bialek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dzisiaj kilkadziesiąt rybek w tym kilka takich przyjemnych Przynętą dnia była poziomka, 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Pogoda nieciekawa, ale udało się coś złowić. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Z ostatniego piątku - 41 cm "garbatego szczęścia". I jak na razie, ze względu na brak bezpiecznego lodu, to chyba byłoby na tyle. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Kilka fajniejszy "latosich" oksów Wszystkie na błystkę. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Maniutoo 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Z bajorka. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 U mnie brania siadły. Tylko jeden, piątkowy, nadający się do foty.Znowu 41 cm. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 A niech będzie, że ja też coś dodam w końcu z tej zimy ; ) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Na Podkarpaciu śnieg po kolana, ale lód słaby.Do łowienia pozostają rzeki, gdzie prócz klenia można liczyć na okonia. Edytowane 15 Lutego 2018 przez Ferret 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) U mnie lodu niet W ostatnią sobotę coś się w końcu ruszyło, po paru tygodniach niskiej wody i wyjątkowo mizernej aktywności ryb. Dwa grube okonie- 41 i 42cm, obydwa na wypłyceniach z 5 do 4m. Obydwa skusiły się na woblery- jeden na minnow'a 7sdr, drugi na ręcznie robioną 7cm trociówkę, kupioną niedawno na forumowej giełdzie. Jutro kolejne podejście. Edytowane 16 Lutego 2018 przez kubazmech 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Ten 2 to na Sendala ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Nie, Sendale od Ciebie jeszcze w Polsce czekają. Bardzo podobny w typie wobler ale nie wiem kto jest twórcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FishinBuddy Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Taki okonek z niderlandzkiej wody,dzisiejszy. Moj nowy PB w tym gatunku. Przyneta to Westin Shad Teez slim na 18 gramowej głowce... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Taki okonek z niderlandzkiej wody,dzisiejszy. Moj nowy PB w tym gatunku. Przyneta to Westin Shad Teez slim na 18 gramowej głowce... P1010008.JPGBrawo Radziu A z kajaka tam da radę? Bo widzisz, teraz na takim wehikule czepiam się ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Dzisiaj trafiłem takiego "bandytę".45 cm. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Ja dzisiaj wydłubałem jednego czterdziestaka, uderzył w 3-calowego Diamond Shad'a prowadzonego bardzo wysokimi skokami. Edytowane 17 Lutego 2018 przez kubazmech 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. malinabar Opublikowano 17 Lutego 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Nie przypuszczałem , że w lutym złowię jakiegoś sensownego pasiaczka , ale się udało . Oczywiście nijak się ma do smoków prezentowanych przez Kolegów , ale cieszy bardzo . O tej porze roku odcięty jestem spinningowo od moich łowisk ( i dobrze w sumie ...) chyba , że złapie lód . Lód złapał , ale jest zbyt słaby ( i dobrze w sumie ... dla ryb oczywiście ) . Kormorany też nie mają jak zaatakować zbiorniczków więc przenoszą się na okoliczne ciurki i rzeczułki , by tam siać spustoszenie . Odwiedziłem większość wiosennych łowisk kleniowo-jaziowych , ale bez efektów najmniejszych . Pozostało łowisko przeze mnie nie lubiane kompletnie , ale dające jakiekolwiek szanse na branie o tej złej porze roku . Typowy małomiasteczkowy street fishing - ze dwieście , trzysta metrów rozlewiska rzeczki przed spiętrzeniem , będące zimowo-wczesnowiosennym miejscem spotkań wszystkich moczykijów spragnionych rybiego białka na przednówku z racji śródmiejskiej lokalizacji oraz ( przede wszystkim ) faktu , że jest to zimowisko , na które spływają ryby z całej okolicy i gdzie mają dobre warunki do żerowania i przygotowania się do wiosennych amorów . Specyfiką tego miejsca jest to , że generalnie albo łowię właśnie po kimś , albo zaraz ktoś przyjdzie po mnie . Głównie łowię okonie ( okonki właściwie ) , które dają prawdziwą frajdę i potrafią walić w przynętę zupełnie nieadekwatnie do pory roku , jeśli tylko uda się przełamać powszechnie obowiązujący troczkowy lub ciężko opadowy schemat . Poza tym trafiają się piękne jazie i leszcze . Kilka lat temu jeden z powszechnie znanych wiaderkowców wstrzelił się z bocznym trokiem i w środku zimy ukatrupił kilka okazowych kleni . I to takich , które potrafią śnić się po nocach . Woda praktycznie stojąca , więc łowy gumowe . I fajnie .W tym roku kilka razy łowiłem na tym pigalaku . O dziwo całkiem skutecznie . Ryby może nie porażały wielkością , ale ilościowo się wyłowiłem a i strzały były konkretne , co zimą jest w sumie na wagą złota . Bywały dni z dużą ilością przyłowowych szczupacząt , które albo obcinały przynęty , albo wypuszczane delikatnie pobudzały kulinarne zapędy kormoranów brzegowych . Mimo , że nie lubię łowić w tłumie ( zwłaszcza z brzegu ) , to akurat fakt większej niż ogólna skuteczności miło łechtał ego .Wczoraj pierwszy raz miałem na kiju porządnego jazia prawdopodobnie ( albo leszcza ) , który ładnie zassał świsterka na leciutkiej główce i pobujał się zdrowo zanim spadł . Było znowu sporo okoni i to takich przystojniejszych niż pod dwudziestocentymetrowa średnia i w tym jeden rodzynek - trzy dychy już okrągłej , okoniowej mamusi . Piękne branie , takie zupełnie letnie w twisterek Relaxa na dwóch gramach w kolorze tego dnia bardzo grającym . Ale oprócz tego bardzo fajnie działał jig rig z najmniejszym polarisem też na dwóch gramach i takie fajne skorupiaczki , w które rybki waliły na dłuższym postoju ...Sprzętowo GOCXS 732UL-T , Vaniek 2500S '16 , Sunline Super PE 8 Braid 6lb i dobre 80 cm shock leader'a z żyłeczki Sunline Singlon 0,16 kupionej na Forum , która wydaje się dla mnie odkryciem przed nadchodzącym sezonem jaziowym . NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 19 Lutego 2018 przez bartsiedlce 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FishinBuddy Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Wczoraj był dzieñ konia i nowy personal best... Postanowiłem dziś odwiedzić tą samą miejscówke, tym razem nastawiając się typowo na okonie. Złowiłem 3 leszcze,które agresywnie waliły ogonami w gumę, były też 3 okonie. 40cm, trafiony na 4ro calowego Keitecha ES, 44cm, który połakomił sie na Lucky Johna oraz NOWY personal best,49,5cm, który łupnął w 5 calowego Easy Shinera... Ten weekend to jakis kosmos! Ciężko będzie przebić jakościowo te 2 dni... 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Piękne rybki!Widzę że u Was już wiosna, a ja w śnieżycy walczę :-D 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Niedzielne skromne 33 cm z Krzny, na swojego woblera. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Pjongczang trwa ;-)Dyscyplina spinningowa. 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Łukasz oni łowią słone w kanałach(ale konkretnie gdzie to nie wiem): 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Jak pokazał mi się w słońcu podczas holu bylem w szoku, tak okrągłego nigdy nie widziałem i te kolory,keitech easy shiner 2" w kolorze mocno brudnym na 3 gr, jaxon grey stream do 7 gr żyłka 0,14 okon miał ponan 40 cm 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FishinBuddy Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Hej! Ten weekend nad rzeka to tylko 4h lowienia. Mroz,wiatr i wysokie cisnienie nie zwiastowalo niczego dobrego... Kilkanascie bran, jedna ryba na brzegu... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Dzisiaj piździawa, ale coś udało się ukłuć. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi