dekosz Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Podlodowki, ok 15 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Rybki złowione na balansowke 18 gram na 20 metrach głębokości 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Ładnie Kamil.Powiedz co to za kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Ładnie Kamil.Powiedz co to za kołowrotek?Może to być kołowrotek Fabril albo pod inną nazwą jak mój Eagle Claw 5łożysk przełożenie 2:1 o niebo lepszy jak spinngowy na lódMój ściągnięty z USA ale made in china więc : https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-LEO-DWS60-4-1BB-2-6-1-65MM-Fly-Fishing-Reel-Wheel-with-High/32793013872.html?spm=2114.search0103.3.295.4f202898hdjXtb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_5920015_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10084_10617_10083_10616_10618_10304_10615_10307_10301_10313_10059_10534_100031_10103_441_10624_442_10623_10622_10621_10620_10142,searchweb201603_2,ppcSwitch_5&algo_expid=1177dd8a-3b1d-45db-a290-19c334e15093-34&algo_pvid=1177dd8a-3b1d-45db-a290-19c334e15093&priceBeautifyAB=1 Edytowane 25 Stycznia 2018 przez buszmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Ładnie Kamil.Powiedz co to za kołowrotek?Wygląda na Iron Wolfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Krecioł to runos godny polecenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 A wędka to St.croix mojo Ice 28ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Jeszcze jeden 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Rybki złowione na balansowke 18 gram na 20 metrach głębokości Okonie piękne, ale zastanawia mnie głębokość ...Większy okoń ma problemy, gdy wyjmiemy go z wody poniżej 10m, ale dają jeszcze radę. Poniżej 15 metrów jest zazwyczaj kaplica. 20 metrów ... hmmm Ten był wyjęty z 15 i miał bardzo duże problemy żeby się zanurzyć. Nie chciałem szpilką go traktować, bo się na tym nie znam. Może mu się udało, a może wywaliło go z powrotem do powierzchni. Kilka innych sztuk w ogóle nie dało rady i poszło na patelnię. Na szczęście nie było wśród nich byków ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Okonie piękne, ale zastanawia mnie głębokość ...Większy okoń ma problemy, gdy wyjmiemy go z wody poniżej 10m, ale dają jeszcze radę. Poniżej 15 metrów jest zazwyczaj kaplica. 20 metrów ... hmmm Ten był wyjęty z 15 i miał bardzo duże problemy żeby się zanurzyć. Nie chciałem szpilką go traktować, bo się na tym nie znam. Może mu się udało, a może wywaliło go z powrotem do powierzchni. Kilka innych sztuk w ogóle nie dało rady i poszło na patelnię. Na szczęście nie było wśród nich byków ...Kłucie wykonujesz nad płetwą piersiową, po skosie do góry. Innego wyjścia nie ma raczej - poza nielowieniem tak głęboko. Ja sparzyłem się ub. zimy w ten sposób. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Masz racje cześć okoni ma problemy z odpłynięciem.Łowiąc tak głęboko te większe okonie staramy się bardzo powoli ciągnąć go do góry przeważnie się udaje.Łowimy głęboko bo na płytszej wodzie ciężko z dużym okoniem tam gdzie łowimy. Na 20 metrach sieje tez się trafiają przy okoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Sam w tym roku kupiłem Runos Ice, bardzo przyjemna sprawa.Rzeczywiście sprawdzają się lepiej od klasycznych kołowrotków.Jedyny minus jest taki, że ma metalowe elementy i jest strasznie zimny.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Macieju, kłucie to nie jedyna opcja.Pod sandacze zrobilem sobie ciężarek na lince, który można zapiac za pysk i ściągnąć rybę do dna. Na koniec lekkie szarpniecie i uwalniamy zdobycz z wyrownanym ciśnieniem. Podejrzalem u Amerykanów na YT Niestety nie miałem czegoś takiego w ostatni weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Może to być kołowrotek Fabril albo pod inną nazwą jak mój Eagle Claw 5łożysk przełożenie 2:1 o niebo lepszy jak spinngowy na lódMój ściągnięty z USA Apropo tego typu kolowrotków,miałem Eagle claw i to jakis nawet drozszy model---taka szpula bordo z niby alu Jak Koledzy piszą dobry pomysł na lód,ale......... Po krótkim użytkowaniu na wiekszym mrozie,lub pod większą rybą zaczął "przepuszczać" hamulec...........potem posypał sie całyTak więc według mnie pomysł ok jakość do dupy,pewnie wszystkie te klony podobnie,bo wszystko china Edytowane 26 Stycznia 2018 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Macieju, kłucie to nie jedyna opcja.Pod sandacze zrobilem sobie ciężarek na lince, który można zapiac za pysk i ściągnąć rybę do dna. Na koniec lekkie szarpniecie i uwalniamy zdobycz z wyrownanym ciśnieniem.Podejrzalem u Amerykanów na YT Niestety nie miałem czegoś takiego w ostatni weekend. Daniel, ten sposób marnie się sprawdza.Na zawodach, w których uczestniczyłem tego używali.Sprowadzali tak na dno sandacze.Ten, który miał wypłynąć i tak wypływał.Oczywiście nie powiedziane, że nie zwiększa to przeżywalności ryb.Faktem jest, że trzeba próbować wszelkich sposobów.Niestety jest to problem, którego nie da się tak łatwo wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Apropo tego typu kolowrotków,miałem Eagle claw i to jakis nawet drozszy model---taka szpula bordo z niby alu Jak Koledzy piszą dobry pomysł na lód,ale......... Po krótkim użytkowaniu na wiekszym mrozie,lub pod większą rybą zaczął "przepuszczać" hamulec...........potem posypał sie całyTak więc według mnie pomysł ok jakość do dupy,pewnie wszystkie te klony podobnie,bo wszystko chinaJa użytkuję 3zimę i nie mam problemów z tym że ja kołowrotków używam tylko powyżej 10m albo gdy zmarznę w dłonie , a tak stosuję kołowrotek plastikowy , a rybki holuję rękami Eagle Claw mam jeszcze jednego w zapasie Dziś u mnie na rybkach okoń drobny , nawet wielkości żywca , trafił się też szczupaczek 44cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Macieju, kłucie to nie jedyna opcja.Pod sandacze zrobilem sobie ciężarek na lince, który można zapiac za pysk i ściągnąć rybę do dna. Na koniec lekkie szarpniecie i uwalniamy zdobycz z wyrownanym ciśnieniem.Podejrzalem u Amerykanów na YT Niestety nie miałem czegoś takiego w ostatni weekend.Na lodzie to bardzo kłopotliwe, bo przy dużej rybie trzeba solidnego ciężarka i solidnego otworu. Myślałem o tym , jak oglądałem produkcję spigota@ sandacza. na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jak u Was sytuacja z lodem?Na moim łowisku jeszcze trochę jest. Dałem się namówić i dobrze bo znów połowiłem.Ryby bardzo dobrze reagowały na niedużą poziomkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jest ale taka chlapa ,że niewiadomo czy wchodzić. Lepiej poczekać kilka dni nadaja znowu mrozy poniżej -10 także na pewno jeszcze połowimy z lodu bezpiecznie w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Lód ma się dobrze 10-15cm ale dziś tak ślisko że masakra jeden gość bez raków jak wywinął orła to chyba na drugim końcu jeziora było słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Dziś lód już nie ma się dobrze po tygodniowej wiośnie , brzegi odpuszczone lód kruchy jezioro miejscami płynie nabrałem wody w buty zaraz przy brzegu , więc ochota na okonia minęła zresztą na jeziorze ni żywego ducha , więc co tak sam będę łowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 raczej wszędzie taka sytuacja panuje, ale po niedzieli bd trochę mrozić...miejmy nadzieję ze to jeszcze nie koniec sezonu podlodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutoo Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Dziś kolega zrobił szybki rekonesans,stwierdził da się wejść Rano ruszam,postaram się o krótki opis stanu lodu i daj Bóg coś się złowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Dziś kolega zrobił szybki rekonesans,stwierdził da się wejść Rano ruszam,postaram się o krótki opis stanu lodu i daj Bóg coś się złowi Spytaj się czy będzie się dało zejść , kilka godzin na lodzie i już do brzegu może być daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Tam gdzie łowiłem tydzień temu też by się dało wejść , ale byłem sam więc odpuściłem , ryby łowię dla przyjemności , jeszcze nie jedna zima przede mną chyba że przez ocieplenie klimatu już zim nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi