Tomus Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Sezon pstragowy rozpoczęty !!!!!Pomimo niewielkiej ilości wolnego czasu postanowiłem i tak na chwilkę odwiedzic moje stare miejscówki ... po 5 rzutach strzał ale rybka się odbiła od wobka, widziałem tego pstrążka około 30cm.... Przechodzę 20m, zapodaje gobstera w dołek, lekkie cyknięcie i znowu strzał !!!!! W podbieraku ląduje piękny pstrąg który mam nadzieje zwiastuje dobry sezon !!! Przeszedłem jeszcze z 300m rzeki i pokazał mi się około 40-stak ale tylko noskiem tracił wobka - jeszcze go odwiedzę 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michał Pawłowski Opublikowano 3 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Dzisiaj pstrążki też fajnie współpracowały 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ależ piękny wyjazd!Opowiesz coś więcej? Stanowiska ryb, jak długo byłeś nad wodą, czy mniejsze również kąsały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Nowa rzeka i pierwsza palia Woda wysoka i mętna, liczę że następnym razem coś lepszego się skusi na mojego gumisia Edytowane 3 Lutego 2018 przez Mateo1989 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Mati, to jest palia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Nad rzeką byłem o świcie ale dopiero po 10 miałem pierwszą rybę i w sumie wszystkie nie dzielił duży odstęp czasu. Oprócz złowionych 4 "fajnych" sztuk nie było nic mniejszego i może ze dwa, trzy niezacięte brania. A potem w 20 minut woda zrobiła się "kwaśna" i było po łowieniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krupin Opublikowano 3 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Sezon uważam za otwarty Ciurnikowa rybka 45+ na jiga pijawkę na główce 3g. 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 a to dzisiejsza samiczka , chudzinka jeszcze 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Otwarcie sezonu w beskidach. Dwie pory roku, nimfa i streamer. Były nawet podchody do oczkujących ryb.Zimno jak cholera ! Edytowane 4 Lutego 2018 przez DominikSy. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Taki dzisiejszy rybek: 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Taki dzisiejszy rybek: Klasowa zagrywka Znów pijawka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Zdjęcie telefonem robione to jakość słaba ????Dalej pijawka, kolory się tylko zmieniają ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. artur1983 Opublikowano 9 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Witam wszystkich Jestem tutaj z wami od jakiegoś czasu jednak jak dotąd nie udostępniałem swoich relacji i zdjęć z wypraw na ryby.W miarę możliwości i na ile czas pozwoli, co jakiś czas postaram się wrzucić co tam słychać na moich tajnych rewirach.Tak na szybko w trzech słowach to bym to ujął, krew pot i łzy..., któryś z kolei dzień nad wodą choć na te kilka godzin, same małe ryby, wiatr, mróz, mokro, zimno, znowu lipa już szaro nic z tego nie będzie i tak w kółko, jak choroba, myślę nie jadę odpuszczam, woda pośniegowa, nie będą brały, przechodzone, wydeptane, spłoszone, jednak wolna chwila i od razu nad rzekę, pewnie gdzieś tam jest ten jeden co dziś będzie na chodzie i będę pierwszym który go podejdzie. I tak dzisiaj powolutku krok za kroczkiem jedno branie i wiem ze to jest ta ryba na którą czekałem od 4 tygodni. Przez chwilkę muruję do dna, póżniej chce zaparkować w brzegu, chwila nerwówki i ląduje w podbieraku. Kolejne 50+ wychodzone. Zdjęcie słabe ale chociaż ostre.Ryba stała na prostce o średnim uciągu przy burcie, miała dookoła siebie dużo kryjówek w postaci drzew i różnych patyków. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 11 Lutego 2018 przez bartsiedlce 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Trochę zazdrościłem synowi ładnych rybek,no i w niedzielę uśmiechnęło się szczęście do mnie. 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 A ten z 1 lutego.Na razie z syniem jest na remis ale jak znowu wpadnie z tą swoją muchówką znowu będzie ciężko go dogonić. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Niedzielny krótki wypad, jeden czterdziestak... Warunki ciężkie woda wysoka i rwaca... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Takie oto lutowe 40 i 40+. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 HejŁatwo nie bylo bo woda posiegowa płynie i ryba chimeryczna. Kij Major Craft Volkey VKC-692 XUL/BFS.Multik Megabass ZondaPlecionka Duel 0.6 + przypon z fluorocarbonu 0,18.Przynety-jaskolka,wobler 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Witam Dzisiejszy wypad na kropki zaowocował taką oto parką .Samiczka blisko 48 cm , oraz agresywny i odpasiony samczyk blisko 43 cm Wybaczcie za jakość zdjęć pozdrawiam Bogdan 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 HejŁatwo nie bylo bo woda posiegowa płynie i ryba chimeryczna. Kij Major Craft Volkey VKC-692 XUL/BFS.Multik Megabass ZondaPlecionka Duel 0.6 + przypon z fluorocarbonu 0,18.Przynety-jaskolka,wobler Konradzie, bardzo klimatyczne foty !!!! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Dzionek piękny. Płytka woda i dalekie rzuty. Mały twisterek 5 cm, czarny na trzy gramowej główce. Złowiłem go już drugi raz 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1983 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Witajcie ponownie,W tym tygodniu nie miałem okazji za dużo pospacerować nad wodą. Jednak kilka dni temu trafiłem całkiem fajnie współpracujące rybki. Początkowo ciężko było się wstrzelić jednak po przerzuceniu kilku przynęt znalazłem tą która okazała się kluczem do sukcesu. Ryby przyklejone do dna, bardzo delikatnie brania, a nawet rzekł bym reagowały na przynętę położoną na dnie. Taka swego rodzaju dłubanina. Wszystkie ryby złowione na jiga. Kilka Pstrągów 40+ i fajny przyłów Lipień prawie 45cm. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 19 Lutego 2018 przez bartsiedlce 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żbiku Opublikowano 17 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Ostatnie 2 tygodnie nie rozpieszczały pogodą. Ciągły mróz i marznące przelotki uniemożliwiały precyzyjne łowienie, stad odpuszczałem wyjazdy. Dziś rano pogoda nie była lepsza, deszcz ze śniegiem, nie wiadomo czy deszczu, czy śniegu więcej z nieba leciało. Przynajmniej chociaż temperatura oczko powyżej zera. Spojrzenie za okno, westchnienie, znowu odpuszczam...Po śniadaniu nie wytrzymałem, musze jechać! Żona chyba widziała w moich oczach „brak ryb”, stad westchnęła jedynie i powiedziała „jedź”... Przez pół drogi w aucie rozmyślałem w które miejsce jechać. W końcu jest decyzja. Ok 11:00 byłem nad Rzeką. Gdy dojechałem na miejsce, stały tam już 2 auta... Jednego łowiącego zauważyłem poniżej samochodów. Pytanie zatem, gdzie poszedł drugi? Ostatecznie zdecydowałem, ze idę w gore Rzeki, obejdę cały planowany odcinek i będę łowił schodząc z nurtem.Gdy dochodziłem do planowanego miejsca rozpoczęcia łowienia, jakies 200-300m powyżej zauważyłem tego drugiego właściciela auta... Cofnąłem się zatem jakieś 500m, zostawiajac mu dość długi odcinek do łowienia i zacząłem w połowie odcinka, który chciałem dziś obłowić.Zamierzałem dziś również przetestować nowo odebrany z BB Custom Rods kijek - Kraag 7’ 5lb. Przynetami będą własnoręcznie robione jigi, głównie czarne, jako imitacje pijawek.Rzeka dziś zaskoczyła mnie bardzo niską wodą. Pierwsza myśl od razu, gdy stanąłem na brzegu, „kurde, dlaczego nie zabrałem lekkich jigow?” W pudełku same 4 i 5g. No nic, jakoś damy radę. Pierwsze rzuty nowym kijkiem i od razu banan na twarzy. Mega precyzyjny i perfekcyjnej wyważony patyk, świetnie się ładuje i jest bardzo celny. Do tego dobrze dobrana krótka rękojeść. No i ta czerń, kijek jest kompletnie czarny. Bartek określił go jako najbrzydszy i najnudniejszy kij, jaki kiedykolwiek wykonał... A mi się podoba i wiem, ze będzie dobry Pierwsze kilkadziesiąt metrów i rzuty w obiecujące miejsca nie przynoszą żadnych zaskoczeń. Pustka... Kolejne miejscówki, kolejne nadzieje i nic. Minąłem kilkaset metrów rzeki przeczesując każda obiecująca miejscówkę. Nawet bez pobicia.Przed samym końcem odcinka, Jakies 200-300m od auta, doszedłem do dość długiej prostki, średnio obiecującej. Zaczyna się lekkim zwężeniem, spowodowanym dużym „cyplem” zgniło-suchej trzciny na przeciwległym brzegu. Celny pierwszy rzut na sam szczyt cypelka i pozwalam jigowi spłynąć z nurtem przez środek koryta do mojego brzegu. W połowie koryta następuje branie. Nie takie zwykle branie, ale atomowe jebniecie, które dogina 5lb kij poniżej złącza. Już wiem, ze Ryba na końcu kija ma na pewno 4 z przodu. Zaraz po ostrym uderzeniu Ryba schodzi z nurtem parę metrów i zaczyna się kanonada wyskoków i jazdy na ogonie, jakiej nie wykonały w tym roku wszystkie złowione pstrągi razem wzięte. Teraz już wiem, ze Pstrąg ma 5 z przodu! Udaje mi się zejść kilka metrów brzegiem na jego wysokosc i stanąć poniżej. Pstrąg obrał sobie kierunek pod prąd, z czego się bardzo ucieszyłem, zmęczy się. Parę odjazdów i kolejnych wyskoków i widzę, ze można próbować go podbierać. Podbierak do wody i próbujemy. O dziwo, po 2-3 podejściu bezpiecznie ląduje w podbieraku. 4g czarny jig siedzi w nożyczkach, dobrze wpięty.Radość nieziemska! Miarka wskazuje 51cm. Mój nowy osobisty rekord, jak to niektórzy mówią, PB Kilka szybkich fotek i rybka wraca do wody. Ma tyle energi, ze dosłownie po 2-3 sekundach wyjeżdża z podbieraka w nurt Rzeki.Do zobaczenia! NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 19 Lutego 2018 przez bartsiedlce 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Daiwa Justron 0.205 Red kupiona na Aliexpress. Przekozacka żyłka Edytowane 22 Lutego 2018 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Nie samym kleniem żyje człowiek Też jest super 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi