malinabar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Okoniowe podsumowanie grudnia wypadło u mnie nad wyraz słabo . W głównej mierze spowodowane było to absolutnym zafiksowaniem się na znacznie większych kolczastych kuzynach , na które polowałem w innej części zbiornika niż ta zdecydowanie ulubiona przez okonie właśnie . Poza tym krótki dzień i ograniczony czas wymuszały tym samym podjęcie decyzji co do wyboru celu łowów .Pierwsza zdjęciowa ryba z początku miesiąca . Odwiedzam rewiry testowo , coby wiedzieć czy pasiaste towarzystwo nie ruszyło się czasem . Totalna pustka i studnia . Brak najmniejszych nawet kontaktów . W miejscu ostatniej szansy jedno dobre branie na zestaw typowo okoniowy i takąż przynętę : GOCXS-732UL-T , Vaniek 16' 2500S , Sunline Super PE 8 Braid 6lb i malutkie Tipsy w kolorze motorowym . Później nic nawet nie powąchało przynęty , więc popłynąłem gdzie indziej . Pierwsza połowa miesiąca . Piękny i słoneczny , choć z rana nieomal mroźny dzień . Pływam po głębokim w poszukiwaniu dużej ryby . Z samego koryta i najgłębszego lokalnie miejsca mam piękne branie w opadzie . Solidne łupnięcie zacięte w tempo , jednak nerwowy jegomość na końcu zestawu nie daje takiego oporu , jak się spodziewałem . Fajny rozbójnik po przejściach , z licznymi ubytkami na płetwach i łuskach świadczącymi o tym , że w rejonie grasuje rozmaite zębate towarzystwo . Wziął bez ceregieli na 4" ES w elektrycznym dosyć , sandaczowym kolorze pakując gumę w paszczę po samą główkę . Ten okoń wyjęty na zestaw "ciężki": MXS72L od Dąbka , Vaniek 16' C3000 , Sunline 8 Braid 10lb . Ciekawostką tego dnia był wynik połowów . Cztery ryby czterech różnych , drapieżnych gatunków . W kolejności sandacz , sum , okoń i szczupak . Druga połowa miesiąca . Znowu testowo odwiedzam typowo okoniowe miejscówki i tym razem łowię sobie bardzo skutecznie i z wielką satysfakcją , bo ryb jest sporo i odzywają się chętnie . Wprawdzie trzeba trochę pokombinować , żeby zaczęły wyjeżdżać z wody , ale koniec końców łowię je tak , jak lubię o tej porze roku : czeburaszka z pływającą gumką ( i to wcale nie małą ) na końcu . Ciężarek też dosyć solidny jak na zimną wodę , coby pozwalał rozedrgać zakotwiczoną na dnie gumą w momentach postoju . Grają jak zwykle Fish Arrow'y , do których dzielnie dołączyła testowo użyta Tanta . Ryby piękne , choć ciągle nie zdjęciowe . Od czasu do czasu czeszę wodę cięższym zestawem , na który wreszcie siada fajny grubasek . Przynętowo najmniejszy G'Bump w motorowym kolorze na pięciu gramach . 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Okoniowe podsumowanie grudnia wypadło u mnie nad wyraz słabo . W zestawieniu z załączonymi fotkami to zdanie należy chyba odczytywać jako rodzaj prowokacji Gratuluję rezultatów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Krzysiek , nie było w tym ni krzty kokieterii . Po prostu w stosunku do innych miesięcy zdecydowanie mniej było ryb zdjęciowych , ale też biorąc pod uwagę ilość poświęconego okoniom czasu , to rzeczywiście nie wypadło to źle jak tak się zastanowić . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Male podsumowanie listopad grudzien 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 A kupiłem Mikado kamisori perch do 12 g i powiem ma taki zapas że 7g i kaitek 4 to pestka , rzut jak i podbicie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalkaa dołem od ilu wystartuje ? 2gramy plus dwa cale kajtek da rade rzucić i zobaczyc opad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Wypada chyba pogratulować tak błyskotliwego wskrzeszenia wątku sprzed trzech lat. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Wypada chyba pogratulować tak błyskotliwego wskrzeszenia wątku sprzed trzech lat.Miałem robić nowy wątek ? Źle coś zrobiłem ? szukam informacji to tutaj zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Miałem robić nowy wątek ? Źle coś zrobiłem ? szukam informacji to tutaj zapytam. http://jerkbait.pl/topic/87226-okoni%C3%B3wka/page-21#entry2083120http://jerkbait.pl/topic/127507-kij-okoniowy-250-300-pln/#entry2598532http://jerkbait.pl/topic/51955-w%C4%99dki-mikado/page-25#entry1819783http://jerkbait.pl/topic/34059-pstr%C4%85g-na-jigi/page-4#entry1831911i jeszcze kilka innych.Najpierw na stronie głównej forum wpisujesz w okienko hasło i masz spis wszystkich tematów z danym hasłem, w tym przypadku nazwą wędki. Potem po wejściu w dany temat jeszcze raz wpisujesz hasło w okienko i wyświetlają ci się wszystkie wypowiedzi w tym temacie zawierające wyszukiwaną frazę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Dziękuje za rozjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi