Skocz do zawartości

Okonie 2018

pisarz

Rekomendowane odpowiedzi

Wieczorem do szklanki wrzuciłem kilka składników i odlałem pakiet gum z myślą o okoniach ..... przynęty smakowo-zapachowe zawsze sprawdzały mi się przy połowie garbusów. Następnego dnia uzbrojony w ulubiony zestaw do UL + pudełko z gumkami + główki jigowe 2g ruszyłem z nadzieją na brania okoni ...

Po dotarciu na łowisko i krótkiej rozmowie z miejscowymi wędkarzami okazało się ,że białoryb bierze ale garbusy są bardzo niechętne do współpracy .... ,,podbudowany" zabrałem się do dłubania moich ulubionych pasiaków i .... fajnie połowiłem ;) Odpowiednie dopasowanie i prowadzenie przynęty przekonało garbusy do brań ... okoniowa Finezzka miała co robić . W sumie wyjechało 19 okoni w tym kilka , które załapały się na pamiątkowe fotki .... 36 cm i 39 cm to największe sztuki tego dnia. Oczywiście jako bonus wyjechało kilka szczupłych także działo się ;)

post-60719-0-86977100-1546182813_thumb.jpgpost-60719-0-64566100-1546182852_thumb.jpgpost-60719-0-87698100-1546182878_thumb.jpgpost-60719-0-85463000-1546182899_thumb.jpgpost-60719-0-42870000-1546182947_thumb.jpg

Zestaw :

- kosa okoniowa Finezzka

- Vaniek

- gumy i główki ... radosna twórczość

- pletka + fluo 

• Like 18

I tym razem nie jest to Z-MAN ;)  :) .tak,wiem złośliwe ale takie dość "nachalne" lokowanie produktu mnie się także nie podoba i mam prawo do złośliwości.

Zaprawdę,wolalem Toudinho jak po prostu pokazywałeś swego czasu piękne sandacze i okonie(był taki czas) i to one na Twoich bardzo ładnych zdjęciach były najważniejsze.

• Like 3

Nie rozumiem tego.

Jeśli jest się czym pochwalić, to należy to robić. Na świecie jest pełno prężących wątłe muskuły, lub wypinających niezbyt urodziwy biust - bo reklamować się trzeba. Przy każdej okazji. Gdy zaś nasz rodak, który ma się czym pochwalić, skromnie czyni to - od razu złośliwości i nagany. Naprawdę tego nie rozumiem... Okoń to nie pstrąg i może spokojnie czekać w podbieraku, by przynęty zostały właściwie poukładane, później krotka sesja i ryba w pełnej kondycji trafia do swojego domu. Dziwne, że nie ma marudzenia na umieszczanie w kadrze wędziska i kołowrotka, przecież to też lokowanie produktu. 

Aha, zagranicznego produktu, od uznanego producenta, no, to już wolno. Ba, nawet należy, bo nobilituje łowcę.

Ech, czasem nie wiem, co powiedzieć, zazdrość? Talentu, czy połowu?

Ja chcę więcej zdjęć, na których widać jakiś pomysł na fotografię. Takie zdjęcia są po prostu ciekawsze. A że przy okazji połowu łowca pochwali się swoimi dziełami, nie mam z tym żadnego problemu. I czekam na dalsze :)

• Like 8

Tak sobie wymyśliłem -_-, że skoro udało mi się otworzyć wątek "Okonie 2018" , to fajnie było by go również zamknąć. :)

A żeby pętla była pełna , to pojechałem w to samo miejsce i łowiłem na tą samą przynętę która sprawdziła się 1 stycznia. :D

Złowiłem sześć okoni , trzy szczupaki i jeden szczupły gigant mnie sponiewierał . Oceniam że miał +90 i w konfrontacji z delikatnym okoniowym sprzętem finał mógł być tylko jeden.  :angry:

Ale com przeżył to moje i pętle zamknąłem. :)

Pozdrawiam wszystkich miłośników łowienia pasiastych rozbójników :) . A od jutra zaczynamy nowy rozdział naszej pasji. :highfive:

post-52308-0-01287100-1546271654_thumb.jpg

• Like 14

Nie rozumiem tego.

Jeśli jest się czym pochwalić, to należy to robić. Na świecie jest pełno prężących wątłe muskuły, lub wypinających niezbyt urodziwy biust - bo reklamować się trzeba. Przy każdej okazji. Gdy zaś nasz rodak, który ma się czym pochwalić, skromnie czyni to - od razu złośliwości i nagany. Naprawdę tego nie rozumiem... Okoń to nie pstrąg i może spokojnie czekać w podbieraku, by przynęty zostały właściwie poukładane, później krotka sesja i ryba w pełnej kondycji trafia do swojego domu. Dziwne, że nie ma marudzenia na umieszczanie w kadrze wędziska i kołowrotka, przecież to też lokowanie produktu. 

Aha, zagranicznego produktu, od uznanego producenta, no, to już wolno. Ba, nawet należy, bo nobilituje łowcę.

Ja chcę więcej zdjęć, na których widać jakiś pomysł na fotografię. Takie zdjęcia są po prostu ciekawsze. A że przy okazji połowu łowca pochwali się swoimi dziełami, nie mam z tym żadnego problemu. I czekam na dalsze :)

Janusz,to nie są żadne dzieła.To są przynęty Westin,kij to tez Westin.Firmy na tym zdjeciu więcej niz okonia.

A zreszta,ja konczę.Coraz częściej wyrażenie tu swojego zdania robi z człowieka hejtera.

Edytowane przez drag
  • Like 5

Janusz,to nie są żadne dzieła.To są przynęty Westin,kij to tez Westin.Firmy na tym zdjeciu więcej niz okonia.

A zreszta,ja konczę.Coraz częściej wyrażenie tu swojego zdania robi z człowieka hejtera.

Nadal nie mam z tym problemu. Zdjęcie "z pomysłem" jest dla mnie lepsze, gdyż włożono w jego przygotowanie pewną pracę, myśląc o odbiorcy obrazu. Czy będzie to artystyczne dzieło, czy tylko zwykły obrazek, to już umiejętności i wrażliwość fotografa. Ale jest to pewien wysiłek, który fotografujący wykonał po to, by do mnie przemówić. I tu możemy się zgodzić, że nasze zdania się różnią :D

• Like 1

Nie rozumiem tego.

Panie moredatorze czy okoń , szczupak , wzdrega proszę nie faworyzować [emoji106]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Osobiście podpatruje na co koledzy łowią ryby. Odnośnie okonia bardzo zwracam uwagę na kolor przynęty. Według mnie okoń jest rybą która zwraca uwagę na kolor przynęty. Potwierdziło mi się to rok temu wtedy królował Cosmos LT 11. Tej jesieni było różnie ale nie trafiłem do końca z kolorem. Wobec czego podobają mi się zdjęcia z przyjętą. Pozdrawiam wszystkich.

Osobiście podpatruje na co koledzy łowią ryby. Odnośnie okonia bardzo zwracam uwagę na kolor przynęty. Według mnie okoń jest rybą która zwraca uwagę na kolor przynęty. Potwierdziło mi się to rok temu wtedy królował Cosmos LT 11. Tej jesieni było różnie ale nie trafiłem do końca z kolorem. Wobec czego podobają mi się zdjęcia z przyjętą. Pozdrawiam wszystkich.

U mnie Cosmos był dobry latem, jesienią Cola i jeszcze raz Cola. W poprzednim sezonie nie do przebicia był Morning Dawn i Midnight Blue.

Edytowane przez kanu