TOFIX99 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Dalej uczę się robienia zdjęć na jednym ręku. Jeden z trzech amatorów "żelastwa" z "pewnego pieńka".Myślałem, że będzie szczupak a tu takie "gagatki" zamieszkują dołek. Edytowane 9 Listopada 2018 przez Jano 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Dzisiaj szału nie było ale na forumowe minimum się załapał ???? 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Dzisiaj ilościowo super , ale tylko stykacze forumowe[emoji106] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Dzisiejsze z ranka 35 oraz 40 cm Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Poranne 36cm szczęścia ???? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Dziś całkiem sympatycznie. Dwa nadają się do wstawienia. Dziś kajtki 3 całe rządziły. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Dziś Trochę gorzej z braniami niż w poniedziałek ale udało się skusić ok 40szt w przedziale 20-27cm. Kilka spadów fajnych ryb . załapał się jeden do fotki 32cm na kopytka. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Właśnie wróciłem z nad wody. Dużo słabiej niż wczoraj trafiło się 5 szt ok 25cm i z 15 mniejszych. Brania delikatne z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzisiaj masa ludzi nad wodą (dlatego nie lubię łowić w niedzielę ) ale każdy spotkany spinningista raczej na zero ew. małe okonie, ja na dobrze mi znanej podwodnej górce kilka fajny pasiaków wydłubałem a przy tym z foty big pond trochę się powyginał Sprzętowo:Matagi super big pondStradic c2000s Egi metal 0.4twister relax 3,5cm w kolorze perłowym z brokatem. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Byłem dziś. Po południu na tej samej miejscowce i prawie cisza 10szt ok 20 Cm jeden 25cm. Brania mało wyczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Witam , taki oksik dzisiaj około 33cm, było kilka wiekszych ale ten jakoś fajnie zapozował.... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Ja dziś od 8 do 13 na dwóch znanym miejscach ledwie kilka sztuk, potem na nowej miejscówce przez półtorej godziny kilkadziesiąt przerzuconych max. do 27 cm. Wszystko na czeburaszce 4 gr, plus water king stynka. Brania z pierwszych podbić. Zabawa była przednia, okazów jak to na Mazowszu i z brzegu brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Dziś dały czadu.Nowa życiowka wyjechała 42cm na swojego gumiaka.Było jeszcze sporo 30+ ale córeczki wybrałem najładniejsze. Taptalkniete z Galaxy s8 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Tobiasz, co to za kij do wyciągania tych okoni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Tobiasz, co to za kij do wyciągania tych okoni? MHX s781-2 od Hubertusa Taptalkniete z Galaxy s8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Filmik jak garbusek odpływa, położył się na bok i mi pomachał [emoji3] https://youtu.be/YC7BEdFHaIA Taptalkniete z Galaxy s8 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Ostatnio wieksze mnie unikają jak ognia. Ten maluszek przysiadł na Barry White'a, czyli biały jig na czarnej główce. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Wiadomo wolne to na rybach, ponad 10szt pow 30cm, najwiekszy z nich to 34cm dziś, a dwa z nich do portretu..... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Przyłów podczas łowienia szczupaków 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Dzisiejszy na kajtka ES 4" do tego sporo spadów i kilka mniejszych wyholowanych. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Okoń z miejskiego oczka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Trzydzieści kilka centymetrów ze śródleśnego jeziora. Niemal kwadratowy, bardzo ładnie walczył na lekkim zestawie. Edytowane 12 Listopada 2018 przez Krzysiek Rogalski 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) 33 cm z płytkiego kanału. Ponadto było kilka 30 i sporo drobnicy. Przynęta wirujące ogonki od rybsona. Są mega!!! Edytowane 13 Listopada 2018 przez pele 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) U mnie po "staremu". Odświeżyłem sobie jedynie paletę kolorów. Patyk monoblank 1/16 do 3/8 przy mocy 8 lb spięty z multikiem Daiwy. Daiwa w wersji Red Tuna dodatkowo zmodyfikowana przeze mnie. Plecka osmiosplot #0.8 wedlug japońskiej miary z przyponem konicznym. W tym przypadku fluoro o dlugosci 3.5 metra.Edit:A sorrki. Jig byl na głowce 5 gram.Jesli nie udaje Ci sie zejsc ponizej 3 gram pomysl nad zmiana multika. Edytowane 17 Listopada 2018 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) Październik nad wyraz słaby okoniowo u mnie , więc z tym większą przyjemnością podziwiam piękne pasiaki prezentowane w wątku . Pomijając fakt nadal malutkiej wody i ryb , które gdzieś przepadły to prawdą też jest to , że znacznie więcej czasu i uwagi poświęcałem bezskutecznemu zazwyczaj uganianiu się za większym kolczastym kuzynostwem . Tak na dobrą sprawę tylko dwie wyprawy przyniosły zdjęciowe rybki , co generalnie przywraca standardową ostatnimi czasy kolej rzeczy , kiedy to jesienią trafiają się u mnie rybki fajne , choć pojedyncze niestety . Inna sprawa , że nadal nie mogę się przełamać i spróbować przetrzymywać złowione wcześniej grubaski w podbieraku , więc po sesji foto natychmiast wracają do wody i być może odprowadzają pozostałe . Nie wiem . Choć z drugiej strony letnie miesiące , obfitujące w okonie , nie potwierdzały wcale tej zależności ...Tak czy inaczej zaczęło się bardzo fajnie , od urodziwej czterdziechy , która na malutkiej wodzie zameldowała się w nieco głębszym korytku naprawdę mocnym pstrykiem , takim bardziej podobnym do szczupakowego walnięcia w końcówce opadu tuż nad dnem . Jako że zestaw był typowo okoniowy w klasie UL , przynęta niewielka i takaż głębokość , to i walka zażarta i odjazdy z hamulca standardowo mocno ustawionego całkiem dynamiczne . Dosłownie chwilkę później zameldował się nieco mniejszy , ale bardzo urodziwy pasiaczek , który walczył chyba jeszcze mocniej od pierwszego ... Rybki złowione na 6-cio funtowe Corto EX i już sprawdzone w listopadowym , zeszłorocznym boju malutkie Gunki motor oil . Później już totalna cisza przerywana niezbyt częstymi , szczupaczkowymi przyłowami . Wygląda na to , że im bliżej jesieni tym skuteczność wędkarzy filetujących jest coraz większa i jeszcze całkiem niedawne , zdjęciowe zębate przeszły chyba do historii ... Ale faktem jest , że pod sam wieczór zameldował się jeszcze taki trzydziestaczek na zestaw już mocniejszy , bo szczupacza aktywność wzrosła , czyli 10-cio funtową M-1 Phenixa i 4" jaskółkę Fish Arrow na 3 gramach . Kolejne wyprawy oprócz rozczarowań związanych z obserwacją tego , co nad wodą się dzieje powszechnie , przyniosły praktycznie jeszcze jedną zdjęciową rybkę , na nieco już rosnącej na szczęście wodzie . NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 15 Listopada 2018 przez bartsiedlce 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi