Skocz do zawartości

Pstrągi 2018

spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek jest skromny i jakoś nie wspomniał, że ten pstrążek miał 56cm.... a ja się cieszę, że przyczyniłem się do tego sukcesu moim wcześniejszym 47cm co szczęśliwemu łowcy podniosło na cały tydzień ciśnienie i pozytywnie nakręciło. Czyli tym razem to ja jestem ojcem sukcesu :D

• Like 5

Wczorajszy zaplanowany wyjazd wspólnie z Kolegą  zaowocował  takim oto pięknym pstrągiem  . Ryba mierzyła  całe  44  cm  . Atak nastąpił na prostym odcinku naszej pięknej rzeczki  .Ponieważ  woda jest dość  ciepła to walka  nie trwała zbyt długo , po krótkiej sesji zdjęciowej  król powrócił w swoje miejsce  . Tego samego dnia  padł jeszcze inny ładny samczyk  41 cm  .  

Przy okazji  sprawdziłem  nową perełkę  talon VI plus  LF2 ( 2,13 CW  2-12)   który okazał się  strzałem w dziesiątkę  , Mariusz wielkie dzięki  :)

pozdrawiam  

Bogdan 

post-52389-0-48134800-1534137790_thumb.jpg

• Like 28

Jedź na OS na Łupawie. Od betonowego mostu przy ośrodku w dół... Jak będzie żerował połowisz... jak nie będzie to idź do lasu czyli od betonowego mostu jest droga na skraju lasu... jak skończą się łąki i wejdziesz w las do rzeki połowisz na 100% tylko rybki będą w przedziale 20 - 30 cm... może trafi się większy. 

• Like 1

Mój dzisiejszy nakrapiany wojownik , piękne barwy i niezwykła waleczność . 44 cm potokowego szczęścia  :Dpost-52172-0-05008300-1534266248_thumb.jpg :D

B)  post-52172-0-79056000-1534265450_thumb.jpg post-52172-0-13642200-1534265458_thumb.jpg :wub: Sprzęt ; Gad Gancho 2.13 do 8 g , Stradic 2500fj , pletka jigging braid 0.08 przypon z Strofta 0.18 i Bonito Pstrąg na końcu zestawu (wobler na którego do tej pory nie złowiłem nic :lol:  :lol: ) C&R

Edytowane przez strumien
  • Like 30

W wyniku roznych okolicznosci zyciowych wyladowalem z wedkami i rynsztunkiem nad woda pstragowa przy upale 35 stopni.

Poltora dnia dalem rade, skwar zwyciezyl i jeden dzien odpucilem miedzy 13 a 16ta.

Ryby udalo sie znalezc. Zyja i maja sie niezle.

Rzeka plynie...

FP7HwLjGfjkWY29TXw2gVAqNTJqSMZcOs7qgFfBp

Kwiaty w rzece rosna...

MZH2TJ_zreZMqNH9XCMXu_rBvK1ksteeB3XE6eDg

Ryby pochowane w najglebszych nurtowych plosach niespecjalnie gloduja.

Co widac po tym 50taczku na zdjeciu ponizej.

qsWeFO33_YrrQmFUArrMTXcXREB8-EZvDThXxpSD

Zycie uczy.

Okazuje sie, ze moimi "muchami" mozna w miare skutecznie kusic ryby na naprawde glebokich miejscach. Wymaga to zmodyfikowanego zestawu (cienka plecionka zamiast zylki) i sporego zaciecia. Pouczajace zajecie.

Przy okazji polowilem sobie nowym kolowrotkiem, z ktorego jestem zadowolony i sie polubilismy :)
Do plecioneczki akuratny :)

GAWOIM8W0MHBydEIEzEpkd3Ixspxtis0YMnPKHCT

Nastepnym razem, jak mi przyjdzie walczyc w takich warunkach, to wezme dluzsza wedke. Teraz liczylem jednak na chocby troche "normalnego" lowienia na plytkim...ale tam na razie nic nie ma :(

Pozdrawiam 

Edytowane przez Guzu
  • Like 31

Jedź na OS na Łupawie. Od betonowego mostu przy ośrodku w dół... Jak będzie żerował połowisz.

Nałowiłem się po czubek

Gryzły niesamowicie, od 8 do 11.45 miałem niespełna 50 ryb

Niestety wielkościowo porażka tylko 6 szt. z tej masy ryb miało powyżej 20 cm

W zeszłym roku było podobnie z rozmiarem ale nie miałem aż tylu ryb co teraz.

Były miejsca gdzie z jednej rynienki wyjechało aż 8 ryb

• Like 1

Nałowiłem się po czubek

Gryzły niesamowicie, od 8 do 11.45 miałem niespełna 50 ryb

Niestety wielkościowo porażka tylko 6 szt. z tej masy ryb miało powyżej 20 cm

W zeszłym roku było podobnie z rozmiarem ale nie miałem aż tylu ryb co teraz.

Były miejsca gdzie z jednej rynienki wyjechało aż 8 ryb

Kilka razy kończyłem sezon na OS Łupawie. Za każdym razem podobnie.

Niestety ale, z zasłyszanych historii wynika, że OS żyje tylko krótki czas, po otwarciu kolejnego sezonu.

Później, średnich i większych ryb tam, po prostu już nie ma :( .

Edytowane przez popper

Wczorajszy nie mierzony ale mysle ze z 6dyszek mogl miec :) Oprocz tego mialem jeszcze jednego podobnej wielkosci i jednego kabana ktory po krotkim holu i pieknej swiecy niestety sie spial- oceniam go na 70 moze ciut wiecej :) Standardowo wszystkie ryby na moja gume :)

post-58942-0-42304800-1534677958_thumb.jpeg

Edytowane przez Mateo1989
  • Like 28

Ostatni w sezonie. Ciężko było go podebrać ze skarpy. 52cm grubego, silnego rybska.

Trochę słabe zdjęcie, ale nie bardzo chciał pozować i zdążył nawet w błocie się wytarzać.

Teraz pstrągi niech zajmą się sobą, a ja zajmę się szczupakami. Do stycznia co raz bliżej ;)

Dziś jeszcze były dwa okonki i dwa szczupaczki.

Ps.

post-46899-0-59745000-1535746033_thumb.jpg

post-46899-0-69846300-1535746049_thumb.jpg

• Like 31