Skocz do zawartości

Okonie 2018

pisarz

Rekomendowane odpowiedzi

Szczere gratulacje Piotrek[emoji106]

Ranki nad woda są piękne , ale syndrom ciepłego łóżka u mnie dzisiaj był nie do pokonania.omg.gif

Pojechałem popołudnie na ryby i okazało się że sen to zdrowie. :D

Początek był trudny i dołujący , całkowity brak brań i jeszcze ten wiatr :angry: . Do głowy przychodzi myśl że wyzeruje i zejdę o kiju . :(

Ale przyszło 30 minut szczęścia , bo nagle okonie zaczęły gryźć i wędka pięknie się gięła o i kołowrotek wydawał piękne dźwięki. :)

Złowiłem kilka fajnych okoni i wreszcie dopadłem okonia z 4-ką z przodu . Tym bardziej cieszy że nadal łowię lewa ręką. :D

Zdjęcia niestety kiepskiej jakości :( .

Dwa największe z dzisiejszego dnia.

Mi do 40 dzisiaj zabrakło niewiele[emoji57]e984a11703972bae467c86007e2b3e7f.jpg860193e2ddf56543a8a5d4a5aa205ee6.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 18

Chyba miałem dwa dni konia. Cierpliwość została wynagrodzona, gdyż od ostatniego szczupłego 93cm na początku października, miałem 5 wyjazdów gdzie się trafił tylko szczupły 75cm. Okoń i sandacz to najwieksze tegoroczne ryby w swoim gatunku jakie złowiłem. A okoń to PB odkąd mierze a nie waże ryby.

Edytowane przez krisspin
  • Like 2

Dość.

"4. W przypadku zauważenia niezgodności z niniejszym regulaminem nie robimy dochodzeń na własną rękę - zgłaszamy swoje wątpliwości do moderatora."

Zgłaszasz do Moderatora. Nie wiem, co tutaj jest niezrozumiałego. Kolejne złamanie regulaminu będę musiał karać. A naprawdę tego nie chcę, lecz na samowolę nie pozwolę.

Okonie z kałuży ..... ;)

Miałem zamiar odwiedzić kilka główek na Wiśle ale mijając wysychające starorzecza moją uwagę zwróciła kałuża w której widać było oznaki żerowania okoni. Plama wody była na tyle mała ,że musiałem uważać aby nie przerzucić przynęty na drugi brzeg.Chciałem oddać kilka kontrolnych rzutów i zgodnie z planem iść na wiślane okonie ale ..... okazało się ,że w tej niewielkiej wodzie są fajne garbuski i nie dotarłem do rzeki. Jeden z nich załapał się na foto ze swoimi 33 cm .... ale widziałem tam większe sztuki także jeszcze wrócę .... 

post-60719-0-09127800-1541257237_thumb.jpg

Zestaw tradycyjny : sicario , sahara , kiszona guma ;)

Edytowane przez DAMIR
  • Like 16

No tak to tylko ryby. To tylko hobby . To tylko pasja. Ale szanujmy to co kochamy i szanujmy tych co mają inne zdanie . Tak musimy je przekuć i zmęczyć , inaczej się nie da. Ale można zrobić zdjęcie tak aby było miłe dla oka i tych bardziej .... . Na przykład nad miękką trawą lub nad wodą . Ucieknie , trudno nie będzie tylko zdjęcia żeby pochwalić się np. na Jerkbaicie . Ale jak wyjdzie to i ryba szybko w wodzie i zdjęcie niczego sobie [emoji6]

• Like 14

No tak to tylko ryby. To tylko hobby . To tylko pasja. Ale szanujmy to co kochamy i szanujmy tych co mają inne zdanie . Tak musimy je przekuć i zmęczyć , inaczej się nie da. Ale można zrobić zdjęcie tak aby było miłe dla oka i tych bardziej .... . Na przykład nad miękką trawą lub nad wodą . Ucieknie , trudno nie będzie tylko zdjęcia żeby pochwalić się np. na Jerkbaicie . Ale jak wyjdzie to i ryba szybko w wodzie i zdjęcie niczego sobie [emoji6]

Ja już znalazłem na to sposób...po prostu nie wciskam "polubień" z fotkami na których widzę palec w pyszczku,bo mi się nie podobają!

I nie mam zamiaru już nikogo pouczać- w końcu jesteśmy dorośli (mam taką nadzieję).

• Like 14