230Ah, Nie z doświadczenia ( bo nie używam ), ale do tego silniczka takie się robi najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rózgaś Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Masz takie na juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 22 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Masz takie na juz?priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 100 Ah wystarczy na każdy cały dzień łowienia. Nie pływania w trollingu, ale łowienia, przemieszczania się po miejscówkach, kotwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Mam 130 Ah i Ulterrę na weekend (dwa dni) mi starcza. Oczywiście prędkości bez szaleństw, do 6 biegu. 200 to chyba do 12 V bym brał. przy 24V spokojnie 100 Ah starczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia przy dziobowce to warunki maja klucze znaczenie , jak bedzie wialo i to i 500ah moze byc malo...przy normalnych warunkach fali nie duzej to spokojnie 100-120ah starczy na dzien , Lit to nie jest perpetum mobile , ma swoja deklarowna pojemnosc i tyle. Czasami jak slucham ludzkich pomyslow , typu " dwa dni stania w nurcie" , "tydzien bez ładowania" , "3 ekrany po 12cali i tak zeby z 30 godzin dzialaly non stop - to 120ah staryczy?..."Rece opadaj ... czasami nie wierze w to co slysze poprostu Sa karty katalogowe silnikow , ekranow , jest wszytsko napisane o zapotrzebowaniu na energie. Wystarczy przeczytac , chwile sie zastanowic 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia przy dziobowce to warunki maja klucze znaczenie , jak bedzie wialo i to i 500ah moze byc malo...przy normalnych warunkach fali nie duzej to spokojnie 100-120ah starczy na dzien , Lit to nie jest perpetum mobile , ma swoja deklarowna pojemnosc i tyle. Czasami jak slucham ludzkich pomyslow , typu " dwa dni stania w nurcie" , "tydzien bez ładowania" , "3 ekrany po 12cali i tak zeby z 30 godzin dzialaly non stop - to 120ah staryczy?..."Rece opadaj ... czasami nie wierze w to co slysze poprostu Sa karty katalogowe silnikow , ekranow , jest wszytsko napisane o zapotrzebowaniu na energie. Wystarczy przeczytac , chwile sie zastanowicŁowiąc w szybkiej Odrze, kotwicząc w wartkim przelewowym nurcie tak, że nierzadko mnie znosi rozładowuję 100Ah w 10-12h. Z tym, że tam silnik kręci szybciej czy wolniej non stop... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Jak napisał Siarq, wystarczy pomyśleć. 55lbs ma pobór prądu max ok 50A. No to jak by nie liczyć zdoi 100Ah w dwie godziny jakby cisnąc na max.Ale z tego co pamietam bieg niżej już „tylko 30A” wiec prawie 3,5h pływania, itd…To nie matematyka wyższa.Z umiarem czyli dolot na spalinie potem zmiany miejsc i kotwica dziobówką mi 100Ah spokojnie starcza na dzień pływania. Potem ładuję.Zwiększanie prędkości zmniejsza zasięg bo rośnie opór i wykonywana praca. A jak planuję pływać dalej to do spaliny zabieram kanisterek (bak mam tylko 12l) a w strefę ciszy do echo zamiast 20Ah zabieram 60Ah to powoli można po zdojeniu głównego sporo dopłynąć. Tyle. Pagaja nie dotykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Witam.Planuję zakup aku lifepo4 od Volt Poska. Co sądzicie o tej marce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kozak24 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Panowie, mam 2 pytania, posiadam na łodzi silnik protour 1.0 65lbs + kupuję dziobówkę minn kota 55 lbs. I teraz do zasilania tych silników zastawiam się jaki akumulator/konfigurację lifepo4 kupić. A więc pytania: 1. Jak kupić to 2 x 100Ah tak aby każdy silnik był zasilany z osobnego akumulatora, czy jeden 200Ah i dwa silniki do niego na raz podpiąć? Co jest lepszym rozwiązaniem? 2. Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych akumulatorów co podaje linki poniżej, jaki będzie lepszy?* https://allegro.pl/oferta/akumulator-lifepo4-12v-100ah-mini-z-bluetooth-do-fotowoltaiki-ups-kampera-17099567126 * https://allegro.pl/oferta/akumulator-litowy-lifepo4-12v-100ah-150a-bluetooth-zimowy-mata-grzewcza-15600119135 Będę wdzięczny za rzetelne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 1. Ja bym kupił dwa. Choć będzie trochę drożej.- akumulatory nie lubią dużych prądów. Dwa silniki na max bedą szarpać pewnie ponad 100A. I nawet jeśli ma napisane max prąd 150A to zupełnie inaczej jest na rozruszniku w aucie to szarpnąć przez chwilę, a inaczej jak godzinę płyniesz na dużym prądzie.- LifePo4 ciągnie i ciągnie, aż pyk go odetnie. Na jednym szlus. A na dwóch, żeby się skończyły oba na raz trzeba mieć pecha.- krótki wypad na jednym silniku, nie trzeba targać dwóch. Z wyborem aku nie pomogę. Mam nadzieje że nie gadam do SI … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Raczej nikt nie pływa na dziobówce i rufowym na raz. Ja bym kupił jeden większy. Zajmie mniej miejsca na łodzi niż 2 osobne. Waga większego jest akceptowalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tato1 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Taniej będzie kupić 2 akumulatory , ponieważ przy jednym musisz zrobić odpowiednią instalację elektryczna i to też kosztuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Raczej nikt nie pływa na dziobówce i rufowym na raz. Ja bym kupił jeden większy. Zajmie mniej miejsca na łodzi niż 2 osobne. Waga większego jest akceptowalna.No ja pływam. Na samej dziobówce w dwie osoby 5km/h max. Na dwóch silnikach 7-8km/h. Mogłoby być więcej, ale nie znalazłem szybszych śrub, a oryginał już tylko wodę mieli. Za to można zejść o stopień na manetce/ manetkach. Przestawianie się nie problem, ale jak mam na Mietkowie tyrpać 2 km na miejscówkę to mi to robi różnicę. No i pod spory wiatr też, wtedy oba mają co robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Na Mietkowie możesz pływać na spalinie , więc po co siemęczysz ? Kup małą spaline 5-6hp , wyjdzie taniej niż mocny elektryk z bateriami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maweric
Może ktoś z Was ma doświadczenie z tymi akumulatorami i podzieli się widzą i doświadczeniem.
Z góry serdeczne dzięki :
Top użytkownicy dla tego pytania
628
174
84
83
Popularne dni
30 Gru
29
28 Gru
25
10 Sty
25
9 Kwi
24
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 628 odpowiedzi
maweric 174 odpowiedzi
Koza11 84 odpowiedzi
godski 83 odpowiedzi
Popularne dni
30 Gru 2017
29 odpowiedzi
28 Gru 2020
25 odpowiedzi
10 Sty 2021
25 odpowiedzi
9 Kwi 2018
24 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
a oto moje pierwsze dzielo , 40Ah 12V , 5,7kg . Dzieki VonJa za wsparcie przy budowie
maweric
Lifepo4 12V 100Ah - Test na wodzie. Na wyświetlaczu 86% - troling ponton maweric 330 alu silnik MK 55 z max. średnia prędkość +/- 3km/h czas pływania 21 godz.do chwili wyłączenia przez BMS. Na aku pły
siarq
Pierwsze koty za ploty z tworzeniem reaktora kratki zlozone, ogniwa wlozone, niebawem ciecie i wiercenie plaskownika miedzianego 30x2mm , posortowanie ogniw wzgledem rezystancji wewnetrznej i skrecan
Opublikowane grafiki
2556 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi