chlodnica Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Też to widzę w ciemnych kolorach.Aczkolwiek Turawka lekko przymarza... Chyba trzeba szykować sprzęt na następną porę roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Ja wlasnie szukam czegos grubszego niz 5 cm i slabo to wyglada.Trzeba bedzie spiac dupe i lowic na takim jaki jest.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Od środy na mazowszu +6 stopni. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wczoraj zacząłem swój sezon, lepiej późno niż wcale. Dwie godzinki na niedużym stawie z maksymalną głębokością 2 m. Lód 10-12 cm ale taki miękki, bardziej wiosenny.Okoni udało się trochę połapać, takich w przedziale 20-30 cm, praktycznie wszystkie na najmniejszą błystkę Spinmada.W środę powtórka bo wiosenne temperatury idą i nie wiadomo co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 No i sie wpakowalem.na szczescie plytko bylo bo jakies 1.5 metra ale adrenalina jest taka ze nawet zimna nie czuc. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 No i sie wpakowalem.na szczescie plytko bylo bo jakies 1.5 metra ale adrenalina jest taka ze nawet zimna nie czuc.Uważaj "hopaku" żadna rybcia nie jest warta takiego ryzyka!Ja nie pcham się jak nie ma dobrej 8-ki. Dzisiaj u mnie troszki mrozi -8, jutro zrobię rekonesans ile przyrosło puki co u mnie na bajorkach ledwe 5cm. a od środy odwilż jak Luty się nie popisze to pi...iet. będzie niedosyt do następnej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 No dokladnie.Ja odpuszczam bo to naprawdę bez sensu.Ten rok chyba bedzie bez łowienia w dziurach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Odpuszczajcie koledzy odpuszczajcie, a ja jutro tylko duże i największe a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Kilka lat temu mój przyjaciel nie odpuścił....Kombi i kolce nie pomogły... I nieważne czy lód był z wiosny jak tam, czy słaby jak teraz... Rozsądek panowie... http://olsztyn.naszemiasto.pl/artykul/wypadek-na-jeziorze-mosag-wylowiono-ciala-wedkarzy,1315929,art,t,id,tm.html PozdrawiamDaniel Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 U mnie na Niegocinie 3 cm.Dejguny zaczęły stawać w niedziele po 12. Widok bezcenny. Wiatr się uspokoił i nadeszła lodowata mgła i się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dano kolega mial na sobie kombinezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dano kolega mial na sobie kombinezon ?Seafoxa jednoczęściowego. Drugi w jakimś DAMie.Pływali na wierzchu, tyle ze twarzą do wody. PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Na Mosągu łowiłem z lodu wiele,wiele sezonów zimowych.Niby to jezioro a tak naprawdę zalane łąki z przepływającą Łyną i łowienie z lodu jest nieporozumieniem tym bardziej że w okolicach jest wiele bardziej atrakcyjnych zasobnych w okonia łowisk zimowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Kombinezony czy też kamizelki ratunkowe , nie ratują życia tylko pomagają ileś tam czau przetrwać - jak nie wydostaniesz się na lód to zabije cię hipotermia U mnie ostatniej niedzieli 3 przypadki , jednego wyciągnęli strażacy , drugiego wędkarze , a trzeci 60latek niestety utonął https://youtu.be/nGokDyw0uZQ https://youtu.be/_8_8exTOc5E https://youtu.be/oM2chNTmCNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Panowie, nie ma co rotrząsać okoiczności.Ważne, żeby z głową na te ryby wychodzić i wracać do domu.Zbędne ryzyko zwyczajnie należy eliminować.Ja uwielbiam wędkować z lodu, ale dla mnie nie ma lodu, bo 5-7 cm nie traktuję poważnie.10-12 jako minimum - to mój priorytet i tyle. A Tym wszystkim butnym życzę szcześliwych powrotów do domów. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Na podłomżyńskich starorzeczach Narwi lód ok, dobre 15 cm, wczoraj sprawdzone, za to ryby zupełnie niechętne do brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dziś wyłowiono wędkarza z Olecka Małego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Był ktoś na łowisku "Okoń" ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dziś wyłowiono wędkarza z Olecka Małego Wyłowili 23go a na ryby poszedł w niedzielę , To już 3 przypadek u mnie na mazurach i też w niedzielę - jednego uratowali strażacy , bo nikt nie próbował mu pomóc , gość na jeziorze Bajtkowo trzymał się wpitego w lód scyzoryka, Na jeziorze Łaśmiady wędkarza wyciągnął wędkarz , był tam odpar , ale są już i idioci co jeżdżą samochodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dzisiaj drugi wypad na lód w tym sezonie. Biorąc pod uwagę prognozy pogody to pewnie ostatni Okonie reagowały bardzo dobrze na blaszki, udało się skusić nawet kilka takich 30+ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Kradnę sobie ten pomysł z ''miarką'' na skrzynce ja przeważnie mam pozaznaczane na wędce , rękojeść zazwyczaj ma 18cm czyli tyle co wymiar okonia u mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Buszmen a cel mierzenia na 18 cm mozesz zdradzic? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Buszmen a cel mierzenia na 18 cm mozesz zdradzic?Aby wziąć na patelnię a tak na poważnie , to od kilku lat prowadzę na PC ''pamiętnik wędkarski'' w którym notuję pogodę , ilość/rozmiar ryb itd. Pamięć jest zawodna , a potem np. zimą wiem gdzie kręcić przeręble A ogólnie to nigdy nie złowiłem większego okonia jak 30cm , więc jak w zapiskach jest ileś tam wymiarowych to cieszy , no i wtedy takie potencjalne miejsce warto zaznaczyć w gps Edytowane 24 Stycznia 2018 przez buszmen 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 W sobotę brały większe, z czego jeden 35 cm. Żyłka 0.8, żuczek i bałałajka <3 Niedziela szła już jednak w ilość, z grubsza licząc 60 sztuk w przedziale 15-25 cm.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Panowie łowi ktoś na Nidzkim , chciałbym wybrać się w sobotę ale nie wiem czy brać podlodówki czy ponton i spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi