Skocz do zawartości

Sezon podlodowy

Pietruk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś lód już nie ma się dobrze po tygodniowej wiośnie , brzegi odpuszczone lód kruchy jezioro miejscami płynie :(  nabrałem wody w buty zaraz przy brzegu , więc ochota na okonia minęła ;)  zresztą na jeziorze ni żywego ducha , więc co tak sam będę łowił :D

Ty to ~szuwarek13, czy cytujesz? bo foto takie samo  ;)

https://forum.mazury.info.pl/viewtopic.php?t=1182&postdays=0&postorder=asc&start=140&sid=892c91ec521d95b7de2f3399dfe78c05

Gadaj mi tu lepiej o rybach z starorzeczy :) ten okoń z profilu to gdzie złapany ? mam Ci ja jednego ''kolegę'' z pod Łomży co żeśmy w realu dwa razy na rybkach się spotkali , to pokazywał mi zdjęcia płoci że ja takich u siebie nie złapał :( On mi tylko zazdrości że do jezior mam blisko , przeważnie na Głodowo jeździ.

Wróciłem,cały i zdrów,nawet kilka okonków udało się oszukać. Lód,ku memu zdziwieniu dosyć przyzwoity,choć miejscami pika leciała,trzeba uważać!... Niektóre miejsca falują,wiatr łamie kruchy lód,(przyjemny dźwięk ;) ) Na tafli zero presji i jeszcze słońce,które pokazało się na dłuższą chwilę... Poezja:) 

post-63646-0-37098800-1517753312_thumb.jpg

• Like 7

Nie jest to woda PZW,ale zgadza się,nocą nie wolno. Żeby uściślić,to nie ganiam za miętusami z blachą. Normalna leszczowa posiadówka,na drugą zmianę. 

Marzenie ściętej głowy taka nasiadówka- namiotówka.....A tak w ogóle to u mnie nie ma za bardzo na czym siadać. W sobotę oblecę płytsze grajdoły, ludzie chodzą, ale jeszcze zbyt hardcorowo jak dla mnie.

• Like 2