malinabar Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 I Okoniowe PB równa cyfra No to jak , że niby pięćdziesiąt ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Dawno nie byłem nad wodą, ale dzisiaj sobie to odbiłem mms_20181117_113506.jpgTen zbiornik co kiedys lowiles kabany ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Ten zbiornik co kiedys lowiles kabany ?Nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 No to jak , że niby pięćdziesiąt ???Tak ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 No to Sebastianie dobry sezon . Dwa rekordy dla ryb z kolcami to tylko pozazdrościć . Ale ten płaski brzeg w tle zdjęcia to chyba nie mój brzeg ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Nowe pb???? Edytowane 18 Listopada 2018 przez Karas06 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 ...tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Skromne 38-39 cm mierzone szybko by nie męczyć ryby ale jak na ubogie warszawskie warunki cieszy jak 6 w totka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 ...tzn? [emoji12] PB to PB dla jednego 24 dla innego 42[emoji1] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Wiadomo wolne to na rybach, ponad 10szt pow 30cm, najwiekszy z nich to 34cm dziś, a dwa z nich do portretu..... Miejsce wygląda znajomo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Na koniec sezonu udało się w końcu dobrać do tych większych. Receptą było znalezienie na echo ławic drobnicy, ustawienie się w tym miejscu i dobranie przynęty. Tydzień temu był to 3" ES na 5 gramowej główce, wczoraj dość agresywny opad na 10 gramowej czeburaszce, na haku też ES. Drobnica była zbita w takie stada, że były momenty, kiedy echosonda przestawała pokazywać chmury nad dnem, tylko nagle głębokość zaczęła się zmieniać na echo z 7 na 6, 5 do 4 metrów i z powrotem spadała do 7. Jakby pod łódką na kotwicy przejeżdżała górka . 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Zaskakująca sytuacja z weekend'u: wędkując z kolegą, zacinam dużego okonia. Holuję. Gdy mam go tuż przy łodzi, widzimy, że jest naprawdę wielki (późniejszy pomiar wskazuje 47cm). Wtedy tuż za nim pojawia się metrowy szczupak. Przez chwilę "obwąchuje" okonia, decydując czy zaatakować. Spostrzega nas na łodzi i spokojnie odpływa. Niesamowity widok, żałuję że nie miałem ze sobą jakiegoś goPro. Okoń piękny- mocno wygarbiony, w ciemnym, oliwkowym kolorze. Widać że stara ryba, cieszyłem się, że szczupak go nie pocharatał. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Ot taki 37,5 cm, ale ładnie ubarwiony. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Zdjęcie od kolegi z Czech, rzeka Łaba - miejscowość Usti - pierwszy raz widzę coś takiego - przynęta to salmo Hornet 6cm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Odprowadzanie przynęty lub holowanych okoni przez okonie jest super do obserwowania.Dwa takie zdarzenia utkwiły mi w pamięci. Pierwsze mało miejsce nad Soliną niedaleko Teleśnicy jakieś 10 lat temu, idąc brzegiem rzucałem obrotówką 2 praktycznie w każdym prowadzeniu do brzegu odprowadzało stado okoni w granicach 15-18cm czasem któryś uderzył. Starałem się liczyć ile tym razy razem jest odprowadzających, jakie było moje zaskoczenie gdy w pewnym momencie ujrzałem olbrzymiego okonia który płynął za stadkiem i ostatniego zassał. Oceniałem go na przedział 50-60 cm cała akcja rozegrała się w odległości metr od brzegu. Niesamowity widok. Drugie zdarzenie żałuję że miało miejsce. Na treningu przed zawodami na starorzeczu Wisły próbowałem namierzyć okonie, po jednym z brań zauważyłem stado pięknych okoni które odprowadzały holowanego okonia. Złowiony miał ponad 35 cm i był chyba najmniejszy z stada łowiłem akurat z pomostu gdy rybę wyciągnąłem z wody pozostałe zaczęły robić harce cmokały jakby ganiały uciekające rybki. Widok z pomostu niesamowity, wiedziałem dlaczego tam są i że na pewno zostaną. Wypuściłem okonia i odszedłem by nie niepokoić stada. Na zawodach od razu skierowałem się w tamto miejsce, kilka rzutów i zmiana przynęty i tak przez pół godziny dopóki na drugiej stronie nie pojawił się gość. Zagadał do mnie że widział jak złowiłem tam okonia jak odszedłem to przeszedł i na rosówkę złowił 17 sztuk największy miał prawie 50cm . Myślałem że mnie szlak trafi wystawiłem mięsiarzowi stado pięknych okoni. Byłem tak w.....ny że zakończyłem łowienie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Murzynek z Noteci, 35cm. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 dzisiaj padło ze 20 takich w 40 minut, jutro jadę po więcej niesamowita miejscówka odkryta na 40 minut przed końcem wędkowania 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 W końcu mi się udało trafić dorodnego garbusa .Połakomił się na 4,5 calowego Lunkera na 12gr główce. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Tutaj garbus ładnie się nastroszył ,chyba wie że wraca do wody. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Pasiasty grubasek 35 ???????? pięknie się nastroszył do foty ???? 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 47cm. Zdjęcie nie powala, wiem- szarówa plus przedni aparat w telefonie. Pozdrawiam. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Pojechałem wczoraj połowić sandacze .Do południa było bardzo sympatycznie udało się złowić kilka fajnych sztuk . Niestety około 13 brania ustały .Ponieważ rano widziałem harcującą drobnice w strefie przybrzeżnej to wykombinowałem sobie ,że okonie też tam muszą być( o tej porze roku nie biorę ze sobą echa - wyposażam się minimalnie jedna wędka jedno pudełko z przynętami wałówka termos . Generalnie szybkie rozłożenie i szybka ewakuacja. Zatem łowię ,,z pamięci " )No i to był dobry wybór .46 cm szczęścia : Co ciekawe został wyciągnięty z tego samego dołka który trzy lata temu dał mi 50 cm (PB) i 48 cm . Miałem nie dodawać zdjęć pasiaków poniżej 45 cm no ale że człowiek próżny jest to tak przy ,,okazji " jeszcze rybki w okolicach 40 z tego sezonu 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. smasher Opublikowano 28 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Nowy PB Sprzętowo:Robinson Diaflex Perch 2,70m 2-12g, Stella FI 2500, Power Pro Green 10 lb, Kopyto 2" 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Miał 49 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Fajny, nie? Edytowane 6 Grudnia 2018 przez bartsiedlce 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi