PiotrCz Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Szukając takich rzeczek podstawowym źródłem informacji powinien być wykaz wód zamieszczany na stronach poszczególnych okręgów.W nim są wymienione rzeczki pod dumno brzmiącą nazwą "wody krainy pstrąga i lipienia". Na dokładkę wykaz zarybień z poprzedniego roku i masz już informację o którą prosisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Są też rzeczki z "drugiego obiegu" zarybiane po cichu przez pasjonatów świętego spokoju i osoby wzdrygające się na myśl o dendrobenie. Trzeba się wyczaić niezłymi zdolnościami detektywistycznymi albo być szczwanym dyplomatą, żeby wyczaić taką rzeczkę. Takimi ciurkami były swego czasu Rządza i Jeziorka. Wpisanie ich do KPiL przyczyniło się z jednej strony do zwiększonej ilości kontroli, zarybień i troski o tarliska, z drugiej do większej presji na te wody wszelkiego elementu niepożądanego. Coś za coś. Połamane tablice informacyjne, wspążki po spławikówkach, wzajemne podchody, awantury czy rękoczyny. Odwieczna walka dobra ze złem, jakkolwiek je ktoś pojmuje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Już drugi rok z rzędu największe ryby sezonu dają mi gumy Pawła Nowaka. Tutaj rybka złowiona na minimastera. Mój nowy rekord tęczaka... Dał popalić... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Po ostatnich, nieudanych próbach pogoni za szczupakami postanowiłem trochę zmienić nastawienie i pokombinować z tęczakami bo słyszałem, że coś gryzą. Nie wiedziałem co i jak, więc wszystko metodą prób i błędów. No i udało się, wczoraj trzy, dziś dwa. Poniżej fota najgrubszego, bez szału, ale samemu nie umiem zrobić fajnego zdjęcia, więc szybkie pstryk w podbieraku, by nie męczyć rybki i sru do wody. Cieszą bo pierwsze tęczaki w życiu, bardzo waleczne. Wędka wklejanka kongera 2-12, żyłka 0,18. Wczoraj gryzły najlepiej w 6cm imitacje potokowca, a dziś na 5cm śliża J.Ryczkowskiego, brania tuż pod powierzchnią. ???????? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ostatnie w tym roku... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jak wymiarowo wyglądały ? Bo na zdjęciach duże ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Wymiarowe... po siedem dyszek...,,piękny kawalerze”... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Kabanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi