czis Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Tomek jest skromny i jakoś nie wspomniał, że ten pstrążek miał 56cm.... a ja się cieszę, że przyczyniłem się do tego sukcesu moim wcześniejszym 47cm co szczęśliwemu łowcy podniosło na cały tydzień ciśnienie i pozytywnie nakręciło. Czyli tym razem to ja jestem ojcem sukcesu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotr Gołąb Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Sierpień biegnie niczym szalony zapowiadając rychły szlaban dla pstrągowych wojaży. Od kilku dni noce są już zdecydowanie chłodniejsze, ryby powinny być "na chodzie" pomyślałem, rysując w głowie plan na dzisiejsze popołudnie i wieczór. Równolegle do tych przemyśleń zacząłem pakować potrzebne graty. Kręcę jeszcze na szybko kilka jigów i niczym poparzony znów jadę spotkać się z rzeką. Wchodząc po pas do wody czuję przyjemny chłód; na szczęście tam gdzie szukam potokowców, nawet w największe upały utrzymuje się chłodna woda. Mija może kilka minut i na początku niewielkiego wlewu, na dywanie z moczarki gdzie woda przechodzi z płytkiej w ciemne podmycie, widzę złoty błysk a kij zaczyna ładnie pulsować. Radość na gębie bo widać, że chcą współpracować. Pstrąg wywija kilka młynków i grzecznie ląduje w podbieraku. Jest ślicznie ubarwiony, szybko wyrywa się z dłoni.Jakoś szybko dogaduję się z rzeką a ta niemal w każdym ciekawszym miejscu wystawia mi rybę.Kolejny stał na początku konkretnego dołka, chybił a może tylko chciał spróbować podczas pierwszego podania. W drugim rzucie zagrał na chwilę dokręcony dość mocno hamulec, jednak pijawa się spodobała Ryba robi co chce, nie jest jakoś przesadnie duża a jednak przez dłuższy czas nie daje za wygraną; jednak letnie pstrągi to wcielony dynamit , hamulec jeszcze kilka razy zajęczał i ryba w bajkowych odcieniach cieszy moje oczy. Po niewielkiej skarpie znów zjeżdżam do wody, ta jeszcze wiele razy skutecznie "podpowiada" gdzie wykonać kolejny rzut.Większość potencjalnych stanowisk przynosi strzał w przynętę i daje dużo emocji, bo ryby są naprawdę silne i wściekle walczą. To jeden z takich dni, kiedy nie zastanawiasz się co poszło nie tak, dzisiaj wszystkie elementy zagrały.Pochłonięty rzeką i pstrągami wyłączyłem zupełnie "rejestr" tego co dzieje się dookoła, nagle robi się niemal ciemno, co nieuchronnie zakończyło dzisiejsze podchody ... . NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez bartsiedlce 68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ależ masz piękną wodę... Świetne ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Piotruś piątkę masz ode mnie, a czy była piątka z przodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Tomku nie mierzyłem wczorajszych ryb, myślę że ok. 45 cm. największy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Piękne tłuścioszki. GRATULACJE!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Wczorajszy zaplanowany wyjazd wspólnie z Kolegą zaowocował takim oto pięknym pstrągiem . Ryba mierzyła całe 44 cm . Atak nastąpił na prostym odcinku naszej pięknej rzeczki .Ponieważ woda jest dość ciepła to walka nie trwała zbyt długo , po krótkiej sesji zdjęciowej król powrócił w swoje miejsce . Tego samego dnia padł jeszcze inny ładny samczyk 41 cm . Przy okazji sprawdziłem nową perełkę talon VI plus LF2 ( 2,13 CW 2-12) który okazał się strzałem w dziesiątkę , Mariusz wielkie dzięki pozdrawiam Bogdan 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Mój skromniejszy z wczorajszych zawodów. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Takie tu ryby że wstyd wstawić swoje zdjęcie,ale niech będzie. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszall Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Szybkie pytanie. Jestem nad morzem z rodzinką. Dostałem jednodniową przepustkę. W bagażniku kij pstrągowy i dwa pudełka przynęt. Jechać na Słupię czy Łupawę za kropkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Jedź na OS na Łupawie. Od betonowego mostu przy ośrodku w dół... Jak będzie żerował połowisz... jak nie będzie to idź do lasu czyli od betonowego mostu jest droga na skraju lasu... jak skończą się łąki i wejdziesz w las do rzeki połowisz na 100% tylko rybki będą w przedziale 20 - 30 cm... może trafi się większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Mój dzisiejszy nakrapiany wojownik , piękne barwy i niezwykła waleczność . 44 cm potokowego szczęścia Sprzęt ; Gad Gancho 2.13 do 8 g , Stradic 2500fj , pletka jigging braid 0.08 przypon z Strofta 0.18 i Bonito Pstrąg na końcu zestawu (wobler na którego do tej pory nie złowiłem nic ) C&R Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez strumien 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) W wyniku roznych okolicznosci zyciowych wyladowalem z wedkami i rynsztunkiem nad woda pstragowa przy upale 35 stopni.Poltora dnia dalem rade, skwar zwyciezyl i jeden dzien odpucilem miedzy 13 a 16ta. Ryby udalo sie znalezc. Zyja i maja sie niezle. Rzeka plynie... Kwiaty w rzece rosna... Ryby pochowane w najglebszych nurtowych plosach niespecjalnie gloduja. Co widac po tym 50taczku na zdjeciu ponizej. Zycie uczy.Okazuje sie, ze moimi "muchami" mozna w miare skutecznie kusic ryby na naprawde glebokich miejscach. Wymaga to zmodyfikowanego zestawu (cienka plecionka zamiast zylki) i sporego zaciecia. Pouczajace zajecie. Przy okazji polowilem sobie nowym kolowrotkiem, z ktorego jestem zadowolony i sie polubilismy Do plecioneczki akuratny Nastepnym razem, jak mi przyjdzie walczyc w takich warunkach, to wezme dluzsza wedke. Teraz liczylem jednak na chocby troche "normalnego" lowienia na plytkim...ale tam na razie nic nie ma Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez Guzu 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszall Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Jedź na OS na Łupawie. Od betonowego mostu przy ośrodku w dół... Jak będzie żerował połowisz.Nałowiłem się po czubekGryzły niesamowicie, od 8 do 11.45 miałem niespełna 50 rybNiestety wielkościowo porażka tylko 6 szt. z tej masy ryb miało powyżej 20 cmW zeszłym roku było podobnie z rozmiarem ale nie miałem aż tylu ryb co teraz.Były miejsca gdzie z jednej rynienki wyjechało aż 8 ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 (edytowane) Nałowiłem się po czubekGryzły niesamowicie, od 8 do 11.45 miałem niespełna 50 rybNiestety wielkościowo porażka tylko 6 szt. z tej masy ryb miało powyżej 20 cmW zeszłym roku było podobnie z rozmiarem ale nie miałem aż tylu ryb co teraz.Były miejsca gdzie z jednej rynienki wyjechało aż 8 rybKilka razy kończyłem sezon na OS Łupawie. Za każdym razem podobnie.Niestety ale, z zasłyszanych historii wynika, że OS żyje tylko krótki czas, po otwarciu kolejnego sezonu.Później, średnich i większych ryb tam, po prostu już nie ma . Edytowane 15 Sierpnia 2018 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 coś tam wpada... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Wczorajszy nie mierzony ale mysle ze z 6dyszek mogl miec Oprocz tego mialem jeszcze jednego podobnej wielkosci i jednego kabana ktory po krotkim holu i pieknej swiecy niestety sie spial- oceniam go na 70 moze ciut wiecej Standardowo wszystkie ryby na moja gume Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Mateo1989 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Witam,Taki rybonek zagościł z podbieraku,pozdro 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Chyba jeden z ostatnich w sezonie, na microjiga. Bardzo silna ryba trochę się musiałem natrudzić zanim ją podebrałem. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Dwie piękne rybki z leśnego chyba zapomnianego siura 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Jak to jedna rybka potrafi zmienić nasz wędkarski dzionek. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Artech 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Płyną dywany jętki, woda się gotuje od oczek. Sucharkowe klimaty... C&R! Tight lines! 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KwaQ Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Siemanko, Na zakończenie trafił się jeszcze taki misio . pozdrawiam 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ostatni w sezonie. Ciężko było go podebrać ze skarpy. 52cm grubego, silnego rybska.Trochę słabe zdjęcie, ale nie bardzo chciał pozować i zdążył nawet w błocie się wytarzać. Teraz pstrągi niech zajmą się sobą, a ja zajmę się szczupakami. Do stycznia co raz bliżej Dziś jeszcze były dwa okonki i dwa szczupaczki. Ps. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ładny. Też dziś kończyłem sezon. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi