Skocz do zawartości

Pstrągi 2018

spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon pstragowy rozpoczęty 1f609.png;) !!!!!
Pomimo niewielkiej ilości wolnego czasu postanowiłem i tak na chwilkę odwiedzic moje stare miejscówki ... po 5 rzutach strzał ale rybka się odbiła od wobka, widziałem tego pstrążka około 30cm.... Przechodzę 20m, zapodaje gobstera w dołek, lekkie cyknięcie i znowu strzał !!!!! W podbieraku ląduje piękny pstrąg 1f642.png:) który mam nadzieje zwiastuje dobry sezon !!! Przeszedłem jeszcze z 300m rzeki i pokazał mi się około 40-stak ale tylko noskiem tracił wobka - jeszcze go odwiedzę 1f642.png

DSC08966.jpg

DSC08968.jpg

• Like 48

Nad rzeką byłem o świcie ale dopiero po 10 miałem pierwszą rybę i w sumie wszystkie nie dzielił duży odstęp czasu. Oprócz złowionych 4 "fajnych" sztuk nie było nic mniejszego i może ze dwa, trzy niezacięte brania. A potem w 20 minut woda zrobiła się "kwaśna" i było po łowieniu

• Like 2

Hej

Łatwo nie bylo bo woda posiegowa płynie i ryba chimeryczna.

Kij Major Craft Volkey VKC-692 XUL/BFS.

Multik Megabass Zonda

Plecionka Duel 0.6 + przypon z fluorocarbonu 0,18.

Przynety-jaskolka,wobler

Konradzie, bardzo klimatyczne foty !!!! ????

• Like 1

Witajcie ponownie,

W tym tygodniu nie miałem okazji za dużo pospacerować nad wodą. Jednak kilka dni temu trafiłem całkiem fajnie współpracujące rybki. Początkowo ciężko było się wstrzelić jednak po przerzuceniu kilku przynęt znalazłem tą która okazała się kluczem do sukcesu. Ryby przyklejone do dna, bardzo delikatnie brania, a nawet rzekł bym reagowały na przynętę położoną na dnie. Taka swego rodzaju dłubanina. Wszystkie ryby złowione na jiga. Kilka Pstrągów 40+ i fajny przyłów Lipień prawie 45cm. 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

NOMINACJA DO KONKURSU  "OPIS MIESIĄCA"            :good:

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 48