pisarz Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Pojechałem przetestować kupionego tu na forum Kongera Street Air. Jakieś drobne okonki skubały , a jeden przyzwoity postanowił mi pomóc i wędkę przetestował. Biorąc pod uwagę , że parę dni temu w tym miejscu spadł mi taki grubo powyżej +40 , to miejscówka coraz bardziej mi się podoba . Wędka też. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Witam dziś test echa i stynek od Thoffi@ 45,46,48cm 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Dzisiejszy rzeczny pasiaczek 36cm, walnął w Algę nr.2 na szczupakowym zestawie. Nie pochasał zbytnio sobie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Kilka okoni z ostatniego wyjazdu .... początki były słabe, ponieważ nie mogłem dopasować techniki prowadzenia przynęty do upodobań garbusów. Było kilka brań z opadu ale potem nastała cisza i ..... zacząłem ,,szurać" .... to było to Sicario 238 cw 1-7 spisywał się znakomicie. Czekam na kolejny wyjazd Edytowane 15 Maja 2018 przez woblery z Bielska 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Zażarł jak wściekły. Kogut 10 gram. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 A mi się taki trafił. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Nowa "życiówka" mojego syna ok. 31-32 cm. Pokusił się na kajtka 2" na 2 gr. główce. Złowiony na lekki zestaw daiwa heartland-z 2-4lb, młynek certate 1003 i żyłeczka 0,12 sunline. Młodszy syn na razie nosi kije za starszym 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 A miały być szczupaki . Sakura Trinis Neo do 28 g, Steez SV, Spiderwire 15 lb, stalka, a na jej końcu Gunki Grubby Shad. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Dwa okonki Hani. Wielkością nie powalały, ale radochy było co nie miara[emoji16], i dla Hani i dla mnie. Pozdro dla wszystkich Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Pierwszy może do pokaźnych nie należy i może nie wygląda zbyt estetycznie taki kawałek ołowiu wystający z pyska. Chciałem tylko pokazać jak pojemne pyski mają okonie (tu główka na haku 4/0, a guma cała zniknęła w paszczy tego ok. trzydziestaka).. Na zdjęciu mój absolutny tegoroczny faworyt: Gunki Grubby Shad 10,5 cm w kolorze Red Ghost. Nie złowiłem w tym roku na niego tylko suma. Edit: Gunki, to moje tamtoroczne odkrycie. Są rewelacyjne. Mięsiste, bardzo trwałe, a przy okazji łowne. Oprócz Grubby shada, to bardzo sprawdzają mi się jeszcze Gunki Whizz. Szczególnie na sandacze. Edytowane 21 Maja 2018 przez Koincydencja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Dostałem sms o 19-tej .... ,,Jutro ruszam na okonie jeżeli chcesz jechać to bądź u mnie o 2.30 .... ale możemy łowić tylko 3,5 godziny " Krótka chwila na zastanowienie i odp : będę .Odlewam szybko gumy w ,,sprawdzonym" kolorze .... 1 godzina snu ... 150 km i jesteśmy na miejscu.Pierwsza miejscówka ,,górka" zaliczyliśmy po kilka pstryków .... Druga miejscówka ,,kamienie" .... wyjechało kilka grubych okoni ale po dłuższej przerwie bez brań pada hasło : płyniemy na ,,rafę". To co się później działo przerosło moje oczekiwania .... okoniowy szał . Brania w każdym rzucie ale nie wszystkie do zacięcia. Po krótkiej naradzie zmieniamy sposób prowadzenia przynęty i teraz to my jesteśmy górą Taki dzień trafia się raz w roku a my musimy wracać za pół godziny Połowiliśmy lepiej niż w Szwecji ..... Moje Sicario 238 cw 1-7 jak zwykle dało radę .... Zrobiłem tylko jedno zdjęcie , ponieważ szkoda było czasu na pozowanie .... Ogólnie wyjechało kilkadziesiąt sztuk .... największy 37 cm . Jednakże było kilka naprawdę dużych ryb , które niestety się spięły ...Jeszcze tam wrócę 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Szału wielkościowego nie ma, ale jest regularność. ; ) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dzień dziecka trzeba było spędzić na okoniach.Fajnie rano się wstrzeliłem w agresywne żerowanie i rozmiar nie najgorszy. Wpadł nawet jeden grubszy rodzynek ze 35cm Przynętę trzeba było prowadzić dosyć płytko w toni, a największa frajda była podczas twichingowania Bardzo spodobała mi się ta metoda, a szczególnie strzały okoni w czasie pauzy między podszarpywaniami 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 U mnie dziś był dzień okonia Przyzwoite i w bardzo rozsądnej ilości 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 I dzisiejszy dzień był łaskawy pomimo tego, że rano burzowo było 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Witajcie.Oksy z wczoraj.41 i 42 cm.Pozdro 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 ...u mnie tylko na szlachetne mięso biją.Imitacja pstrąga. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Trzeba było ściągnąć dzisiaj rano dwa dyżurne z przyzwoitego obowiązku Ten dłuższy z wobkiem 36cm 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Mój nowy rekord życia - 43 cm, 1,02 kg - ufffff - małymi kroczkami do 50 cm... Edytowane 7 Czerwca 2018 przez bayrt 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Tylko 35 cm ,cieszy bo woda masakrycznie przełowiona a i okoliczności w których ryba została złowiona nie były sprzyjające ,upał woda strasznie płytka i jeszcze przynęta w postaci mikro jiga. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Dzisiaj kolejny raz dyżurnie rano Motława.Łowiłem niespełna godzinę, przed obowiązkami dnia codziennego, coś koło 40min.Miałem tylko jedno branie i co za tym idzie jedną rybę. Miarki nie miałem, ale potem jak przyłożyłem do dolnika i zmierzyłem wyszło mi około 37cm. ; ) Edytowane 14 Czerwca 2018 przez woblery z Bielska 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Mój 37 cm ma coś z grzebieniem, wziął o poranku na bezsterowca. Woda w rzece niska i ciepła. Edytowane 19 Czerwca 2018 przez muddler 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wobler129 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Witajcie Wczoraj po pracy wybrałem się na szybki desant z kajaka. Dosłownie 2 godziny łowienia. Chciałem przetestować mój nowy zestawik UL. Po około pół godzinie zacinam 30-taka - pięknie chodzi na kiju, nawet trochę jedzie na hamulcu Pomyślałem - co to będzie z rybą 45+ ?! Długo nie musiałem czekać. Dłubałem sobie małe okonki na głębokości 4m wśród roślinności i co jakiś czas kontrolnie rzucałem na głębszą wodę, tuż za granicę roślin. W pewnym momencie czuję piękne branie - zacinam! Wędka wygina się po rękojeść, a ryba pięknie jedzie na hamulcu. Bałem się, że wejdzie w rośliny, szybka decyzja - chwytam szpulę kołowrotka i siłujemy się Okoń nie daje za wygraną, robił niezliczoną ilość odjazdów, dopiero za 10tym albo 12tym razem zgarniam go do podbieraka Nie mogę uwierzyć, jest mega szeroki. Co za prosiak Pierwsza myśl gdy go zobaczyłem - jest 50+! Mierzenie na kajaku - jest 50+!!!!! Spływam do brzegu by zrobić dokładne zdjęcia przy miarce Ostatecznie brakuje tylko milimetrów. To mój największy okoń złowiony z kajaka Sprzętowo: Płoć 6cm od Irasa na 2,5g główce, nowy kijek Ultra Light XF 1-4lb, Shimano Vanquish C2000S, plecionka YGK Egi metal 0,4PE + fluorocarbon Varivas 6lb. Płyń i rośnij do tych 50+ !!!! NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 15 Czerwca 2018 przez bartsiedlce 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 U mnie dzisiaj nastąpiła powtórka z rozrywki - wszystko działo się dokładnie tak samo jak wczoraj. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 3 rodzynki z dzisiaj ogólnie ryb sporo ale większość w przedziale 15-25. Największy 38 . Może nie potwory ale to był przyjemny dzień [emoji4] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi