pisarz Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Sezon rozpoczęty 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Ciekawe jak jeszcze długo trzeba będzie dłubać pasiaki. No nic nie ma co narzekać bo trafiają się fajne rybki. Udało mi się również fajnie otworzyć nowy sezon jak Piotrkowi 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Grubasek na gumę od @JuniorFishing 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dawno tak fajnie nie polowilem jak dziś. Braly jak zle. Jednak przywrócenie odcinka no kill coś dało i miejsce jest wszędzie praktycznie Tioga i robal od Cyprysa grały dzisiaj najlepiej. Szkoda jednego okonia bo myślę ze mógł mieć niewiele mniej niż moje obecne pb ale mała gumka a co za tym idzie mały haczyk no i rybka spadła.. Na szczęście udało się wydłubać inne fajne rybki 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pierwszy mój wpis w temacie okoni. Dzisiaj żarły aż miło. Na zdjęciu ten największy - forumowe minimum. Dziwną mamy "zimę". Woda ciepła to i ryba aktywna. Dlatego co ciekawe okonie lepiej reagowały na szybszym opadzie.Udało się nawet przegonić emeryta bez karty (sam się przyznał), który rzucał teleskopem za szczupakiem niemałymi blachami.To był dobry dzień. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Początek sezonu a wyjechało już naprawdę sporo ładnych ryb. Dzisiaj znowu udało się dołożyć następne Rano braly mniejsze a gdy już zaczęło mocno świecić ruszyły się większe. A gdy zaczęło wiać wszystko siadło... Trafiłem pięknego murzynka. Dawno nie miałem tak czarnego okonia! 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Fajne te okonki Przynętę prowadziłeś "po zimowemu" (czyli ospale), czy też bardziej agresywnie? Ryby są na głębokich miejscówkach, czy też korzystają z bardzo ciepłej aury i pokazują się na płyciznach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Mateusz,tu masz fajny podgląd na zależność - ciśnienie/wiatrhttps://www.ventusky.com/?p=55.0;23.2;3&l=pressure&w=0xIAb9A9A 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Fajne te okonki Przynętę prowadziłeś "po zimowemu" (czyli ospale), czy też bardziej agresywnie? Ryby są na głębokich miejscówkach, czy też korzystają z bardzo ciepłej aury i pokazują się na płyciznach?Bardziej agresywnie. Na początku dnia stały na głębszej wodzie. Potem ustawily się na płytkiej wodzie gdzie było widać jak drobnica zbiera coś z powierzchni. A jak już zaczęło wiać nie było widać drobnicy i okoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Mateusz,tu masz fajny podgląd na zależność - ciśnienie/wiatrhttps://www.ventusky.com/?p=55.0;23.2;3&l=pressure&w=0xIAb9A9A To jeszcze jedną dorzucę:https://www.windyty.com 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Woda w jeziorkach już prawie cała zamarzła, ale coś udało się złowić 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To w czym problem? kuje się dziurę i łapie jak ja dziś ponad 30 okonków ale nadające się na patelnię tylko 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Epoka lodowcowa , dołek na którym latem łowię płocie , wzdręgi , okonie , linki , japońce już zamarzł , lodu narazie +3cm. Lodołamacze muszą jeszcze poczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marxxl5 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Wczoraj udało mi się urwać dzień urlopu i w końcu pochodzić po lodzie. Warunki bezpieczne, lód jednolity o grubości 12 cm. Testy przeszedł również nowy zestaw do łowienia na mormyszkę, St. Croix Legend Black Ice model LBI17L sparowany z Shimano Cardiff CI4+ C2000SS. A oto testerzy:40 cm43 cm46 cm 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Piękne ryby, zazdroszczę lodu.. u siebie się chyba nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Mariusz gratuluję pięknych garbusów ,u mnie z lodem też cienko ,a zdradzisz przynęty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Udało się nawet przegonić emeryta bez karty (sam się przyznał) Nie no respekt i szacunek ...było pewnie gorąco. Edytowane 20 Stycznia 2018 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 I po co ta uszczypliwość?Zrobił cokolwiek. Cokolwiek.A nie siedział na d... przed monitorem i nie kpił z innych. Wracamy do tematu Okonie 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Nie no respekt i szacunek ...było pewnie gorąco.Całe 5°C. Czy ja wiem czy tak gorąco. Chociaż jak na zimę to całkiem ciepło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Dzisiaj tylko dwie rybki.42 cm.43 cm.Sprzętowo bez zmian. Przynęta to mormyszka o wadze około 0,7 grama. Głębokość 13 metrów. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 U mnie zameldowały się dzisiaj dwa 35+ i kilka pod 30, wszystkie na imitację narybku własnej roboty, warunki nie ciekawe ale i tak było dobrze 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Po całym tygodniu ciężkiej pracy w końcu udało się pojechać na rybki. Zimowa aura skutecznie zniechęcała do łowienia. Mimo wszystko do brania skusił się taki oto pięknie ubarwiony okonek 40stak, który poprawił mi humor. Przynęta to 3 calowy perłowy Lunatic na 5g główce. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Każdy czterdziestak cieszy Głęboko łowiłeś? Rzeka, jezioro, starorzecze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Na kanale w miejscu gdzie wpada mniejszy ciek. Ogólnie najgłębszy punt na środku ma 6m a wziął niedaleko od brzegu na ok. 2metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Pierwszy tegoroczny forumowy z lodu. Był jeszcze podobny, jeden ładny spadł i kilka brań. Wszystko z jednej dziury, raptem piętnaście minut brań. Edytowane 24 Stycznia 2018 przez cheli 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi