jabadaon Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Tadziu złapał więcej 50+ w ciągu miesiąca , niż ja przez 5 lat????Po raz drugi wieeeeelki szacun Edytowane 27 Stycznia 2018 przez jabadaon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Przeglądam w nocy forum,widzę nowy post w wątku klenie 2018 i pierwsza moja myśl "pewno Tadziu był na rybach i znowu połowił",przerzucam wątek do ostatniej strony i co widzę,no Tadziu z pięknym kleniem w rękach Gratulację Tadku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Mam nadzieję, że częściej zaczniesz bywać nad wodą. Częściej już mi chyba nie trzeba. Poza tym muszę mieć jeszcze czas na przepijanie związkowych pieniędzy :) :) Kiedyś żona mnie podsumowała - "jak byśmy tak w totolotka wygrali, to na tych rybach byś się chyba zaje...ł " Coś w tym może być. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Tadziu wielkie gratulacje widac upór i wytrwałosc w tych zimowych wyprawach i solidna rzemieslnicza robote przy łowieniu.A znasz wode jakbys w niej sie urodził i wyniki to najlepiej pokazuja.A trzeba bywac i to poprostu widac na foto,piekne rybki i mina łowcy bezcenna ,pełnie szczescia widac na ostatnich fota gdy ryba odpływa gdyby wiekszosc tak robiła niesłyszelibysmy czesto k...a tu niema ryb.Sa ale trzeba szanowac wszystko co w niej pływa i miec wiecej zdrowego rozsadku a poprawe sami zauwazymy a nietylko narzekac na pzw badz inne nacje.Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Tadek , system rozwalasz dokumentnie tą styczniową passą . I mobilizujesz do wyjścia nad wodę za kleniem właśnie , bo i pogoda sprzyja . Ja też próbuję na moich ciurkach , ale bezskutecznie . Tym fajniej czyta się Twoje wpisy . Gratulacje ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Taki oto łotrzyk ok. 45cmUderzył w woblerka Siek-m ,model bączek prowadzonego wachlarzem z przystankami.Branie bardzo mocne,agresywne.W pierwszej chwili oceniałem go na dużo więcej. Niemniej jednak dał sporo emocji. Podniesiona woda, koloru kawy z mlekiem nie wróżyła nic dobrego. Sprzęt toNomura Aichi 3-18gRedArc 10200Plecionka Kamatsu 0,06+ 10lb fcWobek Siek-M PozdrawiamMariusz Edytowane 2 Lutego 2018 przez Mariano Mariano 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 50 cm na gumeczkę 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Jak uważacie, takie przyłowy są w porządku? 5 z przodu 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Małe foty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TOMI803 Opublikowano 4 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Dzisiaj odwiedziłem 5 miejsc gdzie mogłem się spodziewać kleni. Trzy pierwsze i na każdym miejscu po rybie Dwa pozostałe puste, ale i tak było zajebiście Ryby brały dość agresywnie, oprócz najmniejszej gdzie musiałem sięgnąć po gumkę aby ryba ją "cmokła"Woblery prowadzone bardzo wolno,gumka zaś, przy dnie z delikatnym podbiciem."Dziadek" capnął woblera w momencie, gdy kaczki chciały mu wylądować na "głowie", a ja widząc to wstałem aby je odstraszyć, jednocześnie musząc ciąć branie Dzień ciepły, bezwietrzny, około 2°C. Temperatura wody 2,8°C.Rewelacja NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 6 Lutego 2018 przez bartsiedlce 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 O tak Tomek , przyznać trzeba - rewelacja ! Gratulacje i pytanie - czy ta gumka to jakaś specjalna o tej porze roku na Twojej wodzie jest wymagana , czy wystarczy ( tak jak u mnie , ale znacznie później i w przypadku jazi ) calowy świsterek w kolorach czarnych lub mętnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Gratulacje. TOMI jak Ci się ten phenix sprawdza do woblerkow, bo też o takim myślę. Jak pracuje ta wedka. Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2018 przez Dedo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Gratulacje. TOMI jak Ci się ten phenix sprawdza do woblerkow, bo też o takim myślę. Jak pracuje ta wedka. Pozdrawiam Dedo to się nie zastanawiaj,tylko zamawiaj u rodbuldiera mam kijek zbudowany na tym blanku, to mój http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-84 ,post z 24.08.17,do najmniejszych woblerów-nielotów i smużaków bajka,gumkami też można łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Cudnie. Kupiłem sp862MH i bardzo mnie cieszy teraz bedzie czas na SP962xul. Dzięki pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 O tak Tomek , przyznać trzeba - rewelacja ! Gratulacje i pytanie - czy ta gumka to jakaś specjalna o tej porze roku na Twojej wodzie jest wymagana , czy wystarczy ( tak jak u mnie , ale znacznie później i w przypadku jazi ) calowy świsterek w kolorach czarnych lub mętnych ?Dzięki. Bartku, ja zastosowałem pijaweczkę około 3 cali z czeburaszką i to był 2 kleń w tym roku na taką gumkę. Gratulacje. TOMI jak Ci się ten phenix sprawdza do woblerkow, bo też o takim myślę. Jak pracuje ta wedka. PozdrawiamTak jak napisał kol. Voiteh, dla mnie ten kij, też jest super. Kleniowe woblery, gumki i smużaki obsługuje tak jak powinien, z przyłowami typu szczupak, brzana też nie miałem problemu. Wczorajsze klenie jednak złowione na starego, farcianego Team Dragona Feelinga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Piękne ryby Tomek. To branie w chwili powstania zamieszania to ciekawa sprawa. Ja od 15 lat wędkuje dość mocno na zawodach spławikowych. Bardzo często zdarzają się agresywne brania leszczy, jazi, kleni a nawet płoci w chwili donęcania kulami rzucanymi z ręki. Co ciekawe ryby zwykle skubią delikatnie jedną-dwie ochotki na cienkim przyponie. Czuła szklana antenka spławika 0.7 tonie do połowy... A w chwili chlapnięcia ryba potrafi wręcz szarpnąć szczytówka 13m tyczki. Myśle, że nagły ruch płoszy rybę, która ma w pysku przynętę i dlatego widać i czuć to tak gwałtownie. Oznaczałoby to, że o wielu braniach po prostu nie wiemy. W sumie zgadzałoby się to z urwanymi ogonkami i wyssanymi robakami. Tłumaczyłoby też, dlaczego Tadekb łowi zimne klenie plecionką. Edytowane 5 Lutego 2018 przez J-O-K-E-R 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pogoda nie zachęcała,szaro zimno i ponuro.Człowiek jednak miał nosa,brały brały jak szalone 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Piękne ryby Tomek. To branie w chwili powstania zamieszania to ciekawa sprawa. Ja od 15 lat wędkuje dość mocno na zawodach spławikowych. Bardzo często zdarzają się agresywne brania leszczy, jazi, kleni a nawet płoci w chwili donęcania kulami rzucanymi z ręki. Co ciekawe ryby zwykle skubią delikatnie jedną-dwie ochotki na cienkim przyponie. Czuła szklana antenka spławika 0.7 tonie do połowy... A w chwili chlapnięcia ryba potrafi wręcz szarpnąć szczytówka 13m tyczki. Myśle, że nagły ruch płoszy rybę, która ma w pysku przynętę i dlatego widać i czuć to tak gwałtownie. Oznaczałoby to, że o wielu braniach po prostu nie wiemy. W sumie zgadzałoby się to z urwanymi ogonkami i wyssanymi robakami. Tłumaczyłoby też, dlaczego Tadekb łowi zimne klenie plecionką. Dzięki Wszystko się działo w ułamku sekundy jednoczenie, lądowanie kaczek i ich odlot, moje wstanie aby je wypłoszyć, branie i zacięcie. Sprawa ciekawa i dziwna dla mnie . Po wszystkim sam do siebie się śmiałem, że to był fuks. Z całą pewnością nigdy tego nie zapomnę i bardzo miło to będę wspominał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TOMI803 Opublikowano 11 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Dzisiaj klenie jakieś niechętne do współpracy. Dwa udało mi się przechytrzyć i myślałem że mam klenia życia, niestety ten kleń to była brzana W wodzie już płynie pełno robactwa którym chętnie zajadały się kaczki 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) A to mój dzisiejszy pierwsza 50 w tym roku Wczoraj trochę popiłem i dzisiaj na rybach było bardzo ciężko. Wytrzymałem tylko trzy godziny, nad rzeką byłem dopiero o trzynastej.Uprosiłem żonę żeby mnie zawiozła Z pierwszego miejsca wyciągnąłem tą pięćdziesiątkę ,rzut pod drugą stronę rzeki i i wachlarzem pod mój brzeg, jak był już pod moim brzegiem podciągałem wobka po pięć centów i opuszczałem, przy opuszczaniu coś lekko pykło nie zacinałem zacząłem zwijać bardzo powoli i robić przystanki na dwie trzy sekundy, po kilku metach zwijania znowu jakieś pyknięcie, nie zacinam zwijam dalej troszkę przyspieszam znowu takie niuchanie. Zwijam dalej, widzę woblera za nim płynie kleń, TEN KLEŃ. Żyłki zostało kilka metrów, robię postój kleń przepływa obok bardzo blisko i odpływa, pomyślałem zobaczył mnie, on robi nawrót ja lekko puklem palcem w blank ryba podpływa i połyka woblera, zacinam i się zaczyna młyn, jedzie z hamulca aż miło . Edytowane 12 Lutego 2018 przez bartsiedlce 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Hej.Wątek cos przygasł. Edytowane 15 Lutego 2018 przez kondzio 77 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor269 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Piękny śnieżny klenior????Jaki to zestaw jeśli można wiedzieć?Kij, multik,linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Zestaw.Kijek MAJOR CRAFT VOLKEY VKC-692 XUL/BFSMultik Megabass Zonda+szpulka KTFPlecionka 0.6 Duel+fluorocarbon 0.18 + czuburaszka 2g z 4 cm jaskoleczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. coma Opublikowano 19 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Pozazdrościłem Tadziowi i otworzyłem dzisiaj sezon Pierwsze wyjście nad Wisłę w tym roku a właściwie tylko godzinka łowienia zaowocowała kleniem 51 cm. Grubasek skusił się na jiga. Wisła czyściutka co pozwoliło nagrać w miarę wyraźny filmik. Po krótkiej sesji rybka opuściła podbierak ale zaczęła się zbytnio spoufalać i nie bardzo chciała odpłynąć więc dostała (z) kosza Polowanie zakończył bóbr waląc mi pod nogami ogonem ale nie narzekam, norma wyrobiona Jeśli tylko w tym roku będę miał trochę czasu na łowienie to będzie dobrze Edytowane 19 Lutego 2018 przez coma 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Prowadzenie wpół wody lekkim wachlarzem, powolne i jednostajne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi