DAMIR Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Wieczorem do szklanki wrzuciłem kilka składników i odlałem pakiet gum z myślą o okoniach ..... przynęty smakowo-zapachowe zawsze sprawdzały mi się przy połowie garbusów. Następnego dnia uzbrojony w ulubiony zestaw do UL + pudełko z gumkami + główki jigowe 2g ruszyłem z nadzieją na brania okoni ...Po dotarciu na łowisko i krótkiej rozmowie z miejscowymi wędkarzami okazało się ,że białoryb bierze ale garbusy są bardzo niechętne do współpracy .... ,,podbudowany" zabrałem się do dłubania moich ulubionych pasiaków i .... fajnie połowiłem Odpowiednie dopasowanie i prowadzenie przynęty przekonało garbusy do brań ... okoniowa Finezzka miała co robić . W sumie wyjechało 19 okoni w tym kilka , które załapały się na pamiątkowe fotki .... 36 cm i 39 cm to największe sztuki tego dnia. Oczywiście jako bonus wyjechało kilka szczupłych także działo się Zestaw :- kosa okoniowa Finezzka- Vaniek- gumy i główki ... radosna twórczość- pletka + fluo 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Darek, super połapane. Vaniek jakiej wielkości tam się ukrywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Darek, super połapane. Vaniek jakiej wielkości tam się ukrywa?Dzięki Vaniek C3000 czyli 2500 z głębszą szpulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Graty Rzeka czy woda stojaca? To wersja do 5 czy do 7 g c.w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Super połów, dobre fotki. Jestem pewien, że byłoby jeszcze lepiej gdybyś łowił na plecionkę, a nie na...pletka... :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Sezon zamykam sylwestrowym okoniem 34cm. Było jeszcze kilka mniejszych i wymiarowy sandacz. Przynęta 3" ala keitech Easy Shiner. Główki 4-5g. Zarówno główki jak i gumki od forumowego kolegi robertd. Brania klasycznie z opadu. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Wczorajsze zakończenie 8sztuk tego rozmiaru. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 No 8 gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 I wszystkie jednego producenta 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 I tym razem nie jest to Z-MAN .tak,wiem złośliwe ale takie dość "nachalne" lokowanie produktu mnie się także nie podoba i mam prawo do złośliwości.Zaprawdę,wolalem Toudinho jak po prostu pokazywałeś swego czasu piękne sandacze i okonie(był taki czas) i to one na Twoich bardzo ładnych zdjęciach były najważniejsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Tym bardziej ryb szkoda gdy zamiast cyknąć fotkę i wypuścić to jeszcze te gumy porozkładać... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Nie rozumiem tego.Jeśli jest się czym pochwalić, to należy to robić. Na świecie jest pełno prężących wątłe muskuły, lub wypinających niezbyt urodziwy biust - bo reklamować się trzeba. Przy każdej okazji. Gdy zaś nasz rodak, który ma się czym pochwalić, skromnie czyni to - od razu złośliwości i nagany. Naprawdę tego nie rozumiem... Okoń to nie pstrąg i może spokojnie czekać w podbieraku, by przynęty zostały właściwie poukładane, później krotka sesja i ryba w pełnej kondycji trafia do swojego domu. Dziwne, że nie ma marudzenia na umieszczanie w kadrze wędziska i kołowrotka, przecież to też lokowanie produktu. Aha, zagranicznego produktu, od uznanego producenta, no, to już wolno. Ba, nawet należy, bo nobilituje łowcę.Ech, czasem nie wiem, co powiedzieć, zazdrość? Talentu, czy połowu? Ja chcę więcej zdjęć, na których widać jakiś pomysł na fotografię. Takie zdjęcia są po prostu ciekawsze. A że przy okazji połowu łowca pochwali się swoimi dziełami, nie mam z tym żadnego problemu. I czekam na dalsze 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Tak sobie wymyśliłem , że skoro udało mi się otworzyć wątek "Okonie 2018" , to fajnie było by go również zamknąć. A żeby pętla była pełna , to pojechałem w to samo miejsce i łowiłem na tą samą przynętę która sprawdziła się 1 stycznia. Złowiłem sześć okoni , trzy szczupaki i jeden szczupły gigant mnie sponiewierał . Oceniam że miał +90 i w konfrontacji z delikatnym okoniowym sprzętem finał mógł być tylko jeden. Ale com przeżył to moje i pętle zamknąłem. Pozdrawiam wszystkich miłośników łowienia pasiastych rozbójników . A od jutra zaczynamy nowy rozdział naszej pasji. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 .Oczywiście chwalić się trzeba,ale bez przesady.Co chwile pojawia się "moda" na prezentowanie ryby,aż nasuwa się pytanie "co to za gumy"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Taki stykacz forumowy na zakończenie sezonu sandaczowego . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Graty Rzeka czy woda stojaca? To wersja do 5 czy do 7 g c.w?Łowisko to starorzecze Wisły połączone z rzeką także ryby migrują ..... Finezzka to wersja do 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Nie rozumiem tego.Jeśli jest się czym pochwalić, to należy to robić. Na świecie jest pełno prężących wątłe muskuły, lub wypinających niezbyt urodziwy biust - bo reklamować się trzeba. Przy każdej okazji. Gdy zaś nasz rodak, który ma się czym pochwalić, skromnie czyni to - od razu złośliwości i nagany. Naprawdę tego nie rozumiem... Okoń to nie pstrąg i może spokojnie czekać w podbieraku, by przynęty zostały właściwie poukładane, później krotka sesja i ryba w pełnej kondycji trafia do swojego domu. Dziwne, że nie ma marudzenia na umieszczanie w kadrze wędziska i kołowrotka, przecież to też lokowanie produktu. Aha, zagranicznego produktu, od uznanego producenta, no, to już wolno. Ba, nawet należy, bo nobilituje łowcę.Ech, czasem nie wiem, co powiedzieć, zazdrość? Talentu, czy połowu? Ja chcę więcej zdjęć, na których widać jakiś pomysł na fotografię. Takie zdjęcia są po prostu ciekawsze. A że przy okazji połowu łowca pochwali się swoimi dziełami, nie mam z tym żadnego problemu. I czekam na dalsze Janusz,to nie są żadne dzieła.To są przynęty Westin,kij to tez Westin.Firmy na tym zdjeciu więcej niz okonia.A zreszta,ja konczę.Coraz częściej wyrażenie tu swojego zdania robi z człowieka hejtera. Edytowane 31 Grudnia 2018 przez drag 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Janusz,to nie są żadne dzieła.To są przynęty Westin,kij to tez Westin.Firmy na tym zdjeciu więcej niz okonia.A zreszta,ja konczę.Coraz częściej wyrażenie tu swojego zdania robi z człowieka hejtera.Nadal nie mam z tym problemu. Zdjęcie "z pomysłem" jest dla mnie lepsze, gdyż włożono w jego przygotowanie pewną pracę, myśląc o odbiorcy obrazu. Czy będzie to artystyczne dzieło, czy tylko zwykły obrazek, to już umiejętności i wrażliwość fotografa. Ale jest to pewien wysiłek, który fotografujący wykonał po to, by do mnie przemówić. I tu możemy się zgodzić, że nasze zdania się różnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Janusz,róznijmy się nadal,wyrażajmy swoje zdanie,wtedy jest ciekawiej .Jestem tu już kilka lat,po prostu pamiętam piękne zdjęcia Kolegi na których najważniejsza była ryba.Wolałem tamte,wyraziłem swoje zdanie,ot tyle.Pokój nam wszystkim . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Chwila ... Ja tylko zwróciłem uwagę na ilość gum zgodną z liczbą złowionych okoni... zero złośliwości Edytowane 31 Grudnia 2018 przez K-Pon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) i tak najważniejsze są doznania nad wodą, ale dzięki fotkom możemy przeżyć to jeszcze raz, dwa razy większych perchy w Nowym Roku, dla siebie rezerwuje trzy razy wiekszę hehhehehehe Edytowane 31 Grudnia 2018 przez Apisfisha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Dla mnie, osobiście, okoń na dyskutowanym zdjęciu jest tylko dodatkiem do sprzętu. Tak ja to widzę. I to dla mnie przykra konstatacja Co nie odbiera rybie urody w żaden sposób 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Nie rozumiem tego.Jeśli jest się czym pochwalić, to należy to robić. Na świecie jest pełno prężących wątłe muskuły, lub wypinających niezbyt urodziwy biust - bo reklamować się trzeba. Przy każdej okazji. Gdy zaś nasz rodak, który ma się czym pochwalić, skromnie czyni to - od razu złośliwości i nagany. Naprawdę tego nie rozumiem... Okoń to nie pstrąg i może spokojnie czekać w podbieraku, by przynęty zostały właściwie poukładane, później krotka sesja i ryba w pełnej kondycji trafia do swojego domu. Dziwne, że nie ma marudzenia na umieszczanie w kadrze wędziska i kołowrotka, przecież to też lokowanie produktu. Aha, zagranicznego produktu, od uznanego producenta, no, to już wolno. Ba, nawet należy, bo nobilituje łowcę.Ech, czasem nie wiem, co powiedzieć, zazdrość? Talentu, czy połowu? Ja chcę więcej zdjęć, na których widać jakiś pomysł na fotografię. Takie zdjęcia są po prostu ciekawsze. A że przy okazji połowu łowca pochwali się swoimi dziełami, nie mam z tym żadnego problemu. I czekam na dalsze Panie moredatorze czy okoń , szczupak , wzdrega proszę nie faworyzować [emoji106] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Osobiście podpatruje na co koledzy łowią ryby. Odnośnie okonia bardzo zwracam uwagę na kolor przynęty. Według mnie okoń jest rybą która zwraca uwagę na kolor przynęty. Potwierdziło mi się to rok temu wtedy królował Cosmos LT 11. Tej jesieni było różnie ale nie trafiłem do końca z kolorem. Wobec czego podobają mi się zdjęcia z przyjętą. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Osobiście podpatruje na co koledzy łowią ryby. Odnośnie okonia bardzo zwracam uwagę na kolor przynęty. Według mnie okoń jest rybą która zwraca uwagę na kolor przynęty. Potwierdziło mi się to rok temu wtedy królował Cosmos LT 11. Tej jesieni było różnie ale nie trafiłem do końca z kolorem. Wobec czego podobają mi się zdjęcia z przyjętą. Pozdrawiam wszystkich.U mnie Cosmos był dobry latem, jesienią Cola i jeszcze raz Cola. W poprzednim sezonie nie do przebicia był Morning Dawn i Midnight Blue. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez kanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi